Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

En İyi 12 Bitcoin Sitesi (En Güvenilir & Hızlı İşlem) Kripto Para Siteleri 2021

Bitcoin Karlı Mıdır? Yatırım Yapmalı Mıyım?​

Geleceğin dijital parası olarak görülen bitcoin, uzun ve kısa vadeli yatırımlarla pek çok kişinin kazanç elde etmesini sağlıyor. Özellikle son birkaç yıldır dünyanın farklı noktalarından ve farklı yaş gruplarından kişiler bitcoin yatırımı yapmaktadır. Bitcoin yatırımcılarının bir kısmı kısa vade yatırımlarla veya al-sat yaparak kazanç elde ediyor. Bir kısım bitcoin yatırımcısı ise uzun vadeli yatırımlara yöneliyor. Gelin, birlikte bitcoin karlı mıdır ve nasıl kar edilir sorularını cevaplandıralım!

Bitcoin Nasıl Alınır?​

Kripto paralarla kazanç sağlamak istiyorsanız mutlaka bir cüzdan oluşturmalısınız. Bu sayede bitcoin anlık düşüş ve yükselişlerinde yatırımınızı katlayabilir veya korursunuz. Güvenilir kripto para borsaları, bitcoin cüzdanı oluşturmak için en iyi yöntemdir. Borsalar, birkaç kolay adımla size güvenilir cüzdan oluşturmanızı sağlar. Bitcoin cüzdanı oluşturabileceğiniz güvenilir kripto para borsaları:

  • Binance
  • Coinbase Pro
  • Kraken
  • Bitfinex
  • Bitstamp
  • BtcTurk
  • Icrypex
  • Bitlo
  • Paribu
  • Gate.io
  • Huobi Global
Yukarıda uluslararası hizmet veren borsalar arasında Binance, Coinbase Pro, Kraken vb. yer alıyor. Türkler tarafından açılan ve yerel hizmet veren borsalar ise Bitlo, BtcTurk, Icrypex vb. olmaktadır. Bu borsaların tamamı uzun yıllardır güvenilir bir servis sağlıyor.

Ayrıntılı liste için güvenilir kripto para siteleri için https://buldumz.com/bitcoin-siteleri/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bitcoin Yatırımı Mantıklı Mı?​

Her yatırım aracı kendi içinde birçok riski ve kazancı barındırır. Örneğin, altın yatırımında ani yükselmelerden ziyade düzenli fiyat artışıyla kazanç sağlanır. Altın sürekli olarak yükselir ve en geç bir iki sene içinde büyük bir kazanç elde edilebilir. Bitcoin ise hem düzenli alım ile hem de al-sat yapacağınız trade işlemleriyle kazançlı bir yatırımdır.

Bitcoin ile kazanç elde etmek için kullanabileceğiniz farklı yöntemler vardır:

  • Düzenli Alım: Bitcoin ile kazanç elde etmek için düzenli alım yöntemini kullanabilirsiniz. Örneğin, ayın 15’inde maaş alıyorsanız 15’inde 100 dolarlık bitcoin alırsınız. Bu sayede bitcoinin anlık düşüşlerinden çok etkilenmediğiniz için yatırım motivasyonunuzda azalma olmayacaktır. Ortalama bir iki sene sonra bitcoin ile binlerce dolar kazanç elde edebilirsiniz.
  • Trade: Bu yöntem hem kısa vadeli hem de uzun vadeli bitcoin yatırımı yapmak isteyenler içindir. Kripto para borsaları aracılığıyla günlük al-sat yapmanız gerekir. Bu sayede anlık yükselişlerden büyük bir kazanç elde edebilirsiniz. Ancak düşüşlerde ise kazancınızın da aniden azalacağınızı göz önünde bulundurmalısınız.
  • Hodl: Uzun vadeli yatırım yapmak istiyorsanız bu yöntem en iyi tercihtir. ‘Hodl’ piyasadaki düşüş ve yükselişlerden etkilenmeden yatırım yapma anlamına gelir.

