Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

XRP Vampirleri İş Başında!

woman-3144539_640.jpg



Blockchain analiz platformu Whale Alert sisteminden elde edilen veriler, son 24 saatlik zaman zarfında, 136 milyon adet XRP transferi gerçekleştiğini gösteriyor. Ripple kurucu ortağı Chris Larsen ve Uphold kripto para borsası, yapılan transferlerin ciddi bir kısmından sorumlu. Larsen 72 milyon adet transfer yaparken, Uphold borsası ise 19 milyon adet transfer gerçekleştirdi. Yapılan transferlerin yaklaşık değeri ise, 61 milyon dolar.

Yakın zamanda, Ripple’ın eski ortaklarından Jed McCaleb de, 250 milyon dolar değerinde 108 milyon XRP’yi satışa çıkarmak için transfer etmişti. Bu transferden rahatsız olan XRP topluluğu, bir de bu son transfer haberiyle sarsıldı. Üstelik McCaleb’in cüzdanında hala 537 milyon adet XRP bulunuyor.

Ripple’ın eski ve mevcut ortakları zaman zaman yaptıkları yüklü satışlarla XRP’nin kanını emen vampirler gibiler. XRP’nin artan hacmine bağlı olarak gerçekleştirilen bu satışlar, fiyatının yükselse dahi, tekrardan düşmesine sebep oluyor.

SEC’in dava açmasının asıl nedeni de buydu. Halkın XRP alarak yaptığı yatırımların şirket sahipleri tarafından bu şekilde sömürülmesinin haksız kazanç olduğuna vurgu yapılmıştı.

XRP, özellikle davanın açılmasıyla birlikte kan kaybeden bir hasta gibi. Bir tarafta XRP’ye kan bağışı yapan topluluk üyeleri varken, diğer tarafta resmen bağışlanan kanı emen, Ripple’ın kurucu ortaklarından oluşan vampirler söz konusu. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında, piyasada meydana gelen rahatsızlıkla birlikte, XRP’nin fiyatı %4’lük bir düşüş yaşayarak 0,45 dolar seviyelerine dek indi.

Peki, sizce bu durum daha ne kadar devem edecek, topluluk kendi kanlarını emen bu vampirlere daha ne kadar sabredecek?

Bununla birlikte, Ripple cephesinde olumlu gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, geçen gün yaptığı bir açıklamada, Youtube ile aralarındaki dava konusunda uzlaşıya vardıklarını belirtmişti. Ripple bu davada, davalı değil, davacı idi. Ripple’ın Yotutube’a dava açma sebebi ise, XRP üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılan Youtube videolarının, Yotube yönetimi tarafından kısıtlanmıyor oluşuydu. Detayları açıklanmasa da, taraflar arasında bir uzlaşı sağlandığı belirtildi.

Ripple ile ilgili diğer bir gelişme de CDBC’ler konusunda yaşandı.

1886 yılında kurulan ve finansal hizmetler sunan Kanada merkezli Sertifikalı Uygulamalı Muhasebeciler’in (CPA) Avustralya bürosunun hazırladığı bir rapor, Fransa Merkez Bankası’nın (Banque de France) dijital Euro çıkarmak için Ripple ağı hakkında araştırma yaptığını gösteriyor. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Yayınlanan rapora göre, anonim olan BTC ya da ETH gibi kripto para birimlerinin ağlarını kullanma konusunda, Fransa Merkez Bankası tereddüt yaşıyor.

Ripple’ın uluslararası ödemeler konusunda hem hızlı hem de düşük masraflı hizmet vermesi, dahası merkezi bir yapıya sahip olması, merkez bankalarına ya da finans şirketlerine güven verdiği için, bu tür resmi ya da özel kuruluşların Ripple ağına yönelmesine sebep oluyor.

Tüm bu gelişmeler, XRP’nin fiyatına olumlu yansırken, şirket yöneticileri tarafından yapılan satışlar da olumsuz fiyat hareketlerine neden oluyor. Her ne kadar merkezi bir yapıya sahip olsa da, XRP, bağlı olduğu merkezden bağımsız, hatta o merkeze rağmen hayatta kalmaya çalışıyor sanki.

Peki, bazı uzman ekonomistler tarafından kripto paraların yanında kullanışlı olmadığı ve onlarla rekabet edemeyeceği iddia edilen Merkez Bankası Dijital Para Birimleri’nin (CBDC’ler), Ripple gibi merkezi bir yapıya bağlı olarak oluşturulması mı yoksa Stellar gibi, Ripple’ın sunduğu şartları karşılayan ve aynı zamanda merkezi olmayan bir yapı üzerinde inşa edilmesi mi sizce daha sağlıklı olurdu?

Ya da CBDC’lere hiç gerek yok düşüncesinde misiniz?

Lütfen siz de yazıda bahsedilen konular hakkında fikirlerinizi belirtiniz.

İyi forumlar dilerim…
 
Bankaların ve resmi kuruluşların farkında olmadan yaptıkları en büyük yanlış daha merkeziyetli olduğu için Ripple'a yönelmek. Bunu Türkiye olarak biz de yapıyoruz. Evet Ripplenet bir ödeme gönderme / alma ağı olarak işlevsel ama kripto para olarak kesinlikle değil. Kripto para değil, doğasına aykırı. Evet düşük masraflı ama yetmez. Bana göre $1 altında işlem ücretine sahip her ağ düşük masraflı zaten.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,232
Mesajlar
60,209
Kullanıcılar
6,715
Son üye
stepetas
Geri
Üst