Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Polkadot'un NFT Pazarı Efinity

Polkadot'un NFT Pazarı Efinity

shop-3689131_640.jpg


Ethereum tabanlı bir kripto para projesi olan ve aynı zamanda Harmony altyapısını da kullanan Enjin, Polkadot ağında çalışacak bir NFT pazarı inşa etti. Bu yeni NFT pazarının adı Efinity.

Enjin’in, CoinGecko ve Marketcap verilerine göre, Thetha ve Chiliz gibi projelerin ardından piyasa değeri bakımından en büyük 3. NFT projesi olarak öne çıktığını da hatırlatalım.

NFT pazarlarını oluşturan platformların büyük çoğunluğu Ethereum altyapısı üzerinde inşa edilmiş durumda. Bu da, akla hemen yüksek işlem ücretlerini getiriyor. Etherum 2.0 güncellemesi ile çözüme kavuşacağı düşünülse dahi, bunun tam olarak ne zaman gerçekleşeceği hatta güncellemenin bu konuda ne denli işe yaracağı hala tartışılıyor.

Bununla birlikte, Binance borsası da kendi NFT pazarını oluşturduğunu geçen haftalarda duyurmuştu. Hatta belirli sayıda sanatçının NFT çalışmalarını satabileceği 24 Haziran tarihinden itibaren aktif olarak hayata geçecek bu proje.

NFT olayı, kripto para piyasasında DeFi’nin ilk başlarda yarattığı heyecanı yaratabilecek bir kapasiteye sahip. NFT’ler aktif olarak piyasada yer alıyor olsa da, henüz gerektiği etkiyi yapacak alanı kendine bulamadı. Bu noktada, birçok proje ve ekosistem daha aktif olduğunda gerçek etkisinin ortaya çıkacağı muhakkak.

NFT sektörünü Ethereum tabanlı projelere bırakmak istemeyen diğer ağlar, yavaş yavaş girişimlerini hızlandırıyor. Bunlardan biri de hem işlem hızı hem de işlem ücretleri bakımından kullanıcılara çok daha avantajlı bir hizmet veren Polkadot oldu.

Polkadot ve Enjin iş birliği ile NFT pazarı Efinity hayata geçti.

Peki, nedir bu Efinity?

Efinity, Polkadot ağında NFT'lerin satışının gerçekleştirileceği bir Pazar yeri kısaca.

Efinity ile NFT’ler yalnızca 6 saniyede satılabilecek ya da satın alınabilecek. Bu da Efinity’i en hızlı NFT pazarı yapıyor. Ayrıca 1 saniyede 700 ila 1000 işlem yapabilme kapasitesine sahip bir Pazar. Polkadot ağında gerçekleşen diğer işlemler gibi burada da işlem ücretleri oldukça düşük. Üstelik bu pazarda sadece dijital ürünlerin değil, fiziksel ürünlerin NFT’leri de satılabilecek.

Polkadot’un DeFi sektörü üzerinde yaptığı olumlu etki NFT sektörüne de yansıyabilir.

Yatırım tavsiyesi değildir.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,153
Mesajlar
58,966
Kullanıcılar
6,685
Son üye
Wkfrdaken
Geri
Üst