Bitcoin’in hashrate’si, yani toplam işlem gücü, 3 Ocak’ta CoinWarz verilerine göre saatte 1.000 exahasha (EH/s) üzerine çıktı. Bu, ağın güvenlik seviyesini güçlendiriyor.
Ağ Güvenliği Artıyor
Bitcoin madencileri, blockchain’e daha fazla işlem gücü ayırarak ağın güvenliğini artırıyorlar. Buna rağmen, Bitcoin’in abril ayındaki yarılanma olayı (halving) sonrasında madencilik ödülleri 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düştü.
Madenciler, zorlu koşullara rağmen üretimlerini artırıyorlar. Riot Platforms ve CleanSpark gibi nakit yoğun madencilik şirketleri, özellikle bu dönemde zorluklarla karşılaştılar.
Yatırımcılardan İlgi Artıyor
Kurumlararası yatırımcılar, Bitcoin ETF’lerine (exchange-traded funds) ve diğer düzenlenmiş kripto para yatırım araçlarına ilgi gösteriyorlar. Kasım ayında, Bitcoin ETF’leri ilk kez 100 milyar dolarlık net varlık değerine ulaştı.
Varlık yöneticisi Sygnum, ABD’de düzenlenen bir açıklamada, büyük kurumlararası yatırımcıların (sovereign wealth fonları, vakıf ve emeklilik fonları) Bitcoin paylarını artıracağı öngörüsünde bulundu.
Gelecek Dönem Beklentileri
Sygnum’un baş müşteriler sorumlusu Martin Burgherr, “2025 yılında ABD’de düzenleyici netlik arttıkça ve Bitcoin’in merkez bankası rezerv varlığı olarak tanınma olasılığıyla, kurumlararası katılımın kripto varlıklarında hızlanacağı öngörülüyor” dedi.
Öne Çıkan Şirketler
Bazı şirketlerin, özellikle JPMorgan’ın, Bitcoin madencilik hisselerine yönelik fiyat hedeflerini yükselttikleri görülüyor. MicroStrategy gibi şirketlerin de BTC hazineleri dikkat çekiyor.
Bu gelişmeler, Bitcoin’in gelecekteki potansiyelini vurguluyor.
Bizi Binance üzerinde takip edip güncel kalabilirsiniz: SatoshiTURK.
Bu makale yatırım tavsiyesi değildir.