Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Lydia Finance ( LYD )

Genel Amacı
Merkezi olmayan bir borsa
Kripto Para Tam Adı
Lydia
Kripto Para Kısa Adı
LYD
Madencilik Var mı?
Hayır
Çıkış Tarihi
2021
Web Sitesi
https://www.lydia.finance/
1624108948754.png


Lydia Finance nedir?

Lydia Finance, Avalanche ( AVAX ) ağı üzerinde oluşturulmuş Otomatik Piyasa Yapıcı ( AMM ) , Verim çiftliği ve aynı zamanda bir stake platformudur. Bu platformun yerel tokeni LYD'dir. Platform üzerinde LYD stake ederek farklı tokenleri veya gene LYD tokenini kazanabilirsiniz.

Trade kısmında başka ağa bağlanmadan kendi platformları üzerinden exchange işlemine girebilir, dilediğiniz çiftleri likidite kısmında oluşturabilir, ardından oluşturduğunuz likiditeler veya yaptığınız exchangeden gelen tokenleri Farm ve Pool kısmında değerlendirebilirsiniz.

Farms kısmında oluşturduğunuz likidite çiftlerini kullanarak farm yapabilir, yaptığınız farmların hasadını toplayabilirsiniz. Şu anda aktif olarak en yüksek %391 en düşük %18 olmak üzere 10 adet LP çift farmı mevcut en yüksek APR USDT-LYD çiftinde %391 ile. Burada yaptığınız tüm LP çiftlerinden sadece LYD kazanabiliyorsunuz.

Pools kısmında ise aktif olarak sadece LYD havuzları mevcut. LYD havuzlarından kastımız biri Auto LYD diğeri Manual LYD. Auto LYD kısmında stake ettiğiniz LYD'ler otomatik olarak hasat edilip tekrardan stake miktarınızı üzerine ekleniyor. Böylelikle kâr oranınız artıyor. Auto kısmına eklediğiniz stakeler 120 saat boyunca geri alınırsa, yani bozulursa %6 işlem ücreti ödüyorsunuz. Şu anda 13 milyon adet LYD havuzda bulunmakta. Performans ücreti olarak %8.55 kesintisi var. Manual LYD APR'si %359 olarak belirlenmiş durumda. Bu havuzda ise 22 milyon adet LYD bulunmakta şu anda. Daha önceleri LYD stake edilerek farklı tokenler kazanma imkanları da sunulmuş.

Maximus Farm kısmı ise BETA olarak yayında. Burada AVAX-LYD %320, AVAX-ETH %18 ve USDT-AVAX %32 APR oranlarıyla farma eklenebiliyor. Bu farmı diğerlerinden ayıran kısım auto compaund özelliği. Yani eklediğiniz stake miktarı kazanç geldikçe üzerine ekleniyor. Burada da 168 saat içerisinde eğer havuzdan çıkmak isterseniz %4'lük bir cezaya çarptırılıyorsunuz.

Lottery kısmını yeni eklemişler. Klasik DeFi platformlarında bulunan bilet kısmı. LYD'lerinizle buradan bilet satın alıyorsunuz ve eğer 4 haneli rakamın doğru sıralaması olacak şekilde 2-3-4 adet eşleştirme yakalarsanız ödül havuzundan ödülünüzü kazanıyorsunuz. Burada alınan biletlerdeki kazancın bir kısmı yakılıyor.

Certic tarafından onaylanmış bir Audit'leri var. Sitenin sol sekmesinden ulaşabilirsiniz. CoinGecko, LiveCoinWatch, Markr.io, DefiLama ve AvaxProjects listelemeleri var.

Emisyon oranı şu anda saniyede 10 günde ise 864.000 adet LYD'ye tekabül ediyor. Market değeri 1.4 milyon dolar. Şu anlık fiyatı 0.024 dolar seviyelerinde. Şu ana kadarki LYD arzı 58.5 milyon adet toplam yakılan LYD miktarı ise 17 milyon adettir.

Orta-uzun vadeli planları arasında borsa listelenmeleri mevcut, ek olarak fonların Lydia Finance'a taşınması için bir tür bridge planları mevcut. Yakında açıklayacaklarmış. Multichain planları arasında yokmuş.

Nerelerden satın alabiliriz?

LYD'yi kendi platformundan trade kısmından satın alabilirsiniz. Ek olarak Avalanche ağında işlem yapan exchange platformlarından da alım gerçekleştirebilirsiniz.
 
Ben olsam tokenin adını Karun koyardım. Madem Lidya finance. Neyse asıl demek istediğim şey, son günlerde bir sürü farming platformu patladı biliyorsunuz hacklendi ayağıyla. Lokumundan Ketçabına patladı hepsi. Ben bir de mayonez finance duydum. Dalga geçiyorlar insanlarla resmen. Ketçap patlıyor, mayonez açıyorlar. Yatırım yaparken dikkat etmek lazım.
 
Ben olsam tokenin adını Karun koyardım. Madem Lidya finance. Neyse asıl demek istediğim şey, son günlerde bir sürü farming platformu patladı biliyorsunuz hacklendi ayağıyla. Lokumundan Ketçabına patladı hepsi. Ben bir de mayonez finance duydum. Dalga geçiyorlar insanlarla resmen. Ketçap patlıyor, mayonez açıyorlar. Yatırım yaparken dikkat etmek lazım.
Mayo 10 gündür falan açık aslında bence diğerler elbette ekibin de eksikliğine ama genel olarak DeFi’lerin makûs kaderine kurban oldular. Özellikle içinde farklı yapılanmış GoCeberhus falan da vardı. Ama ben de özellikle çok yüksek APR’lere yatırımı tavsiye etmiyorum bir defa bu şartıma istisna getirdim onda da hack yedi platformlar :)

Artık biraz daha diğer ağlardaki platformları incelemeye başladım.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,211
Mesajlar
59,920
Kullanıcılar
6,738
Son üye
Berat28
Geri
Üst