Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Xlm Hakkında Konuşalım

Mehmetdemir.xd

Uzman Çavuş
Stellar, küresel finans kurumlarını asli token’ı olan XLM aracılığı ile birbirine bağlamayı sağlayan bir ödeme ağı olarak biliyoruz. Xlm Coinmarketcap üzerinde 2014 yılından beri aktif bir şekilde faaliyetini sürdürüldüğü biliniyor. Aslında tam çıkış tarihini bende bilemiyorum. Bunun hakkında çok araştırma yaptım fakat tam tarihini öğrenemedim.

Kurucuları ise eski avukat Jackie Kim ve Jed McCaleb tarafından kurulmuştur.Jed McCaleb aynı zamanda artık kullanılmayan Mt.Gox borsasının kurucusu ve Xrıpple kurucu ortaklarından birisi olduğu biliniyor.

Xripple bankalara odaklanırken, Stellar bankasız çalışanlara da bankacılık hizmeti getirmeyi hedefliyor. İlk başta 100 milyar adet olarak piyasaya sürülen Xlm, 2019 yılında 50 milyar adete düşürülmüştür. Bunun yanında fiyatında da artış görülmüştür.

Birçok yatırımcı tarafından gelecek vaad edilen koinler arasında. Ben ise 6 aydır Xlm madenciliği Trust Wallet izerinden yapıyorum. Uzun vade boyunca düştükçe ekleme yapmayı ve elimde tutmayı düşünüyorum. Projeler arasında en beğendiğim projeler arasında. Geçmişe bakılırsa çok güzel fiyat artışları yaşanmış, birçok yatırımcının gözdesi olmuş durumda. Gelecekte de Xrp ağının yerini alacak gibi. Hem ekibi hem hem projesi mükemmel olan bu koin ilerideki zamanlarda daha çok yatırımcının dikkatlerini üzerine çekeceğini düşünüyorum.

Bundan 5-10 sene sonra hangi fiyatlara varacağını ben dahil kimse bilemiyor. Tahminim 10 dolara kadar çıkabilir ama yine de bişey diyemem. Şunu da unutmayalım ki en çok kazandıran ve en çok kaybettiren bir piyasa içerisindeyiz. Ona göre kendi riskinizi alarak yatırım yapabilirsiniz. Söylediklerim hiçbir anlamda yatırım tavsiyesi değildir, kendi görüşlerimdir.
 
Her zaman beklentim olan bir coin. Sürekli kısa vadeli trade yaparak BTC miktarımı arttırmaya çalışıyorum, XLM bir haftaya yakındır beni üzüyor. Demirbaş ve sağlam coinlerden biri olduğu için gelecekte de kullanılmaya devam edeceğini ve değerini arttıracağını düşünüyorum. Ytd.
 
1627155872143.png



Stellar, MoneyGram’ı Satın mı Alıyor?

SEC’in açtığı davanın ardından Ripple ile yaptığı ortaklık anlaşmasını iptal eden MoneyGram, bu defa da Stellar’ın radarına takılmış görünüyor.

Stellar ağının geliştirilmesinden sorumlu olan Stellar Development Vakfı’nın, para transfer sektörünün güçlü şirketlerinden biri olan MoneyGram’ı satın alabilmek için Advent International şirketiyle birlikte hareket etiği iddia ediliyor. Satın almanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği net olarak bilinmiyor.

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Aralık 2020’de davalık olduktan sonra, MoneyGram şirketi, Stellar’ın rakibi olan Ripple ile ortaklığını bitirme kararı almıştı.

Stellar ve Ripple aslında birbirine benzeyen iki Blockchain tabanlı uluslararası transfer ağı. Stellar’ın aksine Ripple daha merkezi bir proje. Eskiden aynı çatı altında çalışan kurucu ortaklara sahip olan iki şirket arasında ciddi bir rekabet var. Stellar’ın kurucusu olan Jed McJaleb, Ripple’ın kurucu ortaklarındandı. Sonradan ayrılarak Stellar’ı kurdu.

Stellar’ın, Ripple ile ortaklığını bozan MoneyGram’ı satın alması bu rekabetin daha da kızışacağı anlamına gelebilir.


Visa'dan Yeni Bir Hamle Daha Geldi

Dünyanın en önemli ödeme sitemlerinden biri olan Visa, merkezi Birleşik Krallık’ta yer alan fintech şirketini satın aldığını yaptığı bir duyuruyla açıkladı. Visa bu hamlesiyle kripto para sektöründeki yerini pekiştirmeye devam edeceğini göstermiş oldu.

Visa, fintech şirketini satın almasının sebebi olarak hem sınır ötesi ödemelerin hem de diğer ticari işlemlerin üst düzey yapılabilmesi için kendi sistemini güçlendirmeyi gösterdi.

Bu yeni fintech şirketi sayesinde Visa, hem yeni ortaklılar kurabilecek hem de uluslararası alanda işletmelere çok çeşitli dijital hizmetleri şeffaf bir şekilde sunabilecek.

Visa'nın üst düzey yöneticilerinden Colleen Ostrowski, fintech şirketinin satın alınmasının, parasal işlemlerin dünya çapında kolaylaşmasını hedefleyen Visa’nın elini güçlendireceğini vurguladı.

Yapılan açıklamalarda, satın alınan şirketin yönetim kadrosunun değişmeyeceği ve işlerini Londra merkezli yürütmeye devam edeceği de ifade edildi.

Diğer Ödeme Ağları da Fintech Şirketlerinin Peşinde

Visa’nın yanında, diğer farklı ödeme ağları da fintech şirketlerini satın almanın peşinde.

Bu şekilde uluslararası işlemlerini daha kaliteli hale getirmek isteyen bazı ödeme sistemleri de fintech şirketlerini satın almaya çalışıyor.

Bunlardan birinin uluslararası para transferine odaklanan bir kripto para projesi olan Stellar olduğundan daha önce bahsetmiştik. Yeri gelmişken kısaca değinelim. Bankalar ve ödeme sistemleriyle insanları birleştirmeyi amaçlayan Stellar, ödeme devi MoneyGram’ı satın almak için büyük bir çaba harcıyor.

Diğer yandan ABD’nin en büyük yatırım bankalarından biri olan ve müşterileri için kısa süre önce Bitcoin ve Ethereum yatırım fonu hizmeti sunmaya başlayan JP Morgan da bir fintech şirketi olan OpenInvest'i satın almaya çalıştığını açıkladı. JP Morgan daha önce de İngiliz dijital varlık yönetim şirketi Nutmeg'i satın almıştı.
 
Ekli dosyayı görüntüle 7024

MoneyGram, 415 Milyon Dolarlık Üst Düzey Teminatlı Senetler ve 400 Milyon Dolarlık Üst Düzey Teminatlı Vadeli Kredinin Özel Teklifini Kapattı​


https://twitter.com/sentosumosaba

Güzel haberler bir an evvel teyyit edilse bütün stellar yatırımcılarını sevindirse
Normalde teyitlenmese de yaratılan beklentiyle fiyatlanma olmalıydı. Ama XLM'de öyle olmamış, son bir haftada en çok yükselen coinlerden biri değil.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,211
Mesajlar
59,899
Kullanıcılar
6,740
Son üye
mettug
Geri
Üst