Neler yeni
probit borsası

Kripto Paralar ile nasıl tanıştınız ?

• Zerocoin : Kripto para işlemlerini anonim olarak yapmak için oluşturulmuş protokoldür.

Komponent

Binbaşı
Level 1 (1X)
Level 2 (2X)
Level 3 (3X)
Level 4 (4X)
Level 5 (5X)
Level 6 (6X)

0.00259805
  • 0.00000000  
Ethereum piyasaya sürüldüğü sırada ETH, BTC ve o sırada piyasada olan LTC, Namecoin (ve galiba Ripple) hakkında araştırma yapmıştım. Böyle bir şeyin neden bir para birimi ve değeri olsun ki diye düşünmüştüm.
O sıralarda kişisel veri gizliliği, Web2, kişiselleştirilmiş reklamlar, kredi puanları vs. gibi şeyler çok revaçta olmadığı ve rahatsızlık vermediği için pek ilgimi çekmedi.
2016'da rig kurmakla ilgilenip vazgeçtim. O dönemden sanırım 2019'a kadar hep kısa süreli olarak bir şeyler alıp sattım, hiç yüksek kazanç elde etme fırsatım olmadı.
İsimlerini saymak istemediğim birçok Türk borsasında işlemler yaptım. Yarısından fazlası çöktü, battı, kapandı, iflas bayrağını çekti. :)

selcukunsal

Kıdemli Çavuş
Level 1 (1X)
Level 2 (2X)
Level 3 (3X)
Level 4 (4X)

0.00000900
  • 0.00000000  
İsmini çok defa duymamıza rağmen alım satım için cesaret edemedik sonrasında ise bi kaç deneme alım satım derken 2019 yılı sonlarında bulaşmaya başladık 20-21 yıllarında güzle kazandıktan ve güzel kaybettikden sonra 2022 yılında neredeyse hiç alım satım yapmadım ama yeniden yolunuz kesişiyor sanırım tabi biraz daha zaman var (ytd)

Burakaksu1734

Uzman Onbaşı
Level 1 (1X)

0.00000400
  • 0.00000000  
Birisi size kripto para birimiyle nasıl tanıştığınızı sorarsa, kişisel deneyiminizi teknoloji ile paylaşabilirsiniz. Örneğin, Bitcoin veya başka bir kripto para birimini ilk nasıl duyduğunuzdan, bu kavramla ilk başta ilgilendiğiniz şeylerden ve o zamandan beri sektör hakkında nasıl daha fazla şey öğrendiğinizden bahsedebilirsiniz.

Yatırım yapmak, ticaret yapmak, madencilik yapmak veya sektörde çalışmak gibi kripto para birimiyle nasıl bir ilişki kurduğunuzu da paylaşabilirsiniz. Herkesin teknolojiye aşina olmayabileceğinden, kripto para birimiyle ilgili bazı temel kavramları ve terminolojiyi açıklamaya hazırlıklı olun.

ANONIMO

Uzman Çavuş
Level 1 (1X)
Level 2 (2X)

0.00009416
  • 0.00000000  
Aahh ahh :) Küçüklüğümden beri borsa ilgimi çekmiştir, ne oluyor diye merak içindeyken etraftan hep batma hikayeleri ile zaman zaman tereddüt ederdim fakat 17 yaşımda borsayı öğrenicem dedim, öğrendim ama param yoktu ilgiyi bıraktım. 2012-2013 yıllarında deepweb'i araştırırken kafama birşey takıldı, bu insanlar illegal işler yapıyor da parayı nasıl alıyorlar aga dedim :) bitcoin ile tanıştım, çok az bilgi vardı o zamanlar. En yakın arkadaşıma anlattım, o güvenmediği gibi benimde güvenimi yıktı, alalım dedim boşver yerler bizim parayı dedi almadık. bin dolar olduğunu gördüğümde ağzım açık kaldı ulann kaçırdım be dedim, 4 bin dolarda yatırım yaptım bi süre sonra yok ya çok yükselmiş zaten diyip sattım, 19bin $ dan sonra 12 k dan aldım ayı piyasasında paraya ihtiyaç oldu zarar ettim, birçok şey öğrendim artık tek yapılması gereken şeyin spotta hodl olduğuna karar verdim :) ( ah bide kaldıraçlı işlemler yapmasam ) :)