Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

OKEx Borsasında Kripto Opsiyon Ticareti Nasıl Yapılır?

Gknacr

Yüzbaşı
OKEx Borsasında Kripto Opsiyon Ticareti Nasıl Yapılır.jpg


Kripto para sektöründe vadeli işlemler daha popüler olsa da son zamanlarda kripto para opsiyon işlemleri de bir çok yatırımcının ilgisini çekmeye başladı.

Bu ilginin farkında olan OKEx borsası ise, kullanıcılarına kripto para opsiyon ticareti imkanı sunarak bu konuda da öncü olmuş durumda.

Kripto para opsiyon ticaretinin ne olduğu ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra OKEx borsasında kripto para opsiyon ticareti nasıl yapılır sorusunu detaylı olarak cevaplamaya çalışacağım. Ancak hazırladığım bu rehbere geçmeden önce açıkça belirtmeliyim ki; bu yazı yatırım yada al-sat tavsiyesi değildir. Kripto para sektörünün tamamı gibi kripto opsiyon ticareti işlemi de risklidir ve kalıcı kayıplara sebep olabilir.

Kripto para opsiyon ticareti nedir?

Birçoğumuzun bildiği vadeli işlemler gibi opsiyon işlemleri de bir varlığın fiyatını izleyen türevlerdir. Ancak opsiyon işlemleri vadeli işlemlerden farklı olarak, kişilere bir varlığı belirli bir fiyattan alma yada satma imkanı tanımaktadır. Kısaca özetlemek gerekirse opsiyon ticaret işlemleri, yatırımcıların çeşitli yatırım hedeflerini yerine getirebilmek için tasarlanmış bir araçtır. Yatırımcılar kripto opsiyon ticareti yaparak;
-Düşen bir piyasada olumsuz kayıpları sınırlayabilir.
-Yüksek dalgalanma dönemlerinde kar elde edebilir.
-Nispeten düşük riskli fiyat hareketleri üzerine spekülasyon yapabilir.

OKEx kripto para opsiyon işlemi özellikleri

OKEx opsiyon ticareti için üç para birimini destekleyerek platformda kullanıma sunmaktadır. Bu para birimleri BTC, ETH ve EOS olarak gözlemlenmektedir. Opsiyon ticareti yapmak isteyenler için sunulan işlem özellikleri ise şöyledir;
-Alım satım için alım ve satım opsiyon sözleşmeleri mevcuttur.
-Sözleşmeler bir günlük, iki günlük, haftalık, iki haftalık, aylık, üç aylık ve altı aylık zaman dilimlerinde sona erer.
-Sözleşmeler Avrupa tarzını takip eder ve yalnızca sona erme tarihinde uygulanabilir.
-Sözleşmeler, vade haftasını takip eden Cuma günü saat 03:00'de (TSİ) kapatılır.
-Sözleşmeler haftanın 7 günü ve 24 saat kesintisiz işlem görür.

OKEx’te kripto para opsiyon ticareti nasıl yapılır?

Eğer kripto para opsiyon ticareti yapma planınız var ise ve yukarı belirttiğim OKEx kripto opsiyon seçenekleri sizin için uygun ise yazının devamında belirttiğim adımları uygulayarak opsiyon ticareti yapabilirsiniz.

1. OKEx borsasına giriş yaptıktan sonra Ana sayfada bulunan Al-Sat menüsüne tıklayarak Marjin işlemler seçeneğine tıklayın. Eğer daha önceden işlem deneyiminiz yok ise Temel sürüm, deneyiminiz var ise Gelişmiş sürümü seçerek devam edebilirsiniz.

1.png

Burada OKEx borsasını diğer borsalardan ayıran, kullanıcı dostu bir özellik ortaya çıkıyor. Özellikle deneyimsiz kullanıcıların faydalanabilmesi için geliştirilen opsiyon bulma özelliği, OKEx borsasını opsiyon ticareti yapılabilecek platformlar arasında bir adım öne çıkarıyor. Opsiyonlar bölümüne gittiğiniz zaman sizi karşılayacak ekranda opsiyon aracı yönergeleri görüntülenecektir. Bu yönergeleri takip ederek kolayca opsiyon ticareti işlemi yapabilme imkanına sahip olacaksınız.

