Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Polygon da Ethereum Gibi "Fee-Burning" Mekanizmasına Geçti

Bonarous

Korgeneral
Polygon-tests-the-EIP-1559-mechanism-for-burning-MATIC-tokens.jpg
Ethereum'un EIP-1559 yükseltmesi, geçen yıl piyasaya sürüldüğünden beri ağda birçok değişikliğe sebep oldu. Bu yükseltmede tanıtılan ve hayata geçirilen özelliklerden biri de kısmi ağ ücreti yakma mekanizmasıydı. Yeni duyuru ve raporlara göre bu ücret yakma (fee-burning) mekanizması Polyhon ağında da başlatılıyor ve ağda MATIC tokenler yakılacak. Ücret yakma mekanizmasıyla birlikte artık MATIC tokenlerin de deflasyonist olması bekleniyor.

EIP-1159 yükseltmesi, Ethereum blok zinciri için ağ işlem ücreti yakma ve gas fiyatlarının öngörülebilirliği açısından başarılı olmuştur. Bununla birlikte bu protokol artık Polygon ağına da taşındı. Polygon ağına tanıtılan bu protokol, MATIC tokenlerin yakılabilmesine neden oldu. Bu yükseltme, ağ ücretlerinin hesaplanabilmesini de kolaylaştırıyor. Yükseltme, sanıldığı gibi gas ücretlerini düşürmez, sadece daha iyi maliyet tahminleri sağlar.

Polygon geliştirici ekibi, dün yaptığı duyuruda “Yakma işlemi, Polygon ağında başlayan ve Ethereum ağında tamamlanan iki aşamalı bir olaydır” dedi.

Polygon ağı geliştirici ekibine göre MATIC tokenlerin arzı deflasyonist hale gelecek ve bu protokolle birlikte toplam MATIC arzının %0,27'si yıllık bazda yakılacak. Toplamda 10 milyar MATIC token arzı varken bu tokenlerin 6,8 milyar tanesi ise dolaşımda. Yükseltmeden bir diğer beklenti ise spam saldırılarını, botları ve ağ tıkanıklığını önemli ölçüde azaltması. Bilindiği gibi Polygon ağındaki bazı oyunlar yüzünden ağ birkaç gün tıkalı kalmıştı ve işlem ücretleri normalin kat kat üzerine çıkmıştı. İlgili konu: https://satoshiturk.com/threads/polygon-bir-kez-daha-gas-fee-krizi-yasiyor.15411/

Deflasyonist baskı hem yatırımcılar, hem stakerlar hem de validatorler için faydalı olacak. Protokolün Ethereum ağında yayınlanmasının üzerinden 6 ay geçti. O tarihten beri ağda yaklaşık 1,54 milyon ETH yakıldı. Bu ETH'lerin güncel değeri 4 milyar 900 milyon dollar.

Yatırım tavsiyesi değildir.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,238
Mesajlar
60,294
Kullanıcılar
6,715
Son üye
leeyan35
Geri
Üst