Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Olabilecek En Güvenli Kripto Para Cüzdanı Nasıl Oluşturulur? Kağıt Cüzdan Rehberi

bakis

Uzman Çavuş
Selamlar, bugün elimize fiziksel olarak da alabileceğimiz, olabilecek en güvenli kripto para cüzdanını oluşturacağız. Öncelikle;

Kağıt Cüzdan Nedir? Ne işe yarar?
Kağıt Cüzdan, özel anahtarınız (private key) saklamanız için fiziksel bir belgedir. Bu cüzdanda private key, public key ve varsa BIP38 şifreleme aracını saklayabilirsiniz. İnternet bağlantısı gerektirmez. Sadece fiziksel bir belgeden ibarettir.

1621846385791.png


Donanım Cüzdan mı? Kağıt Cüzdan mı?
Aslında tüm cüzdanların temel amacı aynıdır: Private Key'inizi muhafaza etmek. Donanım cüzdanlar bir firma tarafından geliştirilip gerekli korumalar sağlayarak, sürekli erişime hazır şekilde tasarlanmıştır. Eğer yeni başlayan biriyseniz, mutlaka donanım cüzdan kullanmalısınız. Donanım cüzdanlar, dijital cüzdanlara göre daha güvenli olmalarının yanı sıra, offline olarak onay sağlayabilmeleri ve bir bilgisayara bağlı kalmadan kullanabilmeleri ile öne çıkmakta. Ama tüm bunlara rağmen hacklenme vakaları yaşanılabilmekte.

Kağıt cüzdan ise, sürekli olarak kullanıma tam uyumluluk sağlamamakla beraber, sizin private key'inizi en güvenli şekilde saklamanızı sağlar. Kağıt cüzdanlar daha güvenlidir. Ama donanım cüzdanlar daha işlevseldir.

Kağıt Cüzdan Nasıl Oluşturulur?

Kağıt cüzdan'ı herkes generate edebilir. En basit yöntemi anlatıyorum:

1) Bir Generator Aracına Giriş Yapın

Ben bu örnekte bu aracı kullanacağım. Burada herhangi bir miktar saklamayı düşünmüyorum. Eğer kağıt cüzdanda varlık saklamayı düşünüyorsanız, yazının sonunda belirttiğim yöntemi uygulamanızı öneririm. Websitesi ile herhangi bir alakam yok. Github üzerinden benzer bir araç indirebilirsiniz. Ayrıca bu websitesi dashcoin'in yapımcı şirketi tarafından oluşturuldu.

1621847171223.png


2) Bir cüzdan generate edin!

Fare'nizi sağa sola rastgele sürükleyin. Yeşil noktalar oluşacak. Altta generate edilme aşamasını yüzde olarak takip edebilirsiniz.

1621847225923.png


3) Cüzdanınızı Çıktı Alın!


Cüzdan oluşturma aşamasından sonra, "Paper Wallet" bölümünden cüzdanınızı çıktı alın. Çıktı almadan önce passphrase ekleyebilirsiniz. Bu şekilde giriş yapmadan şifreyi girebilirsiniz. Bu durum için BIP38 Encrypt butonuna tıklamanız yeterli.

1621847784652.png


4) Cüzdanınız Hazır!

Harcama yapabileceğiniz, bitcoin saklayabileceğiniz fiziksel cüzdanınız hazır.
1621847887763.png


5) Ben daha fazla güvenlik istiyorum.

Eğer daha fazla güvenlik istiyorsanız konuyu Satoshi Nakamoto okuyor demektir :D

Şaka bir yana halen internetle bir bağlantımız var. Ya da internet sitesi bunları depoluyor olabilir değil mi? İnternetten bağımsız şekilde generate etmek ise oldukça zor. En güvenli şekilde oluşturmak için, internet kartı olmayan bir bilgisayara, generator aracını içi temiz bir flash ile aktarıp, orada generate etmelisiniz. Çıktıyı aldıktan sonra, yazıcıyı parçalayıp, harddiskten kurtularak, sadece sizin eriştiğiniz bir cüzdan elde edebilirsiniz. Bu kısmı bir yorumda okumuştum.

6) Ya kağıt cüzdan, yırtılır, yanar veya ıslanırsa?

