Ana SayfaYapay Zeka HaberleriAnthropic, Palantir ve AWS ile İş Birliği Yaparak ABD Savunma Ajanslarına AI...

Anthropic, Palantir ve AWS ile İş Birliği Yaparak ABD Savunma Ajanslarına AI Erişimini Genişletiyor

Merhaba sevgili SatoshiTURK okurları.

TechCrunch’un raporuna göre, Anthropic, data analitiği firması Palantir ve Amazon Web Services (AWS) ile iş birliği yaparak ABD’nin istihbarat ve savunma ajanslarına Claude AI model ailesine erişim sağlamayı amaçlıyor. Bu ortaklık, AI satıcılarının stratejik ve mali faydalar için ABD savunma müşterileriyle ilişkiler kurmak isteyen daha geniş bir trendin parçasıdır. Son zamanlarda, Meta savunma ortaklarıyla Llama modellerini erişilebilir hale getirdi ve OpenAI, ABD Savunma Bakanlığı ile bağlarını güçlendirme üzerine çalışıyor.

Anthropic’in satış başkanı Kate Earle Jensen, Palantir ve AWS ile iş birliğinin Claude’un operasyonel kullanımını Palantir platformunda, AWS barındırma kullanarak mümkün kılacağını vurguladı. Claude, bu ayın başlarında Palantir platformuna erişilebilir hale geldi ve şimdi Palantir’in savunma akredite edilmiş ortamında, Palantir Impact Level 6 (IL6) içinde kullanılabiliyor. Savunma Bakanlığı’nın IL6 sistemi, ulusal güvenliğe kritik veri içeren sistemler için maximum koruma gerektiren ve yetkisiz erişim ve müdahaleye karşı korunması gereken bir sistemdir. IL6 sistemlerinde yer alan bilgiler “gizli” seviyesine kadar sınıflandırılabilir, yani en yüksek gizlilik düzeyinden bir alt düzeyde.

Jensen, ABD’nin sınıflandırılmış ortamlarına sorumlu AI çözümleri getirmek için çabalarını liderlik etmekten gurur duyduğunu dile getirdi ve bu çabaların hükümetin kritik operasyonlarında analitik yetenekleri artırmaya ve operasyonel verimliliği artırarak yardımcı olacağını belirtti. Palantir’de AWS üzerinde Claude erişimine sahip olmak, ABD’nin savunma ve istihbarat ajanslarına geniş veri kümelerini hızlı bir şekilde işleyebilen ve analiz edebilen güçlü AI araçları sağlayacak.

Anthropic daha önce bu yılın başlarında seçili Claude modellerini AWS GovCloud’a tanıttı, kamu sektöründeki müşteri tabanını genişletme arzusunu gösterdi. GovCloud, ABD hükümetinin bulut yükümlülükleri için tasarlanmış AWS hizmeti. Anthropic, OpenAI’ye kıyasla daha güvenlik odaklı bir satıcı olarak kendini konumlandırıyor. Ancak, şirketin hizmet şartları, yasal olarak yetkilendirilmiş yabancı istihbarat analizi gibi görevler için ürünlerinin kullanılmasına izin veriyor, gizli etki veya sabotaj kampanyalarını tespit etme ve potansiyel askeri faaliyetlere ilişkin uyarılar sağlama. Şirket, bir hükümet kuruluşunun misyonu ve yasal otoritelerine bağlı olarak kullanım kısıtlamalarını přiziyorsa da, ajansın sürekli diyalogda bulunma isteğine gibi faktörleri dikkate alıyor.

Bazı branşlar, örneğin ABD askeri, teknolojiye karşı yatırım getirisine ilişkin şüphe nedeniyle AI’yi benimsemeye karşı temkinli kalırken, hükümet kontratlarında AI ile ilgili bir artışa işaret eden Brookings Enstitüsü analizine göre, hükümet kontratlarında %1.200’lük bir artışa rağmen, AI’ye ilgi artıyor. Anthropic, yakın zamanda Avrupa’ya genişleyen ve Amazon’un en büyük yatırımcısı olduğu 7,6 milyar dolarlık yatırım yapmış olan 40 milyar dolarlık değerleme ile yeni finansman turu için görüşmelerde olduğu bildiriliyor.

Bu haber, hükümet ajanslarının AI’ye gösterdiği ilgiye bir örnek olarak seenilebilir. Ancak, bu teknolojilerin güvenlik ve gizlilik konularına ilişkin endişeler de devam ediyor. Anthropic’in bu konuda nasıl ilerleyeceği ve kamu sektöründeki müşteri tabanını genişleteceği ise önümüzdeki günlerde izlenecek.

Bu haberle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Kaynak:
TechCrunch – “Anthropic, Palantir ve AWS ile İş Birliği Yapıyor”

Etiketler: #AI #Savunma #İstihbarat #Güvenlik #VeriAnalitiği

Bu haber, SatoshiTURK’un bilgi ve analizine dayanmaktadır.

Bizi Binance üzerinde takip edip güncel kalabilirsiniz: SatoshiTURK.

Bu makale yatırım tavsiyesi değildir.

SatoshiTURK
SatoshiTURKhttps://satoshiturk.com
Merhaba, ben Sabri Yaşın. 2011 yılından bu yana blockchain teknolojisi ve kripto para dünyasında aktif bir yazılımcı ve içerik üreticisiyim. Blockchain'in potansiyeline olan inancımla, SatoshiTURK platformunu kurarak Türkiye'deki blockchain farkındalığını artırmayı hedefledim. Teknik bilgiyi sadeleştirip paylaşarak, karmaşık kavramları herkesin anlayabileceği bir şekilde sunmaya çalışıyorum. Blockchain'i yalnızca bir teknoloji değil, adil ve merkeziyetsiz bir geleceğin anahtarı olarak görüyorum. Birlikte öğrenerek ve paylaşarak daha güçlü bir topluluk oluşturabileceğimize inanıyorum.
WALLET

Soğuk Cüzdan

$ 75
Tamamen açık kaynaklı, SatoshiTURK güvencesiyle geliştirilmiş, sektörün en güvenli soğuk cüzdan çözümü.
  • Açık Kaynak
  • Çevrimdışı Kullanım
  • Anahtar Güvenliği
  • Seed Yönetimi
  • Kişisel Kontrol
  • Şifreleme Desteği
  • Gizlilik Koruması
  • Yedekleme Kolaylığı
  • Güvenilir Yapı

Must Read