Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Tayland Borsası, Dijital Varlık Borsasını 2022’nin 3. Çeyreğinde Başlatacak!

SenaOnChain

Üsteğmen
Süper Moderatör
thailand_flag.jpg

Tayland Borsası, Dijital Varlık Borsasını 2022’nin 3. Çeyreğinde Başlatacak!​

Tayland Menkul Kıymetler Borsası (SET), kendi dijital varlık ticaret platformunu çıkarmayı planlıyor.

Tayland borsası 11 Ocak günü yapmış olduğu açıklamada, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde Tayland Dijital Varlıklar Borsası’nı (TDX) piyasaya süreceğini duyurdu.

Tayland Menkul Kıymetler Borsası’nın, “değişen bir yatırımcı yaşam tarzına hizmet etmek ve sermaye piyasasının denetimini modernize etmek için dijital altyapıyı geliştirmek” için 3 Senelik bir planı mevcut. Başkan Pakorn Peetathawatchai’ye göre, “TDX, geleneksel varlıkların ticaretini dijital varlıklara bağlamak için yenilikçi bir şekilde yeni platform oluşturmak” planın kritik bir noktası.

2021 senesinde Tayland’da hisse senedi ve kripto para ticareti artış gösterdi.

Yayınlanan rapora göre, 2020 senesine kıyasla 2021’de %40 civarlarında artış ile 1,6 Milyon yeni ticaret hesabı oluşturuldu.

Tayland borsası’nın amaçlarından biri ise, ticari hesap açma prosedürlerini kolaylaştırarak piyasalara erişebilirliğinin çoğalması ve bu aşamaların daha basit hale getirilmesi.

Bununla birlikte Tayland Borsası, perakende yatırımcıları ticaret alanına çekerek dijital bir platform kullanılmasına ve genç yatırımcıları çekmek amaçlı daha küçük ürünler sunmayı planlıyor.

Bir önceki raporlar, merkez bankası ve maliye bakanlığı hala sektöre nötr bakamadığından dolayı kripto paraların dahil edilmeyeceğini öne sürdü.

Tayland ocak ayının sonlarına doğru, finansal manzara ve kripto için ‘kırmızı çizgileri’ hakkında bir rapor yayınlayacak.

Tayland Gelir Dairesi, bu ayın sonuna kadar kripto tüccarları ve madenciler için vergi raporlama kriterlerini tamamlayacağını belirtti.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,149
Mesajlar
58,951
Kullanıcılar
6,684
Son üye
Okan.2727
Geri
Üst