Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Phantom Wallet Nasıl İndirilir? Detaylı Anlatım

yecele

Tuğgeneral
Merhabalar arkadaşlar, cüzdanlardan bir başkasının incelemesini yapacağız bugün. Solana ağında hizmet veren bu cüzdanımızın adı Phantom Wallet. Bu cüzdanı phantom.app sitesine girerek indirebilir veya Google Web Mağaza'sından da indirebilirsiniz. Siteden indirmek isterseniz eğer siteyi açtığınızda aşağıdaki ekranda olduğu gibi Download kısmına tıklamanız yeterlidir. Ondan sonra da tarayıcınızı seçmeniz yeterlidir.

1629396861134.png


Cüzdanı indirdikten sonra aşağıdaki ekran bizi karşılayacak ve buradan da gördüğünüz üzere henüz Beta sürümünde. Eğer daha önce bir Solana cüzdanınız varsa burada aşağıdaki "Use Secret Recovery Phrase" butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu butondan sonra 12 kelimenizi yazıyorsunuz ve eski hesabınızı açıyorsunuz.

Yeni bir cüzdan oluşturmak istiyorsanız eğer "Create New Wallet" butonuna tıklıyorsunuz. Bunu yaparak yeni bir cüzdan açmak istiyoruz.

1629396894967.png


Çıkan ekrandaki 12 kelimelik gizli anahtarınızı online olmayan bir ortamda saklıyorsunuz. Bunun için de ufak bir defter bence size yardımcı olacaktır. Çünkü internet ortamı çok büyük riskler barındırıyor bu anahtarlar için. Mümkün mertebe saklamayınız. 12 kelimenizi kaydettikten sonra "Ok, i saved it somewhere" butonuna tıklıyorsunuz.

Sonra aşağıda karşınıza çıkacak olan ekranda bir adet şifre girmeniz isteniyor bu şifreyle birlikte bilgisayar aç kapalarında ya da cüzdan kilitlediğinde girişi yaparken kullanacaksınız. Şifre için uyarıda yazmasa da 8 hane gerekmekte ve ufak büyük harf gibi bir şart bulunmamaktadır. "I agree to the Terms of Service" nin yanında bulunan kutucuğu da işaretlemeniz gerekmektedir.

1629397158443.png


Sonra karşınıza bir adet kısa tuş çıkacak. Alt + Shift + P tuşuna bastığınızda uygulamanın otomatik başlayacağını söylüyor. Onu da geçiyorsunuz ondan sonra da devam ettiğinizde hesabınız oluşturuluyor. Bu noktadan sonra discord ve twitter üzerinden phantom takibini yapabilirsiniz diye bir uyarı çıkıyor onu da geçerseniz eğer hesabınız oluşturuldu artık. Finish diyebilirsiniz. Sonra sağ üst tarafta uzantılar simgesine tıklayınız lütfen. Bu simge her tarayıcıda farklı olabilir. Bunu yaptıktan sonra da
1629399066336.png
Phantom'u bulacaksınız ve sağındaki pin işaretine tıklayacaksınız. Artık sağ üstte sabitlenecek bundan sonra.

Sağ üstte bulunan simgeye tıklayınız ve aşağıdaki görünüme ulaşınız.

Receive yazısına tıklarsanız eğer platforma SOL ağından token göndereceğinizde lazım olan adres çıkacaktır. Bu arada Receive ile birlikte eğer FTX üyeliğiniz varsa oradan da direk hesap bağlantısı yaparak token gönderimi yapabilirsiniz. Aynı zamanda QR kod da çıkacak karşınıza. Bu adrese Wallet 1 yazısına tıkladığınızda da ulaşacaksınız. Kopyalama işlemini yapabilirsiniz. Veya altında Deposit SOL yazısına tıklayarak da yatırma işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Hesabınızda varsa SOL tokenini çekmek isterseniz Send butonuna tıklamanız gerekmekte ama dikkat edin ağ seçimine yoksa zararlı çıkarsanız.

Gene aşağıdaki ekranda yazan Manage token list kısmına tıkladığınızda SOL ağında hizmet veren tokenleri görüp onları da ekleyebilirsiniz. Eğer token ekli değilse eklemek için 0.002 SOL gibi bir ücret istiyor sizden. Burası hoş olmamış sonuçta diğer cüzdanlarda bu işlemde ücret istemiyordu. Ufak da olsa göze hoş gelmiyor.

1629399122360.png


Sol üstteki 3 paralel simgeye tıklayalım. aşağıdaki görselle karşı karşıya kalacaksınız. Burada yeni cüzdan ekleyebilirsiniz veya cüzdan bağlantısını gerçekleştirebilirsiniz. Help & Support kısmında sorularınız varsa giderebilirsiniz. Lock Wallet ile cüzdanınızı kilitleyebilirsiniz.

1629399478926.png


Çarpıyla çıktık ve aşağıdaki 4 ufak kareye tıklarsanız hesabınızda olan NFT'leri görebilirsiniz. Cüzdanın en önemli özelliklerinden biri de bu olsa gerek. Başka bir platforma gerek kalmadan her şeyi görebilirsiniz.

Sağ ve solu gösteren oka tıkladığınızda da swap işlemini yapabilirsiniz. SOL, USDC, USDT, SRM ve RAY tokenleriyle işlem yapabilirsiniz. Bu işlemler için SOL lazım olup SOL tokeniyle diğer 4 tokeni satın alabilirsiniz.

Şimşek işaretiyle birlikte geçmiş işlemlerinizi görüntüleyebilir sağdaki ayarlara simgesi de ayarlara ulaşmanızı sağlar.

Umarım anlaşılmıştır anlattıklarım. Kullanıp kullanmamak size kalmış. Ben rehber amacıyla hazırladım bu yazıyı.
 
Peki bu Wallet ın güvenliği hakkında ne söyleyebilirsiniz? Güvenli midir ?
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,152
Mesajlar
58,961
Kullanıcılar
6,685
Son üye
Wkfrdaken
Geri
Üst