Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Yabancı Kripto Para Borsası Mı Yoksa Yerli Mi?

Merhaba arkadaşlar bu tartışmada kendi önerim sizlere sunuyorum umarım beğenirsiniz :)

NEDEN YABANCI KRİPTO PARA BORSASI ?
İlk örnek olarak Binance , Binance Dünyaca ünlü 1. Kripto Para Borsasıdır , Bu yüzden güvenli sorunu asla yaşamazsınız.
2. Neden ; Yabancı kripto para borsaları avrupa ülkeleri kurduğu için çoğularını o yüzden 1 kat daha güvenli olabilir fakat siz yinede dünyaca tanınan borsaları kullanın :)

NEDEN YERLİ KRİPTO PARA BORSASI?
Yukarıda dediğimin aynısı burda da geçerli fakat siz tanınmış olanı seçin sakın mesala buraya üye olana 100 DOGE vereceğiz diye inanmayın evet size sitede verir ama çekemezsiniz , o yüzden tanınmış borsaları seçin örnek olarak ; Paribu , Bitturk , BtcTurk
 
Bu konuda ben ikisinin de farklı avantajları olduğunu düşünüyorum ve tek borsa üzerinden ilerlememek gerektiğini bölerek gitmek gerektiğini düşünüyorum.

Binance borsasının avantajı çok fazla çeşitli coin için imkan sağlaması ve güvenirlik, ama örneğin Paribuda şu an usdt paritesinde alım satımlarda komisyon almıyor oluşu avantaj. (Bu arada paribu kullanmamaktayım.)

BTCTürk için de banka hesabıma alırken kullanarak kendime çeşitli avantajlar sağlıyorum :)
 
İlk örnek olarak Binance , Binance Dünyaca ünlü 1. Kripto Para Borsasıdır , Bu yüzden güvenli sorunu asla yaşamazsınız.
Yine de asla güvenlik sorunu yaşamazsınız diye konuşmayalım. Daha önce en büyük borsalarda yaşandı, bundan sonra da yaşanması mümkün. Şu an piyasadakilerden en güveniliri Binance tabi.
 
Kesinlikle tavsiyem yurtdışı borsaları ki, bu noktada BINANCE,
Gate.io kullanmadım ancak işlem açıp shitcoinler ve yeni coinlerden para kazanan nispeten deneyimli arkadaşlar var. Tavisiye olarak alınmasın ancak fikir olabilir.

Neden mi BINANCE.
1 - Güvenlik ve güven konusunda dünyada kabul görmüş bir borsa.
2 - Hacim. Şöyle düşünün bir fiyat girdiniz hacim olmadığı zaman ne alan var ne satan. Çıkmanız gerektiğin de çıkamazsınız, almanız gerektiğinde alamazsınız elinizde patlar. Özellikle düşüşlerde bu durumu daha net gözlemleyebilirsiniz.
3 - Uygulama ( Bence gayet başarılı ve kullanım açısından oldukça geniş imkanlar sunan uygulamaya sahipler. )
2017 de piyasada işlem yapmaya Paribu da başlamış biri olarak aradaki devasa farkı ancak BINANCE geçip işlem yapınca anladım.
2017 de BINANCE te olan bir çok özellik henüz yeni yeni bizim borsalara ekleniyor.
4 - Launchpool ve stake gibi işlemler ile ek gelir yada ön satışlardan kâr etme gibi durumları var. Kaldıraçlı işlemleri saymıyorum bile. ( ben kaldıraçlı işlem açmıyorum.. )
5 -İşlem çifti ve coin çeşitliliği,.Turkiyede ki borsalarda bu kadar çeşitlik yok, ve yaptıkları diğer yatırımlar ile direk olarak coinler hakkında her türlü bilgiye erişebiliyorsunuz.
6 - Eskiden Para çekme ve gönderme sorun olabiliyordu en azından çetrefilli ve yüksek maliyetli idi, Türkiye de ki borsaları bu yüzden tercih ediyordum, ancak TRBINANCE ile artık bu sorunda ortadan kalktı. TRY olarak kendi hesabınıza para çekmek istediğinizde işlem masrafı da yok.
7 - Komisyon oranları çok daha düşük.
8 - Coinlerde ki küsaratları değerlendirebiliyorsunuz, Örneğin 0,80 adetli bir coini BNB ye çevirip kullanabiliyorsunuz.
Vs. Vs. vs.

o yüzden sadece BINANCE te işlem açıyorum.
Hele hele THODEX ve VEBITCOIN üçkağatlarından sonra hiç işim olmaz.
PARIBU BTCTURK ü bunlar ile kıyaslamak haksızlık olur, onları ayrı tutmak lazım fakat yukarıda saydığım nedenlerden dolayı rotam mutlaka yurtdışı.
 
Yerli kripto para borsasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ben şayet güvenip de 1 dolar bile yatırmam. Yatırımımı türk borsadan yana kullanmam. Yabancı borsaya gelince çok sağlam borsalar olması şart. Mesela binance ve huobi borsaları gibi. Zatem bunlar dünya devi olan borsalar.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,154
Mesajlar
58,976
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst