Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Devletler Kripto Para Borsası Kurmalı mı?

Gknacr

Yüzbaşı
devletler kripto para borsası kurabilir mi.jpg


Merhaba arkadaşlar.

Geçtiğimiz haftalarda Thodex isimli yerli borsanın kapanması ve kurucusunun yurt dışına kaçması ile binlerce kişi mağdur olmuştu. Bu durum sadece ülkemizde yaşanmadı ve dünyada da bzı örnekleri mevcut. Bunun yanında yatırımcı mağduriyetini gidermek adına başta devletimiz olmak üzere birçok ülke kripto paralara yönelik bazen yasaklayıcı, bazen de düzenleyici yasalar çıkartmaya devam ediyor.

Çıkartılan bu yasalar ve yapılan düzenlemeler kullanıcıyı korumanın yanında, gayet tabi para akışının takibini de yapmayı amaçlıyor ve insanlar dolandırılma korkusu ile bu düzenlemeleri desteklemeye başlıyor.

Hatta son zamanlarda toplumda ''devletler kripto para borsaları kursun, bu borsalar devletlerin denetiminde ve gözetiminde olsun ki kripto para yatırımcıları rahat rahat yatırım yapabilsin'' düşüncesi de hakim olmaya başladı.

Elbette borsalar ve kripto paraların doğası bir otorite tarafından kontrol edilememesidir. Ancak son günlerde yaşanan gelişmeleri göz önünde bulundurduğumuz zaman şartlar zamanla devletlerin kontrol edebildiği bir sisteme evrilecek gibi görünüyor.

Ben şahsen yakın gelecekte bazı devletlerin bu yönde adımlar atmaya başlayacağını düşünüyorum. Bu yönde bir adım atılırsa, illegal para transferleri ile işi olmayan ve sadece yatırım amaçlı kripto para alıp satan milyonlarca kullanıcının da güvenli liman olarak devletlerin kurduğu ve kontrol ettiği kripto para borsalarını tercih edeceğini düşünüyorum.

Peki bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Sizce son zamanlarda kripto para yatırımı yapmak isteyen ama güven sorunu yaşayan yatırımcıların bu çağrısına devletler nasıl cevap verir? İlerleyen zamanlarda bu forumda kamuya ait bir kripto para borsası ile ilgili tartışma ihtimalimiz nedir?
 
Bu biraz kripto para birimlerinin oluşturulma amacına aykırı gibi geliyor. Amaç zaten merkezi otoriteleri zayıflatmak hatta ortadan kaldırmak. Blockchain teknolojisinin oluşturulma amacı yapay zeka odaklı bir otoriteyi var etmek. Ancak illa böyle olacak diye bir şey yok elbette. Dünyadaki devlet otoritesi kaybolmamalı.
 
Bu biraz kripto para birimlerinin oluşturulma amacına aykırı gibi geliyor. Amaç zaten merkezi otoriteleri zayıflatmak hatta ortadan kaldırmak. Blockchain teknolojisinin oluşturulma amacı yapay zeka odaklı bir otoriteyi var etmek. Ancak illa böyle olacak diye bir şey yok elbette. Dünyadaki devlet otoritesi kaybolmamalı.
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim.
Bu durum kripto para birimlerinin oluşturulma amacına aykırı olsa da son dönemlerde kripto para borsalarına artan güvensizlik, özellikle yeni yatırımcıların bu sistemi talep etmesine sebep oluyor.
Çünkü yatırımcıların bir çoğu merkeziyetsiz bir sistemden ziyade gelir elde etme peşinde. Bu yatırımcılara göre de en güvenli liman, devletlerin kuracağı yada onlara göre kurması gereken kripto para borsaları.
 
Alım satımlarda %10 vergi, referansla üye yapın %10 verginiz düşsün :)

Biri bu işi yapacaksa o da El Salvador olur gibi :D
Yada ilerleyen zamanlarda CZ bir ada satın alıp Binance adında bir devlet kurar ve alın size devlet borsası der :D
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,149
Mesajlar
58,948
Kullanıcılar
6,682
Son üye
osmanhazar265
Geri
Üst