Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Monero Nedir? (XMR)

Bitcoin ve Ethereum dahil olmak üzere mevcut kripto para birimlerinin çoğunluğu şeffaf blok zincirlerine sahiptir . İşlemler, dünyadaki herhangi biri tarafından doğrulanabilir veya izlenebilir. Bu, bu işlemlerin gönderen ve alan adreslerinin potansiyel olarak gerçek dünya kimlikleriyle bağlantılı olabileceği anlamına gelir .

Monero ise kullanıcılarının anonimliğini sağlamak için çeşitli gizlilik artırıcı teknolojiler kullanır.

Monero ile banka havalesi veya çek takas ücreti, birden fazla gün bekleme süresi ve sahte ters ibraz yoktur. Monero merkezi olmadığı için herhangi bir yasal yargı yetkisiyle kısıtlanmaz ve sermaye kontrolünden güvenlik sağlar.

Güvenlik​

Kullanıcılar, işlemlerinde hata veya saldırı riski olmadan Monero'ya güvenebilmelidir.
Monero, bu güvenliği sağlayan ağın en kritik üyeleri olan madencilere tam blok ödülü veriyor. İşlemler, mevcut en son ve en dayanıklı şifreleme araçları kullanılarak kriptografik olarak güvende tutuluyor.

Gizlilik​

Monero gizliliğe dayalı bir protocoldür. Seçici şeffaf alternatiflerin (örneğin Zcash) aksine, Monero her kullanıcının varsayılan olarak anonim olduğu tek kripto para birimidir.

Ademi Merkeziyetçilik​

Monero, hem ağ güvenliğinde hem de kod geliştirmede en yüksek düzeyde ademi merkeziyetçilik sağlamaya kendini adamıştır. Proof of Work (PoW) algoritması, özel madencilik donanımının ağa hakim olmasını engeller ve blok ödüllerinin adil dağılımına izin verir.

Ayrıca, Monero'nun geliştirme ve araştırmaları küresel işbirliği ile yürütülmekte ve proje son derece şeffaf bir şekilde yürütülmektedir. Her geliştirme kararı, kamu tartışmasına açıktır ve her büyük geliştirici toplantısı çevrimiçi olarak yayınlanır.



Proof of Work (PoW) = Madencilik​

Monero, madenciliğe özgü donanımın kullanımını olanaksız hale getirmek için tasarlanmış, Monero topluluğu üyeleri tarafından oluşturulan, ASIC-resistant ve CPU-friendly , bir POW algoritması olan RandomX'i kullanır. Monero daha önce CryptoNight'ı ve bu algoritmanın varyasyonlarını kullanmıştır. Ancak şu anda RandomX kullanılmakta.

Bloklar​

Her ~2 dakikada bir yeni bir blok oluşturulur. Maksimum blok boyutu yoktur, bunun yerine dinamik bir ölçeklenebilirlik sağlamak için bir blok ödül cezası ve dinamik bir blok boyutu vardır .
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,153
Mesajlar
58,970
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst