Neler yeni

Kripto Paralarda Merkezileşme

  • Pool: İşlem zorluğunun artmasından dolayı madencilerin bir araya gelip işlem güçlerini birleştirmesidir. Bulunan bloktaki ödül, işlem gücüne göre havuzdaki ortaklar arasında bölüştürülür.

Vonzarovich

Orgeneral
Level 1 (1X)
Level 2 (2X)
Level 3 (3X)
Level 4 (4X)
Level 5 (5X)
Level 6 (6X)
Level 7 (7X)
Level 8 (8X)
Level 9 (9X)
Level 10 (10X)
Level 11 (11X)
Level 12 (12X)
Level 13 (13X)
Bağış Yapan Üye
Katılım
18 Eki 2020
Mesajlar
4,377
Çözümler
1
Tepkime puanı
2,667
Puanları
285
Konum
Kocaeli
Cinsiyet
Erkek


0.99909451
  • 0.00000000  
  • #1

Bu makaleyi hazırlayan Vonzarovich isimli kullanıcı 0.00002140 Bitcoin kazanmıştır

0.00002140 Satoshi ise Anlık Kur Üzerinden 15.45 Türk Lirası Değerindedir.


defi-nedir-defi-coinleri-hakkinda-bilmeniz-gerekenler.png


Eski kullanıcılar hatırlar, yeni kullanıcılarda ufak bir araştırmayla bu bilgiye sahip olabilir. Kullanıcıdan kastım bu site için değil, kripto paraların genelinden bahsediyorum. Kripto paralar günümüz finans sistemine aykırı şekilde ortaya çıkmış ve merkezileşen finans sisteminin yerine devletlerin veya birkaç bireyin kontrolünde olmayan bir ekonomi olarak dünyaya gelmişti.

Günümüz şartlarını incelediğimizde; ülkeler tarafından kripto paralara yönelik yapılan geri bildirimler ve bu bildirimlerden çekinen gün geçtikçe daha çok merkezileşen borsalar nedeniyle kripto paralar merkeziyetsiz anlayıştan tamamen uzaklaşmaktadır. Ayrıca bireysel yatırımcılardan, günümüzde büyük ölçüde kurumsal yatırımcılara bel bağlayan bir piyasa haline gelen kripto para sektörün çıkış amacının tamamen dışına sürüklenmeye tüm hızıyla devam etmektedir. Borsalar zaten hükümetler ne derse onu yapar halde. Faaliyet gösterdiği her ülkede her türlü yalakalığı yapıyor, farklı yatırımlar ile gönül alıyor sıkıntı çıkarmayın bana lütfen algısı yaratıyor. Kısacası merkeziliğin ta kendisi haline gelir mevcut merkezi borsalar.

Merkeziyetsiz Finans (DEFI) alanında birkaç elle tutulur borsa, proje vb. kalsa da ülkeler ve bu ülkelerin hükümetleri merkeziyetsizlik algısına tamamen karşı çıkacak şekilde tavır almaya çalışıyor.

Bunları örnekleriyle incelemek istiyorum. En temel ve en yakından başlayalım. Bilindiği üzere ülkemizde kripto paralara yönelik bir çalışma mevcut. Henüz tam anlamıyla resmi bir şey olmasa da kulislerde konuşulan konuların başında ülkemiz sınırları içerisinde de faaliyet göstermeleri, yani anladığım kadarıyla bir nevi şube açarak belirlenecek vergi gibi durumların yanında denetlenebilirlik durumunun sağlanmasını amaçlayan bir çalışma. Bu durum ne getiriyor. Merkeziyetsiz borsalar üzerinden işlem yapan kişiler için tam bir fiyasko demek bu. yani merkeziyetsiz borsalar, adı üstünde merkezi bir yapıya sahip olmadığından ülkemizde şube vb. açma imkanları olmayacak ve bu sebeple yine ülkemiz vatandaşlarına hizmet veremeyecek.

Diğer ülkeleri inceleyecek olursak, Çin ağır yasaklarla kripto paralara karşı koyan bir tavır sergiliyor. Japonya ise set yasalar tabi. Hindistan'da Hükümet yönünde sürekli büyüyen bir nefret ve karşıtlık var.

Hindistan kast sistemiyle yönetiliyor. Yani zengin zengin, fakir fakir. bu uçurum çok keskin ve kabullenilmiş. Günlerce yapılan düğünler ve görgüsüzlük seviyesinde harcanan paralardan bunları anlayabiliriz zaten. Bu kast sistemini bozan br yapısı var bu kripto paraların. Bugün bahsettiğim gibi bir gecede 1014 kat yapan kripto para gördüm. Fakirin zengin olunmasına müsaade edilmediği daha doğrusu numunelik bir kaç durum harici çalıştırılan şartlar gereği zengin olmanın neredeyse imkansız olduğu bu ülkede kripto paralar bu imkanı sağlıyor.

Rusya her ne kadar şuan kripto para yanlısı görünse de bunu Ukrayna ile olan savaşında yapılan ambargoları kaldırmak ve "Benim gibi büyük bir ülke kripto paraları resmi para yaparsa merkezi finans sistemlerinin sonu olur" korkusunu vermeye çalışıyor diye düşünüyorum.

Eskilerden hatırlıyorum. Şuan kullandığımız paraların yerine geçecek, hükümetler, gruplar tarafından yönetilmeyecek bir finanas sisteminin temeli olarak lans edilmişti Bitcoin. Şimdi ise belki fiat paraların yerine geçse de yine arkasında Hükümetler ya da grupları barındıracak bir yapının ötesine geçemeyecek. Bunlar şuan onların en büyük yatırımcıları konumunda. Her ne kadar birçoğu inkar etse de.
 

Bu makaleyi hazırlayan Vonzarovich isimli kullanıcı 0.00002140 Bitcoin kazanmıştır

0.00002140 Satoshi ise Anlık Kur Üzerinden 15.45 Türk Lirası Değerindedir.


SatoshiTURK

Programmer
Level 1 (1X)
Level 2 (2X)
Level 3 (3X)
Level 4 (4X)
Level 5 (5X)
Level 6 (6X)
Level 7 (7X)
Level 8 (8X)
Level 9 (9X)
Level 10 (10X)
Katılım
23 Tem 2020
Mesajlar
2,372
Çözümler
14
Tepkime puanı
2,494
Puanları
285
Konum
istanbul
Web sitesi
satoshiturk.com
Cinsiyet
Erkek


0.00002860
  • 0.00000000  
  • #2
Türkiye böyle bir adım atmamalı diye düşünüyorum

Diğer taraftan ise poa sistemi ile zaten çoğunluğun onayını alan bir consesus yine oluştu.

Bilinçli kullanıcılar hız ve enerji tüketimini düşünerek poa sistemine önem veriyor ve onaylıyor.

Binance bunun en güzel örneği, Ülke bazlı bir merkezileşme söz konusu olsada aslında internet dünyasında bunun önüne geçilemeyecek gibi.

Ülkelerin kripto paralara bakışını en çok global ekonominin çökme sebebi olarak görünmesinden kaynaklı. Çünkü herkes kripto paraya yatırım yaptı ve para piyasada dolaşmıyor, önüne geçmek ise sanırım artık çok zor istediğini yapabilir ülkeler.
 
Üst