Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Hummingbot Piyasa Yapıcı Botlar ProBit Borsasına Entegre Edildi

Bonarous

Korgeneral
Bu yazıda Hummingbot nedir, piyasa yapıcı ne demektir, ProBit borsası ile nasıl kullanılabilir detaylıca açıklamaya çalışacağım.

1621597972583.png
Hummingbot Nedir?
Hummingbot, özelleştirilebilir ticaret stratejileri oluşturmanıza ve çalıştırmanıza olanak tanıyan açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Merkezi borsalarda ve merkeziyetsiz protokollerde kripto para ticaretinizi otomatikleştirmeye yarar.

20'den fazla merkezi ve merkezi olmayan borsa tarafından desteklenen botun son partneri ProBit Korea ve ProBit Global'dir.

Hummingbot sayesinde traderlar son derece özelleştirilebilir, yerleşik stratejileri ve parametreleri kullanarak otomatik şekilde kripto para ticareti yapabilir. Altyapı ve teknik karmaşıklıklarla Hummingbot ilgilenir. Komut dosyaları özellikleri ve geliştirici dostu kod tabanı daha da detaylı trade yapmayı sağlar. Geliştiriciler, teknik bilgilerini kullanarak açık kaynak kod tabanına katkıda bulunabilir. Kendilerine özel stratejileri, komut dosyalarını ve exchange entegrasyonlarını oluşturabilirler. Aktif Discord topluluğunda bilgi ve deneyim alışverişinde bulunabilirler. Discord kanalında 12.000'den fazla aktif kullanıcı bulunmaktadır. Kullanıcılar yönetişim hakkında konuşur, ticaret stratejilerini tartışır.

Kripto para borsalarının Hummingbot'la partner olması ve API'larının Hummingbot'a çalışmasını sağlama amaçları hesap sahiplerini yüksek değerli traderlara dönüştürmek ve borsadaki likidite seviyesini, dolayısıyla gelirleri arttırmaktır. Token sahipleri de tokenlarının işlem hacmini arttırmak için Hummingbot kullanabilir.

Hummingbot kısaca insanların saniyelerle yarışmak yerine işlem defterlerini Hummingbot'a emanet ederek 7/24 şekilde otomatik olarak alım - satım yapabilmesine olanak tanır.

1621598063602.png
"Piyasa Yapıcılık" Nedir?
Market maker (MM), bir varlığı satmaya hevesli biri ile o varlığı almaya gönüllü birini satışı kolay hale getirerek ve uygun fiyata sunarak birleştiren kişidir. Piyasa yapıcılar varlık satanı likidite sağlayıcı, uygun fiyata varlığı alanaı ise dağılımı azaltıcı olarak kullanır. Her gün milyonlarca insan, şirket hisseleri, tahviller, petrol, altın, sözleşmeler ve kripto para birimleri dahil olmak üzere çok çeşitli varlıklar arasında anlaşmalar yapmak isteyen bir tür ticaret platformuna erişir.

Emir defterleri, hemen alış veya satış yapmak isteyenlerin defterden kendine uygun fiyatı seçerek işlem yapmasıyla (bu kişiye pazar alıcısı diyoruz) çalışabilirken emir defterine bir alış veya satış teklifi girerek de çalışabilir (bu kişi piyasa yapıcıdır).

Bir şekilde piyasa yapıcı düşük fiyata bir varlık satın almak için teklifler oluşturarak mümkün olduğunca hızlı ve mümkün olduğu kadar çok kez işlem yapmaya odaklanır. En yaygın ticaret / yatırım stratejisi büyük fiyat değişikliklerinden kâr elde etmeye çalışırken, profesyonel bir piyasa yapıcı iki fiyat seviyesi arasındaki daha küçük ancak daha tutarlı fiyat dalgalanmalarından yararlanmaya çalışır. Piyasa yapıcılar küçük dalgalanmalardan maksimum kârı elde etmeye çalışırlar.

Hummingbot kullanmanın sebebi, bir piyasa yapıcı olmaktansa tüm zor işi bir piyasa yapıcı robota yüklemektir. Piyasa yapma işlemlerini manuel olarak yapmak mümkün olsa da, bir ticaret robotu stratejinizin kesin bir şekilde uygulanmasına, duygusal faktörü (açgözlülük ve korku) ortadan kaldırmasına ve hatta daha iyi risk kontrolü için güvenlik önlemleri oluşturmasına izin verir.

Ancak tüm robotlar eşit değildir ve ne tür bir strateji kullanacağınıza bağlı olarak (yüksek frekans, düşük frekans, trend izleme, ızgara, üst üste binme, nicelik... birçok olasılık vardır), bir bot diğerlerinden daha iyi bir iş çıkarabilir. Sonuçta bir ticaret robotu bir araçtır ve iş için doğru aracı kullanmalıyız.

Hummingbot, kripto para piyasaları için algoritmik piyasa yapımı için mükemmel bir seçimdir, çünkü bu tür bir ticaret işlemine odaklanmıştır . Ancak hangi robotu kullanmayı seçerseniz seçin, şunu hatırlamak her zaman önemlidir: Bir ticaret operasyonunun karlılığını tanımlayan şey stratejidir . Algoritma, yalnızca bilgisayar talimatlarına çevrilen ve otomatik bir şekilde yürütülen stratejidir.

Olası Riskler Nedir?
Piyasa yapmak, risksiz, her zaman karlı bir ticaret operasyonu değildir. Diğer tüm ticari faaliyetler gibi, piyasa kusurlarından yararlanmak için bir robot çalıştırmak da kendi riskleriyle birlikte gelir.

Bu nedenle, gerçek kripto para fonlarını kullanmaya başlamadan önce, bu tür ticaretin mekanizmalarının ne olduğunu ve kendinizi ne tür risklere maruz bırakacağınızı anladığınızdan emin olun. Hummingbot ile sermayenizi riske atmanıza gerek kalmadan stratejinizi gerçek zamanlı simüle edilmiş bir ortamda test etmenizi sağlayan komutu kullanarak ticaret modunu etkinleştirebilirsiniz.

Hummingbot ile pazar yapıcı olmanın tüm detaylarını öğrenmek için Discord topluluğuna bu linkten katılabilirsiniz: https://discord.hummingbot.io/
Ayrıca, Hummingbot Akademisi'nde ele alınmasını istediğiniz belirli bir konu varsa, Discord ekibiyle iletişime geçin veya şu adrese bir e-posta gönderin: [email protected] .


Hummingbot ile ProBit'in Entegrasyonu Ne İşe Yarayacak?
ProBit, 1000'den fazla kripto parayı listeleyen çok çeşitli yelpazesi olan kripto para borsasıdır. Borsada ne kadar fazla kripto para listelenirse kâr elde etmek için o kadar çok araç olmuş olur. Üstelik ProBit'te işlem yapılabilen pariteler BTC ve USDT ile de sınırlı değildir. Durum böyle olunca binlerce emir defteri ve dalgalı piyasayla karşılaşmak mümkündür. Hummingbot, ProBit'te sizin için trade yaparken kazançlarınızı en üst düzeye çıkarmayı her zamankinden daha kolay hale getirmeyi amaçlar.

Farklı stratejileri test etmek, işlemlerin nasıl yapıldığını bir anlatıma ihtiyaç duymadan deneyerek öğrenmek için size yüklenmiş bir test bakiyesiyle Hummingbot'u simüle edebilirsiniz. Hummingbot'a Probit Client ID ve ProBit secret key vermelisiniz. ProBit API Key oluşturmak için ProBit hesabınıza giriş yaptıktan sonra Sayfam'dan API Yönetimi'ne tıklamalısınız. Unutmayın, 2FA etkinleştirilmemiş hesaplarda API Key oluşturmak mümkün değildir. API key oluştururken size gösterilen gizli anahtarı bir kez daha göremeyeceksiniz. Bu anahtarı gizli bir yerde sakladığınızdan ve kimseyle paylaşmadığınızdan emin olmalısınız. Anahtarınızı kaybederseniz oluşturduğunuz API'ı tekrar kullanamazsınız, ancak yeni bir API oluşturabilirsiniz.

Yatırım tavsiyesi değildir.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,149
Mesajlar
58,948
Kullanıcılar
6,682
Son üye
osmanhazar265
Geri
Üst