Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Mastercard, Stables Platformu İle Anlaşarak Sabit Kripto Paraların Kullanımını Kolaylaştırıyor

lit0lit

Kıdemli Üstçavuş
Ekran görüntüsü 2023-03-22 004749.png

Mastercard, Avustralya merkezli bir platform olan Stables ile işbirliği yaparak bireysel müşterilerin sabit kripto paralarını ödemelerde kullanabilmesine imkan tanıyan bir debit kart çıkarmayı planlıyor. Bu anlaşma kapsamında, Stables Mastercard destekli bir debit kart çıkaracak ve kullancıların USD Coin (USDC) varlıklarını alışverişlerde kullanmalarına imkan verecek. Şirket ayrıca bu debit kartı destekleyecek sadece sabit kripto parayı içeren yeni bir dijital cüzdan da geliştirdi.

Stables'in sabit kripto para cüzdanı, diğer popüler sabit varlıklar USDT ve BUSD’i de desteklerken, kullanıcılar böylece diğer sabit varlıkları cüzdanlarında saklayabilecekler. Bunun yanında, sabit kripto para yatırma işlemleri ücretsiz olacak ve otomatik olarak USDC’ye çevrilecek.

Uygulamanın yılın ikinci çeyreği sonunda hayata geçmesi bekleniyor ve öncelikle Avustralya'da kullanıma açılacak. Daha sonra, Asya-Pasifik ülkelerinde de kullanıma sunulacak. Uygulamanın yaygın kullanıma geçmesi, sabit kripto para kullanımını artırabilecek bir etkiye sahip olabilir ve ilerleyen dönemlerde diğer kıtalarda da benzer uygulamaların hayata geçebileceği düşünülüyor. Bu sayede sabit kripto paralar, itibari para birimlerine alternatif olarak ödeme alanındaki pazar payını artırmak adına önemli bir dönüm noktasına ulaşabilir.

Mastercard bu hamlesiyle Web3 alanındaki iddiasını genişletmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz ay, benzer bir girişimde faaliyetlerini Metaverse alanında geliştirmek için Yeni Zelanda merkezli Web3 teknoloji şirketi Immersve ile işbirliği yaparak DeFi ödeme kartı çıkarmıştı. Bu ortaklık ile çıkarılan DeFi ödeme kartı, kullanıcıların Mastercard logolu işletmelerde, dijital ortamda ve metaverse satın alma işlemleri için direkt olarak Web3 cüzdanı üzerinden USDC kullanmalarına olanak sağlıyor.

Yatırım Tavsiyesi veya Öneri Niteliği Taşımaz!
 
Geçtiğimiz günlerde piyasada, Visa ve Mastercard'ın kripto alanındaki belirsizlik ve geçen yıl yaşanan şirket iflaslarından dolayı kripto projelerini askıya aldığına dair söylentiler dolaşmıştı. Ancak her iki ödeme şirketi de bu iddiayı reddetti ve kripto sektörüne yönelik çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
YTD.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,149
Mesajlar
58,948
Kullanıcılar
6,682
Son üye
osmanhazar265
Geri
Üst