Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Solidty Dilinde Virtual Nedir

Solidity dilinde virtual anahtar kelimesi, bir fonksiyonun geçersiz kılınmasını sağlar. Bu, bir kontratın içerisinde tanımlanmış bir fonksiyonun, kalıtım alan alt kontratlar tarafından yeniden tanımlanmasını ve üzerine yazılmasını sağlar. Bu sayede, alt kontratlar kalıtım almış fonksiyonların özelliklerini değiştirebilir veya ek işlemler yapabilir.

Aşağıdaki örnekte, Base kontratı içerisinde virtual anahtar kelimesi ile tanımlanmış doSomething fonksiyonu, Child kontratı tarafından yeniden tanımlanmıştır:

contract Base {
function doSomething() virtual public {
// burada yapılacak işlemler
}
}

contract Child is Base {
function doSomething() override public {
// burada yapılacak işlemler
}
}

Bu örnekte , Base contracti içerisinde virtual keywordü ile tanımlanmış doSomething() fonksiyonu Child contract tarafından override edilmiştir . Child contracti içerisinde yapılması gereken işlemler gerçekleşir.

override anahtar kelimesi ise, Base contract içerisinde virtual keywordü ile tanımlanmış fonksiyonların override edildiğini belirtir. Bu sayede Child contract ile Base contract arasında fonksiyonlar arasında ilişki kurulur ve Base contract içerisinde tanımlanmış fonksiyonların özellikleri değiştirilir veya ek işlemler yapılabilir.
 
Yazılıma biraz merakim vardir hocam. Solidity noktasinda cok makale okudum da; youtube videolari üzerinden devam edeyim
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,153
Mesajlar
58,966
Kullanıcılar
6,685
Son üye
Wkfrdaken
Geri
Üst