Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Solana (SOL) Eski Günlerini Görebilecek mi?

solana1.jpg


Solana (SOL) özellikle FTX kriziyle beraber çok ağır yaralar almıştı. Bakıldığında ağ ile ilgili herhangi bir sorun oluşmamış olmasına rağmen ciddi düşüşler yaşamaya başlamıştı. Bunun en büyük sebebi, Solana projesinin en büyük destekçilerinden birinin FTX platformu olmasıydı. Bir diğer sebebi de, kullanıcıların ödemelerini yapabilmek için ellerindeki varlıkları satacak olmaları ve bu varlıklara bakıldığından en fazla Solana (SOL) sahibi olmalarıydı. Sadece satıştan değil, satışın beraberinde getirdiği panik ile beraber AYI piyasasında 36 dolar seviyelerinden 9 dolar seviyelerine kadar gerileyen bir Solana ile karşılaştık. Yani bir anda kısa süre içerisinde 4 kat düşüş yaşadı.

Solana ağı üzerindeki memetoken Bonk ile beraber adından yine söz ettirmeye başladı. Bir anda popülerleşen ve çok ciddi bir yükseliş potansiyeli yaşayan memetoken ile beraber Solana ağının kullanımı ciddi şekilde arttı. Her ne kadar şimdilerde eski popülerliği olmasa da Solana projesinin kafasını kaldırmasını sağlayan Bonk projesi gibi görünüyor. Elbette bunda FTX krizinde satılan Solana (SOL)’ların etkisinin geçmesinin de etkisi var. Yani artık FTX ile beraber anılmalarını gerektiren bir durum kalmamış gibi duruyor.

Solana (SOL) projesinde Luna gibi bir krizin gerçekleşmemesi aslına bakıldığında ağ ile ilgili bir hatadan kaynaklamayan sorunlardan dolayı yaşanan düşüşler gerçekleşmesinden dolayı gibi görünüyor. Aksi takdirde ciddi güven sarsılırdı. Ağa güven var ama satış baskısından dolayı fiyat manipülasyonu sonucu ciddi düşüşler gerçekleşti.

Solana (SOL) Bitcoin’in yükselişi ve beraberinde altcoinlerde gerçekleşene yükselişinde etkisiyle 9 dolar seviyelerinden 25 dolar seviyelerine ulaşmayı başardı. Her ne kadar eski yerinde değilse de kullanım oranı ciddi şekilde artmış bir ağ olarak sahalara dönmüş gibi görünüyor.

YTD.
 
Solana'da yüksek venture yatırımları ve merkezi kurumların elinde çok fazla SOL bulundurması, platformun en büyük 2-3 sorunundan biriydi. FTX'in iflası, çok fazla SOL ile ağa hükmeden kurumların Solana'yı merkezileştirdiği düşüncesini kanıtladı aslında. Çünkü bu sahiplerden bir tanesi piyasadan silindiğinde Solana'nın değerinin de yarısından fazlası silindi.
PoH'un eksiklerine yönelip ağ kesintisi sıkıntılarını giderdiklerinde hala en iyilerden biri olmaya devam ederler. Zaten özellikle NFT işlem hacminde Ethereum'a yaklaşabilen tek ağ hala Solana.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,154
Mesajlar
58,976
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst