Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Seedify.fund (SFUND)

Genel Amacı
piyasaya çıkmadan önce fon toplamak için etkinlik düzenleyecek projelerin bizzat kullanıcılar tarafından seçilebileceği merkeziyetsiz bir kuluçka platformu yaratmak
Kripto Para Tam Adı
Seedify.fund
Kripto Para Kısa Adı
SFUND
Madencilik Var mı?
Evet
Çıkış Tarihi
2021
Web Sitesi
https://docs.seedify.fund/
seed.png


Seedify.fund (SFUND), yeni projelerin ön satış etkinliklerini düzenleyebilecekleri BSC ağı üzerinde oluşturulmuş merkeziyetsiz bir yatırım platformu olduğu için esasında bir çeşit DeFi platformu. Levent Cem Aydan isimli bir Türk girişimci tarafından kurulmuş olan platform kendisini zaten tamamıyle merkeziyetsiz olan bir kuluçka merkezi olarak tanımlıyor. Platformun yönetişim tokeni ise BSC tabanlı SFUND.

Bu mantıkla inşa edilmiş Polkadot network’üne bağlı Polkastarter (POLS) ve BSC ağında doğan BakeryTools (TBAKE) gibi benzer platformlar var.

Seedify.fund platformunu diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise fon toplaması için platform üzerinde etkinliği düzenlenecek projelerin yine platform kullanıcılarının oyları ile belirlenecek olması. Yani Seedify.fund için tamamen merkeziyetsizlik prensibiyle çalışan bir yatırım fonu diyebiliriz. Yeri gelmişken Seedify.fund projesinin Telegram ve Twitter üzerinden 50 binin üzerinde bir kitleye ulaştığı bilgisini de verelim.

Normal şartlarda kuluçka platformları hangi projeler ile anlaşma yapacaklarına kendi yönetim kadrolarıyla karar veriyorlar ve belli kıstasları oluyor. Bu durum, Blockchain’in merkeziyetsizlik ilkesine de tam uymuyor denilebilir.

Bununla birlikte, bu platformlarda fon toplamak için kendi bünyelerinde ICO ve IDO gibi etkinlik düzenlemek isteyen projelerin güvenilirliğini test edecek bazı prosedürler söz konusu oluyor. Yalnızca uygun şartları sağlayan projeler ile anlaşma sağlanıyor. Bu durum, hem kullanıcıların fonlarını hem de platformun prestijini korumak için alınmış haklı bir önlem aslında.

Seedify.fund platformunda ise denetleme mekanizması tamamen platform kullanıcılarından oluşacak. Platform üzerinde fon toplama etkinliği düzenlenecek projeler, kullanıcıların beğendiği ve güvendiği projelerin yine platform kullanıcılarının verdiği oylarla belirlenecek.

Anlaşma yapılacak projelerin belirlenmesi için yapılacak oylamaya katılmak için SFUND sahibi olunması gerekiyor. Elindeki SFUND miktarı fazla olan kullanıcıların oylama da daha çok oy hakkı olacak.

Bunun yanında, kullanıcılar oylamayla belirlenmiş ön satış etkinliklerine yine ellerinde bulundurdukları SFUND miktarına bağlı olarak katılım sağlayabilecekler.

Seedfiy.fund platformunun en güçlü yanı olan proje anlaşmalarının bütün bir merkeziyetsizlik anlayışının benimsenmesi sonucu tamamen kullanıcı oylarıyla belirlenme ilkesi. Elbette platformda kullanıcı oylamasına sunulacak projelerin belirli kıstaslara uyması gerekiyor. Sonuçta son kararı yine kullanıcılar verecek. Kendi verdileri oylar sonucunda seçilecek bir projeye kullanıcılar sahip çıkacaktır. Bu, Seedify.fund platformunda etkinliği düzenlenecek projelerin ciddi bir kitle tarafından sahiplenileceği anlamını taşıyor.

Platformun şeffaf fon havuzuna likidite sağlayarak stake geliri elde etmek de mümkün. Havuza yapılan yatırımlar da yine kuluçka programlarına bağlı şekilde çalışacak. Bu şekilde SFUND’ın enflasyondan korunması amaçlanmış. Yani sadece stake ederek SFUND kazanılamıyor. Kuluçka dönemindeki projelerin tohum fonlamasına yönelik yapılan stake işlemleri kullanıcıların SFUND kazanmasını sağlıyor.

Platform üzerinde verim çiftçiliği yapmak da mümkün olacak. Platform aynı zamanda launchpad etkinlikleri de organize edecek. Bu etkinliklerin kademeli yapılması planlanıyor.

Projenin Whitepiper’ında yer alan bilgilere göre, 1 milyon dolar tutarında fon toplamak isteyen bir projenin IDO’su 3 kademeli gerçekleştirilecek. İlk kademede 340 bin dolar, 2. ve 3. Kademelerde de 330’ar bin dolar şeklinde.

IDO’ların genelde projelerin başlarında fona acil ihtiyaç duyulan projeler için tertiplendiğinin belirtildiği Whitepiper’da bir projenin IDO’sunun ilk havuzuna katılmak isteyen kullanıcıların en az 10.000 SFUND sahibi olması ön şartı aranacak. 100.000 SFUND ile katılanlar elbette daha avantajlı olacak.

SFUND Arzının Kullanımı

SFUND’un toplam arzı 100 milyon. Bu arzın şu anda 15 milyonu dolaşıma sunuldu. İlk finansmandan itibaren kilitlenen toplam miktar 8,5 milyonu bulduğu için şu anda dolaşımda bulunan token miktarı 6,5 milyon.

İlk aşamada dolaşıma sunulan 15 milyon SFUND’ın 7 milyonu topluluğun projeyi tanıması ve projenin pazarlanması için verilen ödüllere ayrılmış. 6 milyonu fon havuzunda kalacak şekilde düşünülmüş ve kesinlikle ödül olarak dağıtılacak bir kısım değil bu. Geriye kalan 2 milyon ise gerekli görüldüğünde projenin gelişimi, hukuki masraflar, yeni ekip üyeleri, pazarlama için kaynak yaratma adına satılabilmesi için ayrılmış.

Toplam arzdan geriye kalan 85 milyonluk miktarın likidite madenciliği için ayrılan %9’u ilk 5 aylık sürede kademeli olarak madencilik havuzlarının ödüllerinin karşılanması için kullanılacak.

İlk yılın pazarlama giderleri için ayrılan %10’luk bölüm, ilk yıl kilitli olacak. Proje piyasaya sürüldükten 2 ay sonra, her ay %1 oranında kilidi açılacak olan bu miktar, SFUND markasının, ürünlerinin ve ekosisteminin geliştirilmesi ve tanıtımı için harcanacak.

Ekip ve kurucu rezervi olarak tanımlanan %16’lık miktar başlangıçta kilitli olacak. Sonrasında her 6 ayda bir %2 oranında kilit açılacak. Kilitli olan tokenler stake edilemezken kilidi açılan tokenler stake edilebilecek.

Son olarak toplam arzın fon havuzu için ayrılan %50’lik bölümü ise yine ilk başta kilitli olmak şartıyla her 6 ayda bir %5 oranında kilidi açılarak kullanılabilecek.

Burada da kilitli olan tokenler stake edilemeyecek, yalnızca kilidi açılanlar stake edilebilecek. Fon havuzu için ayrılan bu miktar, yeni projelerin fonlanması, stake etmenin yararlarını arttırmak ve ekosistemi genişletmek için kullanılacak.

SFUND, Pancakeswap, Bakeryswap, Julswap gibi merkeziyetsiz borsalarda listeleniyor.

28 Mayıs 2021 tarihinde Mainnet’i başlatılacak olan proje, bunun da etkisiyle oldukça ilgi görmüştü. Kendi ağında çalışacak olması ve demokratik yapısı kullanıcıların dikkatini çekmişe benziyordu.

Bitcoin’in yaptığı son düzeltme öncesinde 12 Mayıs tarihinde 6,66 dolara ulaşmayı başaran SFUND, bundan üç gün öncesinde sadece 1,50 dolar seviyelerindeydi. Yükselişini son sürat sürdürürken Bitcoin’in yaptığı derin düzeltme hareketinden etkilenerek performans kaybı yaşayan SFUND’un şu anki fiyatı 3,70 dolar seviyelerinde yer alıyor.
 
Son dönemde özellikle metaverse tokenlerinin ön satışının yapıldığı platform piyasada oldukça aktif rol oynuyor. En son BlokTopia'nın ön satışını yaparak dikkatleri üzerine çekti.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,211
Mesajlar
59,909
Kullanıcılar
6,741
Son üye
ysf
Geri
Üst