Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

FED Toplantısının Piyasaya Etkileri

chart-1905225_640.jpg


FED Toplantısından Çıkan Sonuçlar ve Piyasaya Olan Etkileri

Tüm piyasaların ve özellikle de kripto para piyasasının merakla ve heyecanla beklediği FED toplantısı sona erdi ve toplantıyla ilgili değerlendirmeler FED başkanı tarafından yapıldı.

Öncelikle FED'in faiz artırımı yapıp yapmayacağı, varlık alımlarında azaltmaya gidip gitmeyeceği ve enflasyon ile ilgili yaklaşımı piyasaların gidişatını belirleyeceği için pek çok kişi tarafından nefesler tutularak günlerdir bekleniyordu.

FED'in alacağı kararların ne olacağı ve piyasaya olan etkileri hakkında bazı kripto para uzmanları son dönemde fikirlerini beyan ettiler. Genel beklenti, FED'in faiz artırımına gitmeyeceği, varlık alımlarını azaltacağı ve enflasyon hedeflerini yukarı çekecekleri yönündeydi. Bu beklentilerin bazıları gerçekleşti. Bazıları ise kısmen gerçekleşti diyebiliriz.

FED başkanı, yaptığı açıklamada faiz artırımına gidilmeyeceği yönünde karar aldıklarını belirtirken bunu varlık alımlarını azaltmaya yönelik kesin bir karara varmadıkları için yaptıklarını belirtti. Enflasyon hedeflerinin yüksek olduğunu belirten başkan, uzun vadede enflasyon düşüşü beklediklerini söyledi. Bununla birlikte, pandemiden dolayı zayıflayan ekonomide iyileşmeler olduğunu, bu iyileşmelerin devam etmesi neticesinde varlık alımlarında azaltmaya gidebileceklerini belirten başkan, bunun faiz artırımı anlamına gelmeyeceğini ifade etti.

9 FED üyesi faiz artırımı konusunda diğerlerinden ayrıldı ve 2022 yılında faiz artırımına gidilmesi gerektiğini savundu. Faiz artırımı konusunda fikir ayrılığı yaşayan FED üyeleri, varlık alımlarının azaltılması yönünde fikir birliğine varmalarına rağmen, bu konuda herhangi bir takvim ortaya konmadı.

Piyasadaki beklenti varlık alımlarını azaltılması yönünde bir takvim ortaya konması şeklindeydi. Bunun yapılmama sebebinin Çin'de yaşanan emlak odaklı krizin etkilerinin daha da büyümemesi olduğu düşünülüyor. Yani FED, Çin krizinin etkilerini azaltmak adına varlık alımlarının azaltılmasına yönelik bir takvim açıklamadı. Eğer bir takvim açıklaması gelseydi bu durum tüm piyasalar üzerinde olumsuz etkiler yapabilirdi.

FED'in enflasyon hedefleri konusunda yaptığı açıklama sonucu, Bitcoin önderliğinde kripto para piyasasında olumlu bir tepki ortaya çıktı ve BTC 43,900 seviyelerine dek yükseldi. FED toplantısının heyecanının geçmesiyle birlikte BTC tekrar 43,400 dolar seviyelerine çekildi.

Bitcoin'in, FED toplantısından çıkan sonuçlarla oluşan olumlu havayı arkasına alarak 46,500 dolar seviyelerine fake bir yükseliş yapacağı düşünülüyor. Sonrasında tekrar 40-41 bin dolar seviyelerinde konsolide olması beklenen BTC'nin, 48,500 dolar üzerinde günlük kapanış yapmayı başarabilmesi yeniden bir yükseliş ivmesi yakalayabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Çok fazla heyecana kapılarak özellikle 46 bin dolar seviyelerinden alım yapmamak gerektiği önerilen BTC için, en uygun alım noktalarının konsolide olduğu noktalar olduğu düşüncesi hakim. Yine altcoinler için de BTC'ye bağlı olarak direnç noktaları alımlar için değerlendirilebilir.

Yatırım tavsiyesi değildir.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,238
Mesajlar
60,294
Kullanıcılar
6,715
Son üye
leeyan35
Geri
Üst