Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Ethereum (ETH) Fiyatı 500 Dolara Ulaşacak mı?

ant

Uzman Çavuş
Ethereum (ETH) fiyatında neler yaşanacağı şu sıra kripto para topluluğunda sıklıkla sorulan sorulardan birisi. Analistler, ETH’de mevcut seviyenin kırılması durumunda fiyatın 500 dolara doğru ilerleyebileceğini dile getiriyor.

Peki ETH’yi zirveye taşıyacak detaylar nedir? ETH’nin zirveye çıkışını sağlayabilecek en önemli noktalardan birisi DeFi. DeFi için şu anda Ethereum’un totemi dememiz mümkün olacak ve bu büyük ölçüde ETH fiyat pompasına atfedilebilir.

Farklı DeFi dApp’leri tarafından kilitlenen ETH sayısını izleyen bir site olan Defi Pulse’a göre, 6 milyar doların üzerinde ETH teminat olarak kilitlendi. Bu, DeFi’ın şubat ayı başlarında ETH’nin yaklaşık 288 dolara yükseldiği sırada hız kazanmaya başladığı zamandan 5 kat daha fazla bir tutar.

ETH Neden Yükselebilir?

İlk olarak, bazı destekçiler, ETH 2.0 çıktığında daha yüksek veya daha iyi fiyatlar olacağını düşünüyor. Proof-of-Stake ve doğrulayıcıların ağı kötü aktörlerden korumak için sahip oldukları hisseyi devralmaları gerektiğinden, Ethereum fiyatı daha yüksek fiyatları korumalıdır. Ve ETH 2.0’a giden yol gün geçtikçe daha olumlu duruma geliyor. Aktivasyon süresi belirsizliğini koruyor ancak muhtemelen kasım ayında veya gelecek yılın başında olacak.

ETH’ye olan ilginin ikinci sebebi DeFi’nin sunduğu çeşitlendirme seviyesi. Artık DeFi için Ethereum’da rekor sayıda coin ortaya çıkıyor. DeFi’ın verim çiftçiliği yoluyla sunduğu şans, Ethereum boğalarını besleyerek Ethereum fiyatını pompalamaya yardımcı olan şey. Ayrıca, ETH’nin ücret olarak ödendiği popüler bir DEX olan Uniswap ilgi kazanıyor. Projeler doğrudan Uniswap üzerinde listelenmeye başlıyor. Uniswap ne kadar popüler olursa, ETH talebi için o kadar iyi olur.

ETH Fiyat Analizi

Ethereum fiyatı yazının yazıldığı sırada 427 dolardan işlem görüyor ve hem ABD Dolarına hem de BTC’ye karşı kabaca yüzde 8 kazandırıyor. Günlük grafikten, fiyatlar sadece boğa bayrağının üzerinde kırılmakla kalmadı, yükselişin arkasında işlem hacimlerinde bir artış oldu. Bu artış, alıcılar pozisyonlarını sağlamlaştırırken ETH fiyatlarını 400 doların üzerine çıkardı.

FOMO göz önüne alındığında, her düşüş bir satın alma fırsatı olmalıdır. Bununla birlikte, Ethereum fiyatı 400 doların altına düştüğü için alıcıların geçen haftaki kazanımları takip etmemesi bir zirveye işaret edebilir. 400 dolar önemli bir psikolojik destek seviyesidir ve olumsuz tarafa yönelik herhangi bir ihlal, kar getiren, kıvılcım çıkaran düşüşleri tetikleyebilir.

@TheCryptoCactus kullanıcı adlı analist, Twitter’da ETH hakkında şu açıklamalarda bulundu:


“Görünüşe göre ayılar bu haftalık kapanışı 425doların altına düşürmeye çalışıyorlar ki bu benim 500 dolara yükselmeye başlamadan önceki son ana direnç seviyemdi.”


Analistin paylaştığı grafikteki gibi bir kapanışın, fiyatı 500 dolara çıkarması muhtemel görünüyor.

Diğer taraftan 13 Ağustos ticaret aralığında basit bir yeniden test ve trendin devamında yaşanan yükseliş, ETH fiyatlarının önümüzdeki günlerde 2020’nin en yüksek seviyelerine ulaşmasını sağlayabilir.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,149
Mesajlar
58,948
Kullanıcılar
6,682
Son üye
osmanhazar265
Geri
Üst