Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Kripto Paralar ile nasıl tanıştınız ?

Ethereum piyasaya sürüldüğü sırada ETH, BTC ve o sırada piyasada olan LTC, Namecoin (ve galiba Ripple) hakkında araştırma yapmıştım. Böyle bir şeyin neden bir para birimi ve değeri olsun ki diye düşünmüştüm.
O sıralarda kişisel veri gizliliği, Web2, kişiselleştirilmiş reklamlar, kredi puanları vs. gibi şeyler çok revaçta olmadığı ve rahatsızlık vermediği için pek ilgimi çekmedi.
2016'da rig kurmakla ilgilenip vazgeçtim. O dönemden sanırım 2019'a kadar hep kısa süreli olarak bir şeyler alıp sattım, hiç yüksek kazanç elde etme fırsatım olmadı.
İsimlerini saymak istemediğim birçok Türk borsasında işlemler yaptım. Yarısından fazlası çöktü, battı, kapandı, iflas bayrağını çekti. :)
 
İsmini çok defa duymamıza rağmen alım satım için cesaret edemedik sonrasında ise bi kaç deneme alım satım derken 2019 yılı sonlarında bulaşmaya başladık 20-21 yıllarında güzle kazandıktan ve güzel kaybettikden sonra 2022 yılında neredeyse hiç alım satım yapmadım ama yeniden yolunuz kesişiyor sanırım tabi biraz daha zaman var (ytd)
 
Birisi size kripto para birimiyle nasıl tanıştığınızı sorarsa, kişisel deneyiminizi teknoloji ile paylaşabilirsiniz. Örneğin, Bitcoin veya başka bir kripto para birimini ilk nasıl duyduğunuzdan, bu kavramla ilk başta ilgilendiğiniz şeylerden ve o zamandan beri sektör hakkında nasıl daha fazla şey öğrendiğinizden bahsedebilirsiniz.

Yatırım yapmak, ticaret yapmak, madencilik yapmak veya sektörde çalışmak gibi kripto para birimiyle nasıl bir ilişki kurduğunuzu da paylaşabilirsiniz. Herkesin teknolojiye aşina olmayabileceğinden, kripto para birimiyle ilgili bazı temel kavramları ve terminolojiyi açıklamaya hazırlıklı olun.
 
Aahh ahh :) Küçüklüğümden beri borsa ilgimi çekmiştir, ne oluyor diye merak içindeyken etraftan hep batma hikayeleri ile zaman zaman tereddüt ederdim fakat 17 yaşımda borsayı öğrenicem dedim, öğrendim ama param yoktu ilgiyi bıraktım. 2012-2013 yıllarında deepweb'i araştırırken kafama birşey takıldı, bu insanlar illegal işler yapıyor da parayı nasıl alıyorlar aga dedim :) bitcoin ile tanıştım, çok az bilgi vardı o zamanlar. En yakın arkadaşıma anlattım, o güvenmediği gibi benimde güvenimi yıktı, alalım dedim boşver yerler bizim parayı dedi almadık. bin dolar olduğunu gördüğümde ağzım açık kaldı ulann kaçırdım be dedim, 4 bin dolarda yatırım yaptım bi süre sonra yok ya çok yükselmiş zaten diyip sattım, 19bin $ dan sonra 12 k dan aldım ayı piyasasında paraya ihtiyaç oldu zarar ettim, birçok şey öğrendim artık tek yapılması gereken şeyin spotta hodl olduğuna karar verdim :) ( ah bide kaldıraçlı işlemler yapmasam ) :)
 
2016 yıllarında olabilir daha önceden duyuyordum ama araştırma bazındaydı sonrasında biraz daha işin içine girerek sevdalası olup buralara kadar geldim :)
 
Bitcoin ne zaman tanıştım hatırlamıyorum.Btc çok güzel dedim.Altin renginde alırim.Dusuncesindeydim.Alir cebe atarım.Diye düşünüyordum.Btc öyle birşey değilmiş.Hayal kırıklığına uğradım.Btc cebe atttiginizi düşünün biri dusurse zengindiniz 🙂
 
Kripto paralarla ilk defa 2010 yılında web sitesi ziyareti ve reklam tıklama karşılığında ödeme yapan siteler sayesinde tanıştım. Ancak o tarihlerde çok fazla güvenmedim ve bana çok gerçekçi gelmedi. Aslında bugün de kripto paraya olan güvenim sadece kripto para birimlerine göre değişiklik göstermektedir.

Yanılmıyorsam kripto para ile tanıştığım tarihlerde cebimde en az 10 Bitcoin alacak kadar param vardı. Ancak, kripto para sisteminin dolandırıcılık ve balon olacağını düşündüğüm için o tarihlerde yatırım yapmadım.

Eğer 10 Bitcoin alsaydım; o yatırımın şimdiki tutarının ne kadar olacağını tahmin edebiliyorsunuzdur. Tabi, 10 Bitcoin alsan bile sanırım 13 yıl beklemeden tamamını yeterli bulduğum bir fiyattan satardım herhalde.
 
2020 yılında kripto paralarla tanışan biri olarak kendimi buldum. O dönemde kripto paralar sadece bir trend değildi, benim için büyük bir fırsattı. Merakım beni sürükledi ve bir solukta bu dijital dünyaya daldım. İlk başta hepsi birer sayıdan ibaret gibiydi, ancak o sayılar benim için giderek anlam kazanmaya başladı.

Kripto paralara yaptığım yatırımlar, göz kamaştırıcı bir hızla değerlenmeye başladı. Kazandıkça daha da hırslanıyor, büyüklük hayalleri kuruyordum. Arkadaşlarımla beraber kripto para piyasalarının heyecanını paylaşıyor, daha da büyük kazançlar elde etmek için ellerimizi ovuşturuyorduk.

Hayatımın o dönemlerinde para bana mutluluk veriyordu. Bir gecede zengin olmanın verdiği coşku ve heyecan içindeydim. Lüks arabalar, pahalı tatiller, gösterişli hayat tarzı... Her şey gözümün önünde parıldıyordu. Ancak, bu parlaklık ve zenginlik masalı, kâbusa dönüşmek üzereydi.

Bir anda, piyasaların dengesi bozuldu ve fiyatlar aşağı yönlü bir sert düşüş yaşadı. O heyecan verici yükseliş, umutlarımızı yerle bir etti. İçimde bir korku hissi doğdu ve paniklemeye başladım. Bütün birikimlerim, hayallerim ve emeklerim bir anda yok olma tehlikesiyle karşı karşıyaydı.

Kendimi kaybetmiş, umutsuzca çare ararken, içimdeki ses bana daha fazla yatırım yapmam gerektiğini söylüyordu. "Bu geçici bir düşüş, yakında toparlanacak!" diye avutuyordum kendimi. Ancak, gerçeklik acı bir şekilde yüzüme çarptı. Paralarım daha da eridi, hayatım ise kumdan kaleler gibi savrulup gitti.
 
Merhaba arkadaşlar yıl 2011 sonları gibi bir firmada proje yöneticisi olarak çalışıyordum.
Yurtdışından para çekmemiz gerekiyordu, Yüklü meblalarda.

Yanımda çalışan o dönemlerde bir personel vardı teknolojisi meraklı birisiydi (FURKAN)

-Abi bak bi olay var Bitcoin diye istediğin kadar parayı çekebiliyorsun vs.. Böyle ballandıra ballandıra anlatıyordu,
-Ya kardeşim gözünü seveyim dön işine bak sen
-Peki abi sen bilirsin, Ama abi bir durum daha var Madencilik diye buradaki makinalarla madencilik yapsak günde 1000 adet bitcoin kazanırız.

Aradan 1 gün geçti ertesi gün 500 TL yatırmış bitcoin almış tekrar geldi yanıma

-Abi 500 TL yatırdım 900 TL oldu
-he kardeşim he çekmek iste o zaman ne oluyor bakarız.

Akşama doğru

-Abi 1200 TL oldu
-He kardeşim he

1 Gün sonra
-Şakiiiirrr herkese benden çay... İlk paramı çektim bitcoinden
-Furkan gel bi kardeşim yanıma
-Buyur abi
-Ne bu bitcoin olayı

1 Saat sonra
-Arkadaşlar bilgisayarlarınızı kapatmayın
-Hayırdır abi
-Madenişine giriyoruz

1 Gün sonra 750 TL yatırıp litecoin aldım MTGOX yok satıyor o zamanlar. 2 gün sonra param 13 milyar civarı oldu. 300-500 Tl daha yatırmıştım. yanlış hatırlamıyorsam 1000-1500 arası yatırıp litecoin almıştım ve litecoin bana çok güzel para kazandırdı. Böyle başladım.

Sonra r10.nette exchange yapmak istedim bilmeyenlere yardımcı olurum dedim ve konu açtım buyrun konu
Sonra baya pm geldi bitcoin nedir vs.. Orada baya insana anlatmıştım. Hatta bana nedir bu bitcoin diyip bugün TV'lerde bitcoini anlatmaya çalışan kardeşlerim var...

Sonuç furkan Romanyada ben burada halen kripto dünyası.
Çok degişik ve ilgi çekici bi yazı olmuş ,bende biraz geçde olsa bitcoinle tanışdım ve ufak yatırımlar yapmaya başladım bikaç sene önce,şuan iyi gidiyo herkeze bol kazançlar
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,228
Mesajlar
60,167
Kullanıcılar
6,714
Son üye
beylikduzuexchange
Geri
Üst