Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

NFT ve OpenSea'de Dolandırıcılar İş Başında

robber-g664939c93_640.png

NFT'lerden yararlanmak isteyen dolandırıcılar popülariteleri arttıkça daha aktif hale geliyorlar. Kimlik avcıları olan web siteleri, NFT pazarı OpenSea'deki bir özellik ihlali nedeniyle NFT sahipleri için bir tehdit oluşturuyor. NFT kullanıcıları, hırsızlık önleme projesi Harpie tarafından OpenSea'de gazsız ürün satan bir hack konusunda uyarıldı. Harpie, bilgisayar korsanlarının bu işlevi kullanarak milyonlarca dijital varlığı çaldığını iddia etmektedir.

Kullanıcıların OpenSea'de gazsız satış yapabilmeleri için imza talebini okunamayan bir mesaj ile yetkilendirmesi gerekmektedir. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde okunamayan imzalarla bile özel açık artırmalar düzenleyebilirler. Bu özellik, kimlik avı siteleri tarafından kurbanlardan okunmamış mesajlardan birini imzalamalarını istemek için kullanılır. Harpie'ye göre, bu imzalar sıklıkla web sitesine erişmek ve siteye giriş yapmak için gerekli bir adım olarak sunuluyor. Ancak bu ilk mesajlar, kurbanın NFT'sini dolandırıcıya 0 Ether (ETH) karşılığında satmak için yapılan özel bir satışın imzalarıdır. Gerekli NFT'ler, işlem imzalandığında NFT korsanının cüzdan adresine gönderilir. Bu şekilde, Kripto borsasına girmek isteyen ve hünerlerini NFT yoluyla insanlara ulaştırmak isteyen kişiler, satış yapacakları sitedeki işleyişe henüz pek hakim olmadıkları için dolandırıcılar tarafından kandırılarak NFT'leri ellerinden alınıyor. Bu tip kazaların ve tatsız olayların gerçekleşmemesi için satış yapılacak site hakkında geniş çaplı bir bilgiye sahip olmak gerekiyor. NFT ve bu tarz Kripto borsasına girmek isteyen kullanıcılar buna dikkat etmelidirler.
 
Hırsıza kilit dayanmaz hesabı. Birçok siteye girdiğimizde cüzdanı bağlamak için bir onay komutu geliyor ve bazen düşünmeden, alışkanlık icabı basıveriyorsun o butona. Haydiii gitti paralar. :ROFLMAO::ROFLMAO:
 
Bu olaylarda sıkıntıyı OpenSea'den çok akıllı sözleşmeleri denetleyen kurumlarda buluyorum. OpenSea akıllı sözleşmelerinin audit'leri hangi firmada bilmiyorum ama bu açığı yakalayamıyorsan piyasada daha fazla barınamaman gerek bence.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,152
Mesajlar
58,961
Kullanıcılar
6,684
Son üye
Okan.2727
Geri
Üst