Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Coppock Curve Indicator (Coppock Eğrisi İndikatör) Nedir?

mehmetce

Üstçavuş
Coppock Curve Indicator (Coppock Eğrisi İndikatör) Nedir.png

Coppock Curve Indicator (Coppock Eğrisi İndikatör) Nedir?
Coppock Curve Indicator (Coppock Eğrisi İndikatörü)
, finans piyasalarındaki bir varlığın uzun vadeli trendlerini takip etmek için kullanılan bir teknik göstergedir. Adı, finans uzmanı Edwin Coppock tarafından geliştirilmiştir.

Coppock Eğrisi İndikatörü, bir varlığın fiyat hareketlerinin yanı sıra hacmini de dikkate alır. İndikatör, bir varlığın fiyat hareketlerinin hacmi ile ağırlıklı ortalamasını alır ve bunu 11 ve 14 günlük hareketli ortalama günleri arasındaki fark ile çarparak hesaplar. Bu sonuç, Coppock Eğrisi olarak adlandırılır.

Coppock Eğrisi İndikatörü, uzun vadeli trendleri takip etmek için kullanılabilir. Örneğin, eğer Coppock Eğrisi yükseliyorsa, bu bir yükselen trend olduğunu gösterir ve alım sinyali olarak değerlendirilir. Aynı şekilde, eğer Coppock Eğrisi düşüyorsa, bu bir düşen trend olduğunu gösterir ve satım sinyali olarak değerlendirilir.

Coppock Eğrisi İndikatörü, uzun vadeli trendlerin başlangıcını ve sonunda tespit etmek için kullanılabilir. Örneğin, eğer Coppock Eğrisi yükselmeye başlarsa, bu yeni bir yükselen trendin başlangıcını gösterir. Aynı şekilde, eğer Coppock Eğrisi düşmeye başlarsa, bu mevcut trendin sonunda olduğunu gösterir.

Coppock Eğrisi İndikatörü, ayrıca trendin gücünü de takip etmek için kullanılabilir. Örneğin, eğer Coppock Eğrisi yükselişteyken yüksek seyrediyorsa, bu trendin güçlü olduğunu gösterir. Aynı şekilde, eğer Coppock Eğrisi düşüşteyken düşük seyrediyorsa, bu trendin güçsüz olduğunu gösterir.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,232
Mesajlar
60,213
Kullanıcılar
6,715
Son üye
stepetas
Geri
Üst