Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Çin, Devlet Destekli NFT Platformunu Piyasaya Sürecek!

SenaOnChain

Üsteğmen
Süper Moderatör
Çin, Devlet Destekli NFT Platformunu Piyasaya Sürecek,.png

Çin, Devlet Destekli NFT Platformunu Piyasaya Sürecek!​

Kripto paraların merkezi olmamasından dolayı ülke genelinde kripto paraları yasaklayan Çin hükümeti, dijital yuan ile dijital birimleri kendi kontrolü altına almıştı. Çin hükümeti her geçen gün büyüyen NFT sektörüne bir adım attı.

Bildiğiniz gibi Çin hükümeti, geçtiğimiz yıl kripto sektörüne baskıyı artırarak kriptolar hakkında defalarca olumsuz söylemlerde bulundu ve yaptırımlar uyguladı.

Hükümetin kripto paralar hakkındaki tavrı hala aynı ancak ülke dışından yeni bir rapora göre, Çin’in tokenize edilmiş dijital koleksiyonları başlatmak için kendi devlet destekli platformunu çıkartacağı öne sürülüyor.

South China Morning Post, bu hafta içerisinde devlet destekli Blok zincir hizmetleri ağının (BSN), kontrol altında NFT Koleksiyonlarının serbest bırakılmasını sağlayacak izinli, halka açık olmayan bir blockchain altyapısını hazırladığını belirtti.

Rapora göre Çin’in piyasaya süreceği platform, Ethereum (ETH) ya da Solona (SOL) gibi açık blokcha,n ağında tasarlanan NFT’ler ile çalışamayacak ve kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul etmeyecek. Bunlar yerine, özel bir ağ, koleksiyon ve platform ücretleri için sadece Çin Yuanı kabul görecek.

Ocak ayının sonlarında piyasaya sürülmesi planlanan devlet destekli platform, Dağıtılmış Dijital Sertifika (DDC) terimini kullanacak.
Red Date Technology’nin CEO’su He Yifan, kripto para birimleri kullanılmadıkça “Çin’de yasal bir sorunu olmadığını” söyledi. Devlet düzenlemeleri nedeniyle halka açık blok zincirlerinin Çin’de “yasadışı” olduğunu da belirtti.

DappRadar verilerine göre, NFT sektörü 2021 senesi boyunca 23 Milyon $ ticaret hacmi kazandı.
 
Çin'de Google, YouTube, Facebook vs. de yasak ama Baidu, Qq, 360.cn, Sohu, Weibo gibi siteler var. :) Tabi ki kendi denetimleri altında her sektöre girecekler. Çin devletinin anlayışı "hem her teknolojiden yararlanayım hem hepsi benim bünyemde olsun kendi kurallarımı koyayım" şeklinde.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,149
Mesajlar
58,948
Kullanıcılar
6,682
Son üye
osmanhazar265
Geri
Üst