Bu durum içinde geliştirilmiş ürünler var. Tamamen metal ürünler ile %100 fiziksel güvenlik sağlayabilirsiniz. Ben özellikle aşağıdaki ürünü çok beğendim. İç içe geçen metal parçalar ile private key'iniz saklanıyor. Satın almak için. (Ürün ve firma ile hiçbir ilgim yoktur.)
1621848360779.png


Peki kağıt cüzdanı nasıl kullanacağız?
Kağıt cüzdanı oluşturduk ve güvenli bir şekilde saklıyoruz. İçindekileri nasıl kullanabiliriz? Şimdi o duruma bakacağız. Öncelikle:

1621846469799.png


Yukarıda görüntülemiş olduğunuz örnek cüzdanda sağ tarafta bulunan adresi kimseyle paylaşmamalısınız. Bu sizin özel adresinizdir. Bu adres aracılığıyla cüzdana erişebilir ve gönderim, harcama sağlayabilirsiniz. Soldaki adres ise BTC alabileceğiniz adrestir. Bunu fiziksel olarak çıktı alıp elinize almanız yeterli.

1) Blockchain.info adresine ilerleyin.

Blockchain.info adresine ilerleyip, cüzdan bölümüne giriş yapın. Buradan bir hesap oluşturmanız gerek. Burada şunu belirtmek isterim ki, kağıt cüzdanların sahibi bu websitesi değil. Ayrıca bunun üretimini de bu websitesi sağlamıyor. Bu websitesini sadece cüzdanı tanımlamak için kullanıyoruz. Alternatifleri var tabii ki.

1621849010810.png


2) Cüzdanlar bölümüne ilerleyin.

1621849293456.png


3) Cüzdanınızı içeri aktarın.

1621849357523.png


1621849391406.png


Burada private key'inizi giriş yapmanız, belirlediyseniz passphrase'i yazmanız gerekmekte.

1621849511474.png


Ekleme işlemi sonrası artık işlem yapabilirsiniz.

Güvenlik Tedbirleri

1) Cüzdan adreslerinizi asla bilgisayarınızda saklamayın. Çıktıyı aldıktan sonra dijital ortama bulaştırmayın.

2) Eğer içinde önemli miktarlar bırakacaksanız mutlaka passphrase kullanın.

3) Cüzdanınız artık fiziksel olduğundan gerçek dünyadaki hırsızlardan da koruyun. Bunu kimse yapmaz demeyin. Daha önce birçok kişinin başına geldi :D

Son olarak eğer yazımı beğendiyseniz; TRON ağında bana kahve ısmarlayabilirsiniz. Ayrıca Paper Wallet adresim:

1P8LQ3z3pfFVMGshUxdsBuMFBnN6sxgr2j

1621849757306.png


TRX: TYFE2QNnGPBVXgXLbo92tCh6vZK2P4k1Wn

81673429.gif
 
Güzel konuya değinmişsiniz hocam,
Kağıt cüzdanı kullandım ama garanti bir yöntem değil, bilgisayarınızda veya telefonuzda virüs varsa o anahtarlar çoktan başka bir kullanıcı tarafından görülüp coinler çekiliyor.
En iyi yöntem donanımsal cüzdanlar.
 
Güzel konuya değinmişsiniz hocam,
Kağıt cüzdanı kullandım ama garanti bir yöntem değil, bilgisayarınızda veya telefonuzda virüs varsa o anahtarlar çoktan başka bir kullanıcı tarafından görülüp coinler çekiliyor.
En iyi yöntem donanımsal cüzdanlar.
bence kağıt cüzdanı pcde tutmanın anlamı yok zaten, adı üstünde kağıt...
ama dediğin gibi yaparken bile izlenme ihtimali var.
 
bence kağıt cüzdanı pcde tutmanın anlamı yok zaten, adı üstünde kağıt...
ama dediğin gibi yaparken bile izlenme ihtimali var.
Evet hocam cüzdan oluşturma sırasında izlenme ihtimali çok yüksek.
Her zaman donanımsal cüzdandan yanayım :)
 
Güzel konuya değinmişsiniz hocam,
Kağıt cüzdanı kullandım ama garanti bir yöntem değil, bilgisayarınızda veya telefonuzda virüs varsa o anahtarlar çoktan başka bir kullanıcı tarafından görülüp coinler çekiliyor.
En iyi yöntem donanımsal cüzdanlar.
Konu İle İlgili:
En güvenli şekilde oluşturmak için, internet kartı olmayan bir bilgisayara, generator aracını içi temiz bir flash ile aktarıp, orada generate etmelisiniz. Çıktıyı aldıktan sonra, yazıcıyı parçalayıp, harddiskten kurtularak, sadece sizin eriştiğiniz bir cüzdan elde edebilirsiniz. Bu kısmı bir yorumda okumuştum.

İyi yazı olmuş çok işime yaradı saol.
Hocam ben bir tane cüzdan yapıp, düğünde damata takmayı düşünüyorum :D
 
  • Haha
Tepkiler: Juf

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,149
Mesajlar
58,948
Kullanıcılar
6,682
Son üye
osmanhazar265
Geri
Üst