Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

EMA İndikatörü Nedir?

ereensavage

Kıdemli Çavuş
maxresdefault (1).jpg

EMA, Exponential Moving Average (Öksüz Hareketli Ortalama) olarak adlandırılan bir ticaret göstergesidir. Bu gösterge, fiyat hareketlerini ölçmek ve ticaret sinyalleri üretmek için kullanılır. EMA, fiyatların son zamanlardaki hareketini daha önemli hale getirerek, daha yeni verilerin daha ağırlıklı olduğu bir ortalama sağlar. Bu, EMA'nın geçmişteki fiyat hareketlerine daha az etkilenmesini ve daha hızlı tepki vermesini sağlar. EMA, teknik analizde sıklıkla kullanılan bir göstergedir ve ticaret stratejilerinin bir parçası olarak kullanılabilir.
EMA, ağırlıklı ortalama olarak hesaplanır ve geçmiş fiyat verileri daha ağır ağırlık verir. EMA, fiyat hareketleri için trendin yönünü belirlemek için kullanılabilir. Ayrıca, EMA ile fiyat hareketleri arasındaki ilişkiye bakarak, ticaret sinyalleri üretebilirsiniz. Örneğin, EMA ile fiyat hareketleri arasındaki ilişki, yükseliş trendi içinde ise EMA fiyatın üzerinde olur ve düşüş trendi içinde ise EMA fiyatın altında olur. Bu, alım ve satım sinyalleri olarak kullanılabilir.
Ayrıca, EMA'yı birden fazla periyod ile kullanarak, fiyat hareketlerinin uzun vadeli ve kısa vadeli trendlerini belirleyebilirsiniz. Örneğin, kısa vadeli trendi belirlemek için 20 günlük EMA kullanırken, uzun vadeli trendi belirlemek için 200 günlük EMA kullanabilirsiniz. Bu, fiyat hareketlerinin ne zaman alım veya satım yapılması gerektiği konusunda daha net bir görüş sağlar. Ayrıca, EMA ile birlikte diğer teknik göstergelerle de birlikte kullanılabilir, örneğin RSI, MACD, gibi göstergelerle birlikte kullanılması daha net sinyaller üretebilir.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,211
Mesajlar
59,918
Kullanıcılar
6,738
Son üye
Berat28
Geri
Üst