Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

İşte Bitcoin ve Kripto Para Ticareti İçin 3 Kritik Risk Yönetimi Tekniği

risk1.png

Ek nakit üretmenin bir yolu olarak kripto paralara yatırım yapılması orta sınıf yatırımcılar arasında çok popüler hale geliyor. Ancak, her şeyde olduğu gibi kârlılığı sağlamak için doğru şekilde anlaşılması gereken bir risk vardır. Bunu yapmanın ana yolu, risk yönetimi denen bir stratejiyi kullanmaktır. Kârlı olup olmadığınızı belirleyeceğinden, riskinizin doğru yönetimi bilinmesi gereken en önemli şeydir. Bu makalede, bu risk yönetimi stratejilerinden bazılarını inceleyeceğiz. Böylece bu stratejileri ticaret yaparken kullanmaya başlayabilirsiniz.

Zararlarınızı minimize etmek için stop-loss’ları kullanın ve kar hedefleri alın!
Kayıplarınızı azaltın ve kârı hedefleyin! Bu, anlamanız gereken bir numaralı risk yönetimi tekniğidir. Stop-loss’ları ticaretinizde kullanılmalısınız, çünkü zararlarınızı minimize eder. Diğer taraftan kâr alma hedefleri, yatırımcıların otomatik olarak kâr alarak getiri elde etmelerini sağlayan bir araçtır. Kâr almak veya zararı sınırlamak, yatırımcıların başarılı olmasını ciddi şekilde engeller.


risk2.jpg

Kripto para ticareti söz konusu olduğunda nasıl kullanılacağını bilmeniz gereken ilk şeyler gerçekten bunlardır. Bir yatırımcı veya trader, bir stop-loss kullanmazsa, bir işlemi kapatmayı reddederek duygusal ticaretin kurbanı olabilir. Çünkü bunun tersine dönebileceğine inanır. Uzmanlara göre, kripto ticaret botları ve sinyal grupları, bir ticarete girmeden önce kâr alma işleminin otomatik olarak uygulanması için önemlidir. Bu, şu anda kararları kendi başınıza vermeniz gerekmediği anlamına gelir.

Pozisyon boyutlandırma
İkinci önemli risk yönetimi stratejisi, pozisyon boyutlandırmayı kullanmak ve anlamaktır. Pozisyon boyutlandırmanın arkasındaki ilke, herhangi bir ticaret için yalnızca kabul edilebilir bir miktarda paranızı kullanmanız gerektiğidir. Her zaman yapmaktan kaçınmanız gereken şey, bakiyenizin %100’ünü kullanmaktır. Bu, herhangi bir nedenle bir ticaretin ters gitmesi durumunda sizi düzgün bir şekilde koruyacaktır. Bunun yerine, paranızın küçük bir bölümünü, örneğin her işlem için %10’unu kullanmanız gerekir. Bu, eğer bir ticaret çok yanlış giderse, sermayenizin sadece küçük bir kısmını kaybedeceğiniz anlamına gelir, hepsini değil.

risk3.jpg

Risk/Ödül oranı
Risk/ödül oranları, bu kılavuzda ele alacağımız kritik risk yönetimi tekniğidir. Temel olarak konuşursak, girdiğiniz herhangi bir ticaret size kaybettiğinizden daha fazla para kazandırmalıdır. Bu temel bir kavramdır, ancak bunu tüm işlemlerine uygulayan bir yatırımcı, her ticareti doğru bir şekilde yapmak zorunda kalmadan önemli ölçüde daha fazla aylık gelir elde edebilir. Burada anlaşılması gereken önemli husus şudur: Ticarete girmeden önce risk/ödül oranı uygun olmalıdır. Risk/ödül hesaplama formülü aşağıdaki gibidir:

(Hedef – giriş)/(giriş – stop-loss)


İyi ve kötü bir risk/ödül oranının neye benzediğini öğrenmek için aşağıdaki kılavuzu/şablon kılavuzunu kullanabilirsiniz.

  • 1: 1 başa baş.
  • 1: 2 ticaret yapmak harika.
  • 1: 3 daha da iyi ve belki de mükemmel bir oran.
1: 1 risk/ödül oranından daha düşük herhangi bir ticaret tehlikelidir.

risk4.jpg

Sonuç
Sonuç olarak, risk yönetimi stratejilerini uygulamak için deneyimli bir yatırımcı veya trader olmanıza gerek yok. Zararı durdurma yani stop-loss ve kâr alma hedefi gibi temel şeyler, kârlı bir trader olma şansınızın daha yüksek olmasını sağlamak için fazlasıyla yeterlidir.
 
Stop loss olmasa napardik piyasa süpürürdü hepimizi valla. Ilk bunu öğrensin hetkes çok haklisiniz
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,149
Mesajlar
58,948
Kullanıcılar
6,683
Son üye
keycheck
Geri
Üst