2. İlk adımdaki işlemleri yaptıktan sonra opsiyon ticaretini etkinleştirme sayfası çıkıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi opsiyon ticareti işlemleri risk barındıran işlemlerdir ve mal kayıplarına sebep olabilir. Bu sebeple yatırımcılardan ikinci aşamada bu riskleri anladığı ve kabul ettiğine dair bir onay metni gösteriliyor ve onay vermesi isteniyor. Risklerin anlaşıldığı ve kabul edildiği onayının ardından sistem üçüncü aşamaya geçmemize imkan veriyor.

3.png

3. Bu aşamada yukarıda belirtilen işlemler neticesinde açılan opsiyon hesabına para yatırmak gerekiyor. Opsiyon hesabına para göndermek için üst menüde bulunan ‘’Varlıklar’’ sekmesine tıklayarak "Para Transferi" bölümünü "Finansman Hesabınızdan" "Opsiyon Hesabınıza" taşımak için kullanabilirsiniz. Transfer etmek için tercih edilen tutar girildikten sonra Onayla butonuna tıklayarak işlem tamamlanıyor.

4.png

4. Onay verdikten sonra açılan ekrandan işlem yapmak istenilen işlem çiftleri seçilir. Şuan işlem yapılabilecek çiftler OKEx tarafından BTCUSD, ETHUSD ve EOSUSD olarak belirlenmiştir.

İşlem çifti seçtikten sonra Tüm Seçenekler sekmesinden ‘’Tümü’’ seçeneğine tıklanır ve sözleşmenin sona ermesi için bir zaman dilimi seçilir. Seçilecek zaman birimleri bir günlük, iki günlük, haftalık, iki haftalık, aylık, üç aylık ve altı aylık olarak belirlenmiştir. Bu seçeneklerden uygun olan seçilerek işleme devam edilir. Periyotların iki haftalık opsiyonları her cuma oluşturulurken, aylık ve altı aylık opsiyonlar ise sırasıyla her ayın son cuma gününde oluşturulur.

5.png

5. İşlem çifti ve opsiyon süreleri belirlendikten sonra sıra emir ayrıntılarını girmeye gelir. Açılan sayfada ‘’Tutar’’ ve ‘’Miktar’’ girilir. OKEx borsasında alım satım opsiyonları için limit emri, yatırımcılar için mevcut olan tek türdür. Emirler mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirmek istenirse, emrinizi piyasadaki en iyi tekliflerle eşleştiren BBO seçeneğine tıklayabilirsiniz. BBO en iyi teklif seçeneğini simgelemektedir.

6.png

Emir detaylarını girdikten sonra alım yada satım işlemleri için Al veya Sat butonuna tıklanır.

6. Tüm bu işlemlerin ardından ticaret emri sisteme kayıt edilir ve beklemede olarak işaretlenir. Kullanıcıların oluşturduğu opsiyonlar Ticaret anasayfasında bulunan ‘’Açık Emirler’’ sekmesinden kontrol edilebilir.

Oluşturulan opsiyonun iptal etme işlemi ise yine aynı sayfa üzerinde bulunan ‘’İptal’’ butonuna tıklayarak gerçekleştirilebilir.

OKEx opsiyon kullanım komisyonu nedir?

Opsiyon kullanım komisyonu oranı, kullanıcıların bulunduğu kademeden bağımsız olarak %02’dir. Tek bir opsiyon kontratı için kullanım komisyon oranı, kullanım kazancının %12,5’ini geçmeyecek şekilde belirlenmektedir.

Yatırım yada al-sat tavsiyesi değildir.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,154
Mesajlar
58,975
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst