Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Yeniden Hoş Geldin Bitcoin

bitcoin-3215526_1920.jpg


Geçen hafta başlayan Bitcoin 2021 Konferansı esnasında El Salvador devlet başkanının Bitcoin’i resmi olarak tanıyacaklarını açıklaması ve ardından bunu eyleme dökmesinin ardından, Bitcoin’i resmi olarak tanımak için çalışmalar başlatacağını söyleyen Panama ve Paraguay gibi ülkelere bir Güney Amerika ülkesi olan Meksika da katıldı. Tüm dünya Bitcoin'e kısa süre sonra yeniden hoş geldin diyebilir.

Sadece Orta ve Güney Amerika ülkeleri değil, bu konuda olumlu açıklama yapan İran ve Hindistan gibi ülkeler de oldu.

Hindistan, çok değil birkaç hafta önce özellikle kripto para borsalarının kullanımıyla ilgili çeşitli kısıtlamalar getirmişti. Bunun yanında, kripto para birimlerinin tamamen yasaklanmadığına dair açılamalar da özellikle yapılmıştı. Bu noktada istenilen şeyin yasaklama değil, denetleme olduğu açıkça anlaşılıyor.

Hindistan medyasının önemli parçalarından biri olan The New Indian Express gazetesi, yine Hindistan’ın kripto piyasasındaki bazı üst düzey yöneticilerini kaynak gösterdiği haberinde, El Salvador’un Bitcoin’i resmi olarak kabul etmesinin ardından Hindistan hükümetinin de Bitcon’i bir varlık olarak resmen tanımaya hazırlandığını ifade etti.

Gazetede yer alan bilgilere göre, Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEBI), kripto para birimleri konusundaki mevcut kısıtlamaları gözden geçirerek düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

Bununla birlikte, Hindistan’ın kripto para proje geliştiricilerinin düzenlemelerin içeriği konusunda Hindistan Maliye Bakanlığı ile irtibat halinde olduğu ve kripto para birimlerine yönelik yasal düzenlemelerin Hindistan Parlamento’sunda tartışmaya açılacağı bilgisi gazete haberinde yer aldı.

Bitcoin’in yasal olarak tanınması konusunda bir adım da İran’dan geldi. İran’ın en üst düzey yöneticisi olan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ekonomik koordinasyon toplantısında yaptığı konuşmada, Bitcoin’i en kısa süre içinde yasallaştırmak istediklerini vurguladı.

Ruhani, yatırımcıların sermayelerini güvence altına alabilmek için kripto para birimlerinin yasallaştırılması ve düzenleme getirilmesi için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

İran’ın geçen sene ithalat yaparken Bitcoin kullanımına izin veren bir yasa değişikliği yaptığı zaten biliniyor. Ancak bunun haricinde yasal olarak herhangi bir gelişme kaydetmedi.

Bitcoin madencilerinin oldukça aktif olduğu bir ülke olan İran, kısa süre önce aşırı elektrik tüketiminden dolayı yaz aylarına dek madencilik faaliyetlerini kısıtlamış ve madencilik faaliyeti yürüten işletmelerin elektriğini keseceklerini ilan etmişti.

Ruhani, son yaptığı açıklamada resmi kuruluşların ve kripto para geliştiricilerinin koordineli şekilde çalışabileceklerine dair ifadeler kullandı. Ara sıra kısıtlamalar getirse bile, ambargolarla ekonomisi zor durumda olan İran’ın kripto para birimlerine tamamen yasak uygulaması pek mümkün görünmüyor elbette.

Kripto para birimleri ekonomisi zayıf olan Orta Ve Güney Amerika ülkelerinin yanı sıra, İran ve Hindistan gibi ülkelerin yanı sıra tüm dünya için yen, fırsatlar sunuyor. Bitcoin’i ve diğer kripto para birimlerini yasal olarak kabul eden ülke sayısının artması ana akım benimsenmenin de önünü açacak bir gelişme.

Bu tür haberlerin yaygınlaşması düşüşte olan ve çıkış yapmak için fırsat bekleyen kripto para piyasasının yeniden canlanmasını sağlayabilir. Bitcoin’in dünden itibaren 34.800 gibi önemli bir seviyenin üzerine çıkarak orada tutunmayı şimdilik başardığını da ayrıca belirtelim.

Yatırım tavsiyesi değildir.







 
Bu defa resmi kabuller olacak gibi. Bu gerçekleşirse level atlanır. Geri dönüşü de çok kolay olmaz diye düşünüyorum. Resmi olarak kabul etmiştik ama vazgeçiyoruz diyemezler sonuçta.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,154
Mesajlar
58,978
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst