Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Cumhurbaşkanlığı'ndan Kripto Yönetmeliği Açıklaması

Ekli dosyayı görüntüle 3765

T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Türkiye Merkez Bankası’nın dün yayınladığı kripto para birimlerinin kullanımına yönelik yönetmelikle ilgili bugün resmi Twitter hesabından paylaşımlar yaparak konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Merkez bankasının kripto para yönetmeliği, kripto paraların ticari faaliyetlerde kullanımını sınırlarken dijital ödeme platformlarının hem kripto para faaliyetlerine hem de bu faaliyetlerle alakalı fiat para transferlerine sınırlama getiriyor.

Yayınlanan yönetmelik Türk kripto para dünyasında memnuniyet yaratmadığı gibi, Türkiye’de kripto para kullanımının yasaklandığına dair spekülasyonlara da yol açtı.

Hem yönetmeliğin sebep olduğu spekülasyonları ortadan kaldırmak hem de Türk kripto para topluluğunu rahatlamak için açıklama yaptığı anlaşılan Başkan Koç, ilgili yönetmelikle kripto para birimlerinin yasaklanmadığını, kripto varlık tanımı yapılırken kullanım esaslarının belirlendiğini vurguladı.

Bununla birlikte, Blockchain teknolojisine dair terimlerin açıklamalarının yapıldığı bir paylaşımla kripto varlıkların Blockchain teknolojisinin nasıl işlediğini grafiklerle basitçe anlatıldığı görseller paylaştı.

Ayrıca Başkan Koç, Türkiye’de bugüne kadar Blockchain teknolojilerine dair 30’dan fazla patent başvurusu yapıldığını ve pek çok alanda olduğu gibi finansal teknoloji alanında da girişimciler ortaya çıkacağını belirtti.

Aslında çıkarılan yönetmelik gelecek olan vergi düzenlemelerinin ilk adımıydı. Türk kripto para topluluğunun azımsanmayacak denli büyük olduğu bilindiğinden dolayı infial yaratmamak için ortamı sakinleştirmeye çalıştıkları çok açık. Yavaş yavaş, ürkütmeden gelecek vergilendirmeler. 2 adım ileri 1 adım geri şeklinde yapılacak belki. Belki de bir sabah uyanacağız ve gece 01:00'da imzalanmış bir yönetmelik ile kripto para vergilendirmelerinin hayata geçirildiği bir dünyayla karşılaşacağız.

Nasıl ya da ne zaman olacağını tam olarak bilmesek de bir gün mutlaka olacağını biliyoruz artık.

Peki, sizce vergi oranları % kaç olmalı?

%10
%20
%30

Ekli dosyayı görüntüle 3767

Ekli dosyayı görüntüle 3768

Ekli dosyayı görüntüle 3769
Ben yüzde 40 olarak bilgi bakmıştım eğer yüzde 10 ise gerçekten daha güzel bir haber
 
Bu tür direkt nefret içerikli ifadelerden kaçınınız.
Allah belâlarını versin O 'na yasak buna yasak cayır cayır yanasınız allah kahretsin
 
Dünya tamamen digital paraya yönelmiş bir vaziyette iken ülkemizin yöneticilerinin bu konuda radikal kararlar alması bende çok mantıklı değil bu durum tamamen vergi devleti olduğumuzun bir göstergesi bu ve buna benzer durumlar ülkemizden müthiş bir beyin göçüne neden olmaktadır diye düşünüyorum
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,211
Mesajlar
59,907
Kullanıcılar
6,741
Son üye
ysf
Geri
Üst