Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Kaufman Adaptif Hareketli Ortalama (KAMA) Nedir?

mehmetce

Üstçavuş
Kaufman Adaptive Moving Average (Kaufman Adaptif Hareketli Ortalama) Nedir.jpeg

Kaufman Adaptive Moving Average - KAMA - (Kaufman Adaptif Hareketli Ortalama) Nedir?
Kaufman Adaptive Moving Average (KAMA)
, finans piyasalarındaki fiyat hareketlerini ölçmek ve tahmin etmek için kullanılan bir teknik göstergedir. Adı, finans uzmanı Perry Kaufman tarafından geliştirilmiştir.

KAMA, hareketli ortalama göstergesi olarak çalışır, ancak daha esnek bir yapıya sahiptir. Örneğin, standart hareketli ortalama göstergesi fiyat hareketlerinin hızına bakmazken, KAMA fiyat hareketlerinin hızını ve değişkenliğini dikkate alır. Bu, fiyat hareketlerinin daha doğru bir şekilde tahmin edilmesini sağlar.

KAMA, fiyat hareketlerinin hızını ve değişkenliğini ölçmek için bir "efektif zaman periyodu" (ER) değerini kullanır. ER değeri, fiyat hareketlerinin hızını ve değişkenliğini ölçen bir matematik formülü ile hesaplanır. Daha yüksek ER değeri, daha hızlı ve değişken bir fiyat hareketi için daha uzun bir zaman periyodunu temsil ederken, daha düşük ER değeri, daha yavaş ve az değişken bir fiyat hareketi için daha kısa bir zaman periyodunu temsil eder.

KAMA, yatırımcılar için fiyat hareketlerinin tahmin edilmesinde yararlı bir araçtır. Örneğin, eğer fiyat hareketleri hızlı ve değişken ise, KAMA göstergesi daha yüksek bir ER değeri kullanarak daha yüksek bir fiyat hareketinin olası olduğunu gösterebilir. Aynı şekilde, eğer fiyat hareketleri yavaş ve az değişken ise, KAMA göstergesi daha düşük bir ER değeri kullanarak daha düşük bir fiyat hareketinin olası olduğunu gösterebilir.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,152
Mesajlar
58,961
Kullanıcılar
6,684
Son üye
Okan.2727
Geri
Üst