Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Merkeziyetsiz Mesajlaşma İçin Secretum

internet-gfa536d3b5_640.jpg


Solana Tabanlı Secretum, WhatsApp'e Rakip Olabilir

Merkeziyetsiz bir mesajlaşma uygulaması olan blockchain tabanlı Secretum, şifreli eş zamanlı mesajlaşma uygulamalarının sorunlarına çözüm olarak piyasaya çıktığını vurguluyor.

Geliştirici ekibinin Litvanyalı telekomünikasyon ve blockchain uzmanlarından oluştuğu Secretum, Solana blok zinciri üzerine inşa edilmiş şifreli bir mesajlaşma uygulaması kısaca.

Eşler arasında gönderilen mesajların korunaklı olduğu konuda güvence veren Secretum, blok zincir üzerindeki tek merkeziyetsiz şifreli mesajlaşma uygulaması olduğu iddiasında. Merkeziyetsiz bir uygulama olduğu için eşler arasında gönderilen mesajlara 3. bir tarafın müdahale edemeyeceğini belirten Secretum geliştiricileri, bu yüzden mesajların ele geçirilmesinin mümkün olmayacağını ifade ediyor.

Moderatörsüz ve sunucusuz tasarlanan Secretum, ne kullanıcı bilgilerini ne de gönderilen mesajları dolayısıyle herhangi bir sunucuda ya da bulut sisteminde saklamıyor. Mesajlar da dahil verilerin tamamının güvenliği, ağdaki doğrulanmış bağımsız düğümler ile sağlanıyor.

Üstelik Secretum mesaj uygulamasını kullanmak için herhangi bir şekilde veri girişi yapılması da gerekmiyor. Uygulamayı kullanmak isteyen bir kişinin yapması gereken tek şey, Solana Wallet adresini kullanarak oturum açmak. Böylece kişisel veri gizliliği zaten sağlanmış oluyor. Mesajlar da merkeziyetsiz blockchain ağı ile güvence altına alındığından tam bir gizlilik ve güvenlik söz konusu olabiliyor.

Secretum, yalnızca hızlı ve güven veren bir mesaj uygulaması değil, aynı zamanda merkeziyetsiz bir borsa (DEX) işlevi de görüyor. Dileyen herkes bu uygulama üzerinden hem NFT hem de token ticareti yapabiliyor. İşlem ücretleri de yüksek değil. Solana ağındaki herhangi bir DEX’ten fazla değil yani.

Secretum geliştiricileri, bu uygulamanın WhatsApp ve Telegram gibi dünyaca ünlü mesajlaşma uygulamalarının merkezi yapılarının oluşturabileceği tehlikeleri barındırmadığı, bununla birlikte onların verebileceği kadar hızlı bir hizmet verebileceği konusunda şüphe duymadıklarını ifade ediyor.

Hızlı bir ağ olan Solana tabanlı Secretum, hem kişisel hem de işle ilgili mesajlaşmalarda yaşanan en büyük problemin veri gizliliği olduğunu, bu problemi ortadan kaldırmak için böyle bir proje geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,154
Mesajlar
58,976
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst