Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Grayscale Yeni DeFi Fonunu Açıkladı

yecele

Tuğgeneral
1626877098433.png


Son zamanların Bitcoin düşüşüne neden olarak gösterilen bir diğer durum da eğer denk geldiyseniz karmaşık bir Grayscale fonlarıydı. Bu siteye Bitcoin'lerini borç olarak veren balinalara yönelik geniş kapsamlı bir çok flood internet ortamında dolaşmıştı. Gündemdeki yerini bundan önce de hep alan Grayscale bu defa da elindeki DeFi platformlarını açıklayarak tekrar gündeme aldı kendisini. Sizlere detayları projelerle birlikte verelim.

Uniswap ( UNI )

Uniswap, merkezi olmayan bir borsa. Ethereum tabanında oluşturulmuş ve şu anda Ethereum tokenlerinin alımına ve satımına izin veriyor. Otomatik merkez yapıcı ( AMM ) hizmeti de sunan Uniswap Grayscale'in en yüksek yatırım yaptığı DeFi platformu. Merkeziyetsiz borsaların lider DeFi platformu olan Uniswap'ın takipçileri, Ethereum'un o yüksek Gas ücretlerini bile dinlemeden hem işlemlerine hem de bu tokeni tutmaya devam ediyorlar. Ethereum'un gas ücretlerini düşürme çabaları olumlu sonuçlanırsa hem ETH hem de UNI fiyatlanması bekleniyor. Durum böyle olunca da Grayscale DeFi'ler için ayırdığı bütçeden tam olarak %49.95'lik hisseyi Uniswap için ayırdı.

Aave ( AAVE )

Aave merkezi olmayan bir finans protokolü. Kullanıcılar buraya borç token verebilir veya aynı zamanda token kiralayabilir. Ethereum, Xdai, Heco, Fantom, Avax ve en son Polygon ağlarında işlem yapılabiliyor. Bu ağlarda tuttuğunuz tokenleri borç vererek diğer tokenleri belli faizlerle kiralayıp işlem yapabilirsiniz. Aave borç alma ve verme protokolleri arasında tepede bulunuyor. Grayscale ayırdığı bütçeden %10.25'lik kısmını Aave için ayırmış durumda.

Compound ( COMP )

Compound, bünyesinde işlem yapan kullanıcılarına bir çok kripto parayı sistemde tuttukları sürece onlara faiz ödeyen bir merkezi olmayan finans ve kredi protokolü. Ethereum ve Xdai chain bünyesinde tuttuğunuz tokenleri buraya yatırabilme imkanınız var. Siteye yaptığınız yatırımlar karşılığında elinize cTOKENİSMİ kazanırsınız. MATIC yatırdığınızda sistem size cMATIC veriyor. Ve havuzdaki payınız sürekli ekleniyor. En son bozmak istediğinizde ise bu cMatic'leri tekrardan Matic'e çeviriyorsunuz ve paranızı çekmiş oluyorsunuz. Grayscale'in ayırdığı bütçe ise bu platform için %8.38.

Curve DAO Token ( CRV )

Curve, stabil coinler için geliştirilmiş bir merkezi olmayan borsadır. Bu borsa aynı zamanda otomatik market yapıcı özelliğini taşımaktadır. Ethereum, Xdai ve Fantom ağlarındaki tokenlerinizi burada kullanabilirsiniz. %7.44 ise Grayscale'in bu proje için ayırdığı bütçe.

MakerDAO ( MKR )

Ethereum ve Binance Smart Chain ağına hizmet vermekte olan MakerDAO en eski merkeziyetsiz borsaların başını çekmektedir. ABD Dolarına endekslenmiş olan DAI tokenini işletmeyi kendine misyon etmiş bir platform. Token sahiplerine kâr payı dağıtıyorlar. Grayscale'in bu merkeziyetsiz borsaya ayırdığı bütçe %6.49.

SushiSwap ( SUSHI )

Ethereum, Binance Smart Chain, Solana, Fantom, Xdai ve Avax ağlarında işlem yapmanıza olanak tanıyan ve DeFi platformları içerisinde tepedeki yerini her zaman koruyan bir platform, SushiSwap. Otomatik piyasa yapıcı faaliyeti de var bu platformun. Uniswap çatalı olan SushiSwap'ın çıkış amaçlarından birisi UniSwap'ın hizmet kalitesini yükseltmek. SushiSwap'a yapılan yatırım ise Grayscale tarafından %4.83.

Synthetix ( SNX )

Zincir üstü işlem yapabilmenize olan sağlayan merkezi olmayan bir platform. Ethereum, Binance Smart Chain, Heco ve Fantom ağlarında işlem yapabilmenize olanak tanıyor. Grayscale'in bu platforma yaptığı yatırım %4.43.

Yearn Finance ( YFI )

Yearn Finance bir merkezi olmayan borsa. Kullanıcılarının verim çiftliği sayesinde elde ettikleri kârı yükseltmeyi hedefleyen bir platform. Hedefi profesyonel veya amatör olaran bu işlemlere yeni başlayan tüm kullanıcılar için verim çiftliği ve merkezi olmayan borsaların işleyişini basitleştirmek ve ilgi duyan herkesin işlem yapabileceği bir platform inşa edebilmek. Ethereum, Binance Smart Chain, Heco, Fantom, Xdai ve Avax ağlarında işlem yapanlar ve token bulunduranların hepsinin yararlanabileceği bir platform. Grayscale'in bu platforma yapmış olduğu yatırım ise %3.31 oranında.

UMA Protocol ( UMA )

Uzun ismi Evrensel Piyasa Erişimi olan UMA protokol Ethereum üzerinde sentetik varlıkların oluşturulması için oluşturulmuştur. Kullanıcıların finansal sözleşmeler tasarlamasına olan tanır. Kullanıcılar bu paltformlarda vadeli işlemler de yapabilirler. Sadece Ethereum tabanında işlem yapılmasına olanak tanıyorlar. Grayscale'in bu platforma yapmış olduğu yatırım %2.93.

Bancor Network Token ( BNT )

Ethereum ve Xdai Chain tabanlarında işlem yapılabilen Bancor Network platformuna ise yapılan yatırım Grayscale tarafından %2.



Dikkat ettiyseniz tüm platformlar Ethereum tabanında oluşturulan ve işlem sağlanan platformlar. Grayscale de sanırım Ethereum'un Gas ücretleri sonrasında bu platformların kendini bulacağını düşünmekte. Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi içermemektedir ama yapılan yatırımlar takibi hak eder mi bunu sizlerin düşüncesine bırakıyorum.

Bu platformlardan sizlerin de hali hazırda yatırımı olanlar varsa belirtebilirseniz eğer yorumlarda tartışabiliriz. Bu tokenler gözden kaçmadıysa CoinMarketCap verilerine göre top 100 tokenleri.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,210
Mesajlar
59,925
Kullanıcılar
6,739
Son üye
kenanx
Geri
Üst