Bitcoin Zarar Ettirir Mi?​

Bitcoin yatırımı kazanmanızı sağlayacağı gibi zarar etmenize de neden olabilir. Bunun en büyük sebebiyse yanlış strateji belirlemek ve acele karar vermektir. Örneğin, elinize yüksek miktarda bir para geçtiğinde hiçbir grafiğe bakmadan ve analizleri takip etmeden bitcoin yatırımı yapmak kaybetmenize sebep olabilir. Bu durumla karşılaşmamak için:

  • Piyasa takibi yapmalısınız,
  • Bitcoinin son 3,6 ve 12 aydaki fiyat aralığını takip etmelisiniz,
  • Kripto para uzmanlarının yorumlarını incelemeli ve en az 3 yorumu okumalısınız,
  • Acele karar vermemelisiniz,
  • Kaybetmeyi göze almadığınız miktarla bitcoine yatırım yapmamalısınız.
Bu şartlarla birlikte bitcoin ile kaybetme ihtimaliniz azalacaktır. Bitcoin, doğru yatırım stratejisiyle milyonlarca kişinin yüz binlerce dolar kazanmasını sağlamıştır. Eğer siz de bitcoin yatırımı yapmak istiyorsanız küçük yatırımlarla kendinizi deneyebilirsiniz. Özellikle al-sat yaparak bitcoin karı elde etmek istiyorsanız acele kararlardan kaçınmanız önemlidir.

Bitcoin İle Nasıl Kazanabilirim?​

Son dönemlerde kripto paralar, hayatımızın bir gerçeği haline geldi. Bitcoin ile kazanmanızı sağlayacak pek çok yatırım yönteminden bahsetmiştik. Al – sat yapmak özellikle gençler ve kısa sürede para kazanmak isteyenler için iyi bir tercih. Bununla birlikte bitcoini geleceğin parası olarak gören ve 10 – 15 yıl sonrası için yatırım yapan da pek çok kişi var. Bu yöntemler arasından seçim yaparak bitcoin ile kazanç sağlamanız çok mümkün.

Bitcoin ile çok yüksek miktarlarda para kazanabilirsiniz. Ancak tüm anaparanızı kaybedip üstüne borçlanabileceğinizi de göz önünde bulundurun. Herhangi bir borca girmemek ve kazanç sağlamak ise sizin belirleyeceğiniz strateji ve araştırmaya bağlı olacaktır.

Bitcoin ile kazanmanızı sağlayacak diğer bir yöntem ise madenciliktir. Bitcoin madenciliği yapmak son yıllarda epey zorlaşsa da diğer kripto para birimleri için madencilik yapabilirsiniz. Kripto para madenciliği için tercih edebileceğiniz birkaç yöntem var:

  • Bulut Madenciliği: Bitcoin veya diğer kripto para madenciliği için yeterli zamanınız ve tecrübeniz yoksa bulut madenciliği iyi bir tercihtir. Bu yöntemde siz, madencilik yapan bir şirkete ödeme yapıyorsunuz. Şirket ise sizin yerinize madencilik yapıyor ve kazımdan elde edilen miktar size ait oluyor.
  • ASIC Cihazlar: Bitcoin madenciliğinin en kazançlı yolu. Ancak cihazların fazlasıyla pahalı olması sebebiyle herkes için uygun değil. Ayrıca bakım ve elektrik masrafı da epey yüksek.
  • GPU Madenciliği: CPU madenciliğinin popülerliğini yitirmesi ve kazanç oranlarının düşmesiyle birlikte GPU madenciliği yükseldi. Bu yöntemde bilgisayarların kısacası ekran kartı ile madencilik yapılıyor. Ayrıca birkaç farklı bilgisayarla yapılabildiği için de son derece kazançlı.


Bitcoin Yatırımı Yapacaklara Tavsiyeler​

Bugün, bitcoin yatırımı için tercih edebileceğiniz yöntemler ve bitcoin yatırımıyla ilgili önemli ipuçlarından bahsettik. Ancak bitcoin yatırımı için tercih edebileceğiniz yöntemler bununla sınırlı değil. Oyun oynayarak bitcoin kazanmak, anket doldurarak bitcoin kazanmak, NFT ile kripto para kazanmak, ürün/hizmeti bitcoin ile satmak vb. birçok yöntem de var.

Kripto para dünyası her gün yüz binlerce kişinin büyük/küçük miktarlarda kazanç elde etmesini sağlıyor. Bu kişilerden biri de elbette siz olabilirsiniz. Bitcoin oldukça karlı bir yatırım aracıdır. Acele karar vermeden ve sıkı bir piyasa takibi yaparak bitcoin ile kazancınızı katlayabilirsiniz. Ayrıca Ethereum, Litecoin, Ripple, Tether vb. binlerce coin/altcoin bulunuyor. Bu coinlerle de mantıklı ve karlı bir yatırım yapmanız mümkün.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,154
Mesajlar
58,976
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst