SatoshiTURK
Programmer
- BNB
- 0,00981561
burası çok güzel olmuş o kadar anlaymaya çalıştım kimseye anlatamadım örnek güzel olmuş.Bu konsepti basitleştirmek için şöyle bir örnek vereyim: Anneme doğum günü için tatlı, güzel, yeni bir kahve makinesi vermek istiyorum. Ama onun doğrudan benden olduğunu bilmesini istemiyorum. Yapılacak en basit şey; tüm kardeşlerimi bir araya toplamak ve anneme bu hediyenin tüm çocuklarından ortak bir hediye olduğunu söylemek. Bu ortak hediye için tek başıma ödeme yapmama rağmen annem asla kimin kredi kartının kullanıldığını bilmeyecek. Ring signature da bir işlemin giriş tarafını gizleyerek göndereni korumak için benzer bir şekilde çalışır. Böylece işlemin tutarını ve gerçek imzalayanın kim olduğunu belirlemek imkansızdır. Kısaca Monaro bize paramız ve işlemlerimiz hakkında anonimliğimizi koruma ve izlenemezlik olanağı sağlıyor.
bitmonero zamanları heyecanla takip ediyordum 57.000 adet almıştım poloniex'te listelendiğinde
sattım bir gün sonra 17 dolar olmuştu. bünyem bu gibi durumlara o dönemler yavaş yavaş alışmaya başlamıştı.
bu arada monero poloniexte listelenmeye başladığında 1 cent bile değildi.
güzel bilgiler. aslında Wiki kategorisinin konusu gibi keşke oraya göre düzenlense çünkü güzel bir anlatım.