Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Uzun Vadeli Hisse Senedi Yatırımları

hisse senedi.jpg



Çoğu yatırım aracı kısa vadede kazandırır. Ama sağlam yatırım araçları size muhakkak uzun vadede kazandırmıştır. Altın, Bazı hisse senetleri, döviz gibi çeşitlendirebileceğimiz yatırım araçları bunlardan bazılarıdır.

Gelelim hisse senetleri detayına. Hisse senetleri uzun vadede bize ne kazandırır? Sonuçta ülkenin durumuna göre şekillenmiyor mu? gibi sorular bu sektörde sıkça karşılaşılan sorular. Ancak hisse senedi piyasasında görünenden fazlası var.

Basitçe şu anımızdan örnek vermek istiyorum. ülkenin siyasi durumuna değinmeyeceğim ama ekonomik durumuna bakıldığında durum pek iç açıcı değil. Dünya genelinde tablo benzer. Karşılaştırmak istediğim o değil. Hisse senedi piyasasına bakıldığında gıda, ilaç, tekstil, kimya, teknoloji gibi pek çok hissenin tarihinin rekorlarını kırdığını görüyoruz. Çünkü pandemi nedeniyle ilaç sektörü yükselişte, yetiştiriciliğin yeterli olmaması nedeniyle gıda kıtlığı korkusu hakim, maske üretimi vs. tekstil sektörünü ayağa kaldırdı, bu süreçte kimyasallar özellikle çok fazlasıyla tercih edildi, teknoloji hisseleri de biraz sokağa çıkma yasağımızla alakalı diyelim :) Peki olayın bir de başka yönüne bakalım. Hava yolu şirketleri bu sert yükselişlerden nasibini alamadı. Çünkü yasakların vurduğu sektörlerin başında geliyor. Yani ülkenin gidişatı ve ekonomik durumu hisse senetlerine birebir yansımak zorunda değil. Bulundukları konum ve sektör etkili oluyor.

Konuyu fazla uzatmadan en iyi olarak gördüğüm (tamamen şahsi düşüncemdir, YTD) uzun vade hisse senedi üzerinden bir çalışma yapalım

ASELSAN

5 Yıllık
Bakalım Olaya

2016 yılı Asgari Ücret = 1300 TL

Asgari ücret ile alınabilecek ASELSAN Hissesi sayısı: 295 LOT

2021 Yılı Asgari Ücret = 2826 TL (Yukarı yuvarlandı)

2016 Yılındaki 295 LOT Aselsan Hissesi ne oldu?

Temettü ve Bedelsiz Bölünme ile = 2420 LOT

Hisse başı fiyat yaklaşık 17 TL

Toplam tutar= 41140 TL

Asgari ücretin 14.5 katı getiri elde edilmiş oldu.

Vade uzadıkça rakamlar uçuk boyutlara ulaşıyor :)

Uzun vade her zaman kazandırır demiyorum. Ama neye yatırım yapacağını bilen insanlara %90 kazandırır diyebilirim.
 
3 yıldır hisse senedi biriktiririm altın biriktirir gibi. Hiç satmam. Hatta kriptoda kar ettikçe karın bir kısmını içerde bırakıp kalan kısmını bankama çekip hisse senetlerinde en uygun gördüklerime atarım. Kar eden ve karını arttıran şirketlere tabii, gidip de spek hisselere hayatta yatırmam. 5 yıllık grafik şiir gibi olanlar daha tercihim
 
Hisse senetleri uzun vade işi, bir ara kısa vede de grafik analiz ve temel analize yani şirketin durumuna, işine, potansiyeline vs. bakarak kar etmeye çalışırdım fakat kar oranı kısa vadede düşük olduğu için bırakıp kripto paralara geçtim, kripto dünyası ile böyle tanıştım.
 
3 yıldır hisse senedi biriktiririm altın biriktirir gibi. Hiç satmam. Hatta kriptoda kar ettikçe karın bir kısmını içerde bırakıp kalan kısmını bankama çekip hisse senetlerinde en uygun gördüklerime atarım. Kar eden ve karını arttıran şirketlere tabii, gidip de spek hisselere hayatta yatırmam. 5 yıllık grafik şiir gibi olanlar daha tercihim
Kontrol ediyor veya not tutuyor musunuz? Durum nedir mesela?
 
Kontrol ediyor veya not tutuyor musunuz? Durum nedir mesela?
Hisse senetlerini haftada 1 kere de olsa kontrol ederim tabii ki, son 3 aylıkların açıklanacağı, temettülerin açıklanacağı zamanlar daha sık kontrol ediyorum. Ama kesinlikle satış yapmıyorum sadece alış.

Durum nedir?
2+ yıl tuttuklarımda %100 ve üzeri kar. Ama lot adedi arttırmak için yeni güncel fiyatlardan da alım yaptığım için görünen karlılık azalıyor.
Yeni giriş yaptıklarımda ise %5 aşağı %5 yukarı gidip geliyor. Bu ayarda yükselmeden gitmesi uzun vadecinin işine gelir, bu fiyatdandan daha fazla alım yaparak adet arttırırsınız
 
Ben de bir uzun vade temettü yatırımcısıyım. Her ay düzenli olarak geleceğine güvendiğim, sektöründe lider, karını artıran şirketerden ufak ufak topluyorum. Ortaklık payımı artırıyorum :)
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,151
Mesajlar
58,955
Kullanıcılar
6,684
Son üye
Okan.2727
Geri
Üst