Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Kusama Parachain Uygulamalarının Fiyata Etkisi Olur Mu?

Kusama Parachain Uygulamalarının Fiyata Etkisi Olur Mu?

graph-163509_640.jpg


Kusama coinin (KSM) Coingecko’da popüler aramalar listesine girdiğinden kısa süre önce kaleme aldığım bir yazıda bahsetmiştim ve bunun Polkadot yuva müzayedeleriyle olan bağlantısına kısaca değinmiştim. Şimdi, Polkadot yuva müzayedelerinin ne gibi bir etkisi olabileceği ve bunun KSM ile ilgili bağlantısına biraz daha detaylı şekilde değinmeye çalışacağım çünkü bunun özellikle KSM’nin geleceğine ilişkin önem arz eden bir konu olduğunu fark ettim.

Polkadot parachain yuva müzayedeleri ve Kusama bağlantısıyla ilgili değerlendirmeler bir zamandır dikkatimi çeken bir konu.

Peki, nedir bu Polkadot yuva müzayedeleri ve Kusama ile ilgili bağlantısı?

Parachain yuvaları için farklı kripto para ağlarının Polkadot ağıyla etkileşim halinde olmasını sağlayan eşsiz parçalar diyebiliriz kısaca.

Parachain yuva müzayedelerinin özelliği, 100 kat artma potansiyeli olan tokenleri avantajlı şekilde satın alma fırsatı vermesinin yanı sıra, ücretsiz olarak da sahip olunabilmesine olanak tanıması. Pokadot ve Kusama ağlarında piyasaya sürülecek ve ciddi fiyat yükselişi potansiyeline sahip olacak yeni projeler bu yuva müzayedeleri sayesinde uygun fiyattan ya da ücretsiz olarak alınabilecek. Polkadot, hayata geçireceği bu yeni projesini Kusama ile işbirliği içinde gerçekleştirecek.

Üstelik bu parachain yuvalarının sayısı sadece 100 adet ile sınırlı olacak. Yani sadece şanslı 100 kullanıcı böyle bir ayrıcalığa sahip olacak. Bu yuvalara sahip olabilmek için de KSM Coin bulundurma şartı aranacak. Elinde en çok KSM bulunduran 100 kişi parachain yuvasına sahip olacak. Sayının sınırlı olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda oldukça fazla hatta 100 milyonlarca dolar değerinde KSM‘ye sahip olmak gerekebilir parachain yuvası alabilmek için.

Bu durum da, yatırımcıların şimdiden KSM stoklamaya başladıkları şeklinde yorumlanıyor çünkü parachain yuvaları aktif edildiğinde KSM fiyatı çok yüksek olabileceği için yatırımcıların yüksek fiyattan satın almamak için şimdiden hazırlık yaptıkları düşünülüyor.

Uzun zamandır piyasada konu olan parachain meselesinin Kusama’nın fiyatlanmasını zaten sağlandığı düşünülmekle birlikte, konunun henüz net anlaşılmamasından dolayı KSM fiyatında ciddi bir artış yaşanma ihtimalinin yüksek olduğu da konuşuluyor. Örneğin, Tether, Kusama ağında USDT piyasaya sürecek ve bu, piyasada yeterince bilinmiyor.

Parachain yuva müzayedeleri aktif olduğunda ve bu proje dahilinde piyasaya sürülen yeni tokenlerin piyasada aktif olarak ticareti yapılmaya başlandığında belki de haftalar sürecek bir yükseliş dalgası yaşanabilir çünkü Parachain yuvalarına sahip olmak için gerekli olan KSM’ler bir süreliğine kilitli kalacağından dolayı piyasadaki KSM Coin arzında sıkıntı yaşanacak ve bu durum da kaçınılmaz olarak fiyat artışına sebep olacaktır.

Polkadot gibi piyasada etkili olan bir blok zincirinin gerçekleştireceği bu projenin kapsamında inşa edilecek tokenlerin kalitesiz ve sıradan olmayacağı da kolaylıkla anlaşılabilir.

Bu proje, Polkadot ekosistemi için önemli bir projeye benziyor ve piyasada çok ses getirebilir.

Kusama'nın son fiyat hareketlerine baktığımızda Bitcoin'in yukarı yönlü küçük hareketlerinin KSM fiyatında büyük hareketlere sebep olduğunu görebiliriz. 8 Haziran tarihinde, BTC'nin 31 bin dolar seviyelerine gerilediği anlarda KSM 342 dolara dek inmiş. Bununla birlikte, BTC'nin 37.500 dolar seviyelerine çıktığı anlarda ise KSM, 536 dolar seviyelerine çıkmayı başarmış. KSM en son Bitcoin'in 56 bin dolar seviyelerinde olduğu zamanlarda bu fiyatları görebilmiş.

KSM'nin maksimum arzının da sadece 10 milyon adet olduğunu ve 4,2 milyar dolarlık piyasa değeriyle 28. sırada yer aldığını hatırlatmak isterim. Son olarak bugüne kadar çıktığı en yüksek seviye, piyasanın son büyük genel düşüşünden önce 18 Mayıs tarihinde çıktığı 621 dolar seviyesidir.

Yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte, vaziyet alın ortalık karışacak.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,152
Mesajlar
58,961
Kullanıcılar
6,684
Son üye
Okan.2727
Geri
Üst