Ana SayfaRegulasyonABD'de Dijital Ödeme Platformları için 'Larger Participant' Kriterleri Belirlendi

ABD’de Dijital Ödeme Platformları için ‘Larger Participant’ Kriterleri Belirlendi

Merhaba sevgili SatoshiTURK okurları, Cointelegraph‘ın bildirdiğine göre, ABD’deki bir finansal düzenleme organı olan Tüketici Mali Koruma Bürosu (CFPB), dijital ödeme platformları için “Daha Büyük Katılımcı” kriterlerini nihai hâline getirmiştir. Bu kriterler arasında dikkat çekici bir şekilde kripto varlık transferleri hariç tutulmuştur.

Dijital Ödeme Platformları İçin Yeni Düzenleme

Nihai düzenleme, Apple Pay gibi dijital cüzdanlar ve merkezî peer-to-peer ödeme hizmetleri için geçerli olacaktır; ancak yalnızca ABD doları cinsinden yapılan işlemler için geçerlidir. CFPB, “yıllık kapsanan tüketici ödeme işlem hacmi” tanımının yalnızca ABD doları cinsinden işlemleri içereceğini açıkladı ve böylece Bitcoin ve stablecoin gibi kripto para birimleri de dahil olmak üzere dijital varlık transferlerini daha büyük katılımcı testinin dışında bıraktı.

Sektör Paydaşlarının Tepkisi

Araştırma temelli yatırım firması Paradigm ve kripto para birimi yanlısı kar amacı gütmeyen kuruluşlar da dahil olmak üzere sektör paydaşları, CFPB’nin ilk önerisine başarılı bir şekilde karşı çıktı. Bu öneri, dijital varlık işlemlerini de kapsıyordu. CFPB, Apple Pay, Google Pay ve Venmo gibi peer-to-peer hizmetleri hedef alarak Eylül 2023’te dijital ödeme hizmetlerine odaklanmaya başladı. Ajans, büyük teknoloji şirketlerinin küçük firmaları marjinalize edebilecek potansiyel tekelci uygulamalar konusunda endişelerini dile getirdi. CFPB direktörü Rohit Chopra da bu şirketlerin müşteri verilerini para kazanma konusundaki endişelerini vurguladı.

İlk Önerinin Karşılaştiği Direnç

CFPB, ilk olarak gözetimini genişleterek kripto cüzdan sağlayıcılarını da kapsama almaya çalıştı; ancak bu adım kripto para birimi endüstrisi ve yasama organları tarafından karşı çıktı. Ocak 2024’te ABD’li yasamacılar, düzenlemenin kripto para birimleri üzerindeki potansiyel etkisinden dolayı CFPB’ye bir mektup gönderdiler. Kendi kendine barındırılan cüzdanlar aracılığıyla peer-to-peer işlemlerin dijital varlık ekosistemi için kritik olduğunu vurguladılar, çünkü bunlar üçüncü taraf riskini ortadan kaldırıyordu. Karşı çıkmalara rağmen, CFPB Nisan 2024’te blockchain oyunlarını hedef alarak, oyun içi varlık tokenlerinin elektronik borsalarda oyun ekosisteminin dışında ticarete konu edilmesiyle ilgili endişelerini dile getirmek suretiyle duruşunu pekiştirdi.

CFPB’nin bu adımı ve sektör paydaşlarının tepkisi, kripto para birimi endüstrisinin ABD’de karşılaştığı düzenleyici zorluklara yeni bir örnek olarak görülebilir. Bu gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

Bizi Binance üzerinde takip edip güncel kalabilirsiniz: SatoshiTURK.

Bu makale yatırım tavsiyesi değildir.

SatoshiTURK
SatoshiTURKhttps://satoshiturk.com
Merhaba, ben Sabri Yaşın. 2011 yılından bu yana blockchain teknolojisi ve kripto para dünyasında aktif bir yazılımcı ve içerik üreticisiyim. Blockchain'in potansiyeline olan inancımla, SatoshiTURK platformunu kurarak Türkiye'deki blockchain farkındalığını artırmayı hedefledim. Teknik bilgiyi sadeleştirip paylaşarak, karmaşık kavramları herkesin anlayabileceği bir şekilde sunmaya çalışıyorum. Blockchain'i yalnızca bir teknoloji değil, adil ve merkeziyetsiz bir geleceğin anahtarı olarak görüyorum. Birlikte öğrenerek ve paylaşarak daha güçlü bir topluluk oluşturabileceğimize inanıyorum.
WALLET

Soğuk Cüzdan

$ 75
Tamamen açık kaynaklı, SatoshiTURK güvencesiyle geliştirilmiş, sektörün en güvenli soğuk cüzdan çözümü.
  • Açık Kaynak
  • Çevrimdışı Kullanım
  • Anahtar Güvenliği
  • Seed Yönetimi
  • Kişisel Kontrol
  • Şifreleme Desteği
  • Gizlilik Koruması
  • Yedekleme Kolaylığı
  • Güvenilir Yapı

Must Read