Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

DAO Nasıl Kurulur ve Nasıl Çalışır?

magnifying-glass-g92c01f13b_640.jpg

DAO Nasıl Kurulur ve Nasıl Çalışır?
Merkezi Olmayan Otonom Kuruluşlar (DAO'lar), merkezi bir otorite tarafından değil, akıllı sözleşmeler adı verilen bilgisayar programları olarak kodlanmış kurallarla yürütülen kuruluşlardır. Genellikle Ethereum ağını kullanan blockchain teknolojisi üzerine kuruludurlar. Elbette pek çok farklı blockchain ağı piaysaya çıktı ve bu ağlar üzerinde de Ethereum ağında olduğu gibi merkeziyetsiz otonom kuruluşlar oluşturulabiliyor.

Bir DAO oluşturmak için ilk adım, organizasyonu yönetecek akıllı sözleşme kodunu yazmaktır. Bu kod, tekliflerin nasıl yapılıp oylanabileceği, fonların nasıl tahsis edilebileceği ve üyelerin kuruluşla nasıl etkileşime girebileceği gibi DAO'nun nasıl çalışacağına ilişkin kuralları ve süreçleri tanımlamalıdır.

Kod yazıldıktan sonra Ethereum ağına dağıtılır ve yeni bir DAO oluşturulur. Üyeler daha sonra, genellikle DAO'nun adresine az miktarda Ether göndererek, akıllı sözleşmeyle etkileşime girerek DAO'ya katılabilir.

Bir DAO oluşturulduktan sonra, akıllı sözleşmede kodlanan kurallara göre otonom olarak çalışır. Üyeler teklif verebilir ve teklifler üzerinde oy kullanabilir ve akıllı sözleşme, çoğunluğun kararlarını otomatik olarak uygulayacaktır. DAO'nun fonları da akıllı sözleşme tarafından kontrol edilir ve yalnızca kodda belirtilen kurallara göre harcanabilir.

DAO'lar merkezden dağıtıldıklarından, herhangi bir hükümet tarafından düzenlenmediğini ve herhangi bir kuruluş tarafından kapatılamayacaklarını not etmek önemlidir.
 
DAOlar zamanı geldiğinde herkesin dilinde olacak diye düşünüyorum. HYPE ile bambaşka yerlere gideceğiz (ytd)
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,153
Mesajlar
58,966
Kullanıcılar
6,685
Son üye
Wkfrdaken
Geri
Üst