Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

DOT Grafiklerinde Yerel Analizler

Teknik Analiz

Korgeneral
Süper Moderatör
Herkese merhaba. PolkaDot konuşacağız bu akşam. Her şey çok güzel gidiyordu bu gün, değil mi? Bitcoin ile beraber çıkış yaparak yükselişe geçti. Beraber yürüdü ve beraber düştü. Aralarındaki fark şu: DOT daha önce varabildiği en tepe noktaya Bitcoin'den daha önce vardı. Çünkü DOT daha hızlı ve hevesli. Bunu söylerken ikisi arasında bir ilişki veya bağ kurmak amacı gütmüyorum. Dünyanın en farklı iki kripto birimi bunlar sonuçta. Hareket başlangıç seviyesi ile tepe noktaları arasındaki makas da farklı. Sadece harekete aynı dönemde başlayıp aynı dönemde hareketi bitirmeleri açısından küçücük bir benzerlik. En fazla Bitcoin'in ana birim olarak domine davranması yönüyle tüm alternatif koinlerde olduğu gibi PolkaDot ile de ilinti kurulabilir.

PolkaDot, güvenilir ve sağlam bir proje olduğunu sanırım global sıralamada 4. sıraya kadar yükselmesi ile kanıtlamış bulunmakta. Bu liste her ne kadar değişken olsa da PolkaDot, bu değişkenliği pozitif yönde kullanarak kendisinden önce kurulan binlerce projeyi birkaç ay içinde sollayıp kendine bir yer edinmeyi başardı listede. Tebrik etmek gerek. Şimdi grafiklere bakıp son durum neymiş bir bakalım.


DOTUSD SAATLİK GRAFİKTE KARAR AŞAMASI
Screenshot_20210204_223323_org.telegram.messenger.jpg


PolkaDot son gördüğü zirve olan 20$'İn üzerine 2 küsur Dolar daha ekleyerek 2.19$ seviyesine kadar yükseldi. Bu günkü bu yükseliş DOT için bir rekor değildi; fakat yatırımcısı için heyecan vericiydi.

Bitcoin'den gelen saatlik aşağı yönlü düzeltmeden DOT da nasibini aldı. DOT' un bu şekilde Bitcoin ile beraber hareket etmesi güzel. Çünkü yatırımcı ikisine ait grafikleri aynı anda izleyerek yapacağı işlemin analizini kolaylaştırabiliyor.

Saatlik grafiğin şu an 20.05$ seviyesini destek olarak kullanmaya çalışması büyük fırsat. Bu fırsatı değerlendirebilirse 22.19$ seviyesinden sonrası için yukarıda kalması kolay olacak. Başarısız olması durumunda 18.81$, 16.76$ ve 15.08$ seviyeleri bekliyor olacak. 20.05 seviyesinin destek olarak çalışması ve yukarı yönlü kırılması için yaklaşık bir haftaya ihtiyacı var.


DOTUSD 4 SAATLİK GRAFİKTE AL SİNYALİ
Screenshot_20210204_230226_org.telegram.messenger.jpg



Saatlik grafikten gelen aşağı yönlü düzeltme hareketi ile 4 saatlik grafik de düşüş hazırlıkları başlattı; fakat henüz değil. Ciddi bir düşüş için saatlik grafiğin karar vermesini ve yeni bir yükseliş trendinden sonra gelen aşağı düzeltmeyi bekliyor.

Evet, düşmek için önce yükselmek gerekiyor. Yüksekte değilseniz korkacak bir şey yok! Şimdi 4 saatlik grafik özelinde konuştuğumuz için bu cümle sınırlı bir kapsamda söylenmiş gibi görülebilir; ama DOT genelini düşünecek olursak DOT'un gerçekten korkacak hiçbir şeyi yok.


DOTUSD GÜNLÜK GRAFİKTE AL SİNYALİ
Screenshot_20210204_232530_org.telegram.messenger.jpg



Günlük grafikte yaklaşık olarak 19 gün süren bir yatay seyir görüyoruz. Bu süre içinde 15$ ile 20$ arasında oynadı ve yatırımcıya çok güzel fırsatlar vererek hem miktar arttırmaya hem de kâr realizasyonları yapmaya olanak tanıdı. Bunu daha çok defa yapacak gibi görünüyor.

Şu anda hedefi 19 gün önce vardığı 20.05$ seviyesi üzerinde kalıcı olmak. Bunu başarırsa sıra sıra dizilecek yeni zirveler. Zirve ve rekoru birbirinden ayırdığımı fark etmişsinizdir. Rekor 400$ olacak.

Yarın veya bir hafta sonra ya da 6 ay sonra olacak demiyorum. Sadece olacak diyorum. 10 yıl önce ikizlerin Bitcoin 40 bin Dolar olacak demesi bu gün hatırlanıp haber olduğu ve: "Bildiler!" diye manşetlerde yer aldığı kadar eminim ki DOT 400 Dolar olduğunda kimse bizi hatırlamayacak. Çünkü biz burada yereliz arkadaşlar, onlar global; biz yereliz! :)

Hadi bakalım. Nice 400 Dolarlara...






Analizlerim hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir, genel durumu belirlemek içindir. Bu analizler al/sat yapmaya uygun değildir. Bu analizlere dayanarak yapılan alım veya satımlardan doğacak zararlardan yatırımcı sorumludur. Grafikler, www.tradingview.com grafik veri sunucusunda @sahinadm tarafından oluşturulmuştur.

 
Eğer ki, DOT 400 dolara çıkarsa bundan sonraki haber derlemelerim de, senden ünlü analist diye bahsedeceğim @sahinadm hocam :D
Hocam duyan da çok ihtiyacım olduğunu sanacak. Teşekkür ederim ama ben zaten ünlüyüm. :D @haluk hocama sorabilirsin ünümü. :D
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,205
Mesajlar
59,825
Kullanıcılar
6,744
Son üye
mehdem821
Geri
Üst