Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Aralık Ayı Enflasyonu Açıklandı

Bu noktada da ana muhalefete yüklenmeden edemeyeceğim.

Hükumet şu an ekonomik olarak zor durumdayken, işler yolunda değilken, gündemi pinpon topu gibi anlamsız birşeyle yönetmeye çalışmak akıl mantık işi değil. Herşey ateş pahasıyken, sanki millet olarak tek derdimiz bu. Üstelik işin daha da komik tarafı bunun gerçek dışı olması.

Tüik, enflasyon hesabı yaparken malesef pinpon topunun fiyatını dikkate almıyor.

Boş kaleye gol atacağı sırada, topu auta dikiyor şu an muhalefet.

Enflasyon sepeti ile ilgili şöyle resmî bir detay mevcut: XLS Dosyası
Eğer bu kadar ürün ve hizmet varsa enflasyon oranı hakkaniyetli bir şekilde ölçülürdü ve TUİK'in açıkladığı rakamlar halka inandırıcılıktan uzak gelmezdi düşüncesindeyim. Gerçekten TUİK'e mi ait bu liste?
Enflasyon sepetini açıklamıyorlar diye biliyorum
Ben de tepkiler nedeniyle açıklanmıyor diye biliyorum. Eeee onlarda pinpon topuna gelen zam ile enflasyonu ölçmesinler bir zahmet. Pinpon topuyla enflasyon hesaplarsan kafasında beyni olan her vatandaş tabiiki bu kuruma tepki gösteririm.

Eğer bu kadar ürün ve hizmet varsa enflasyon oranı hakkaniyetli bir şekilde ölçülürdü ve TUİK'in açıkladığı rakamlar halka inandırıcılıktan uzak gelmezdi düşüncesindeyim. Gerçekten TUİK'e mi ait bu liste?
Evet hocam. Resmî hesaplama sepeti bu. Düzenli olarak açıklanıyor bu liste. Saklanmıyor kimseden TÜİK. Ama mesele zaten bu sepet değil ki hocam. Bu olay devede kulak bile değildir..

Mesela tüketici kredileri ve kredi kartı borçları her yıl rekorlar kırarak büyüyor. Yani millet olarak tefeci bankacılara her yıl daha da borçlanıyoruz. Ben bunu gündemine alan bir lider ne gördüm, ne duydum. Ya da adliyelerdeki icrâ dosyaları mesela. Çığ gibi büyüyor. Ya da maaşlardan daha fazla zamlanan vergiler mesela..

Gerçek sorunları ne hükumet, ne de muhalefet konuşuyor. Böyle pinpon topundan meselelerle haftalarca, aylarca oyalanıyoruz. 😁

Oysa gerçek hayat, bir dakika oyalanmayı bile kabul etmiyor..

Forum istatistikleri

Konular
13.926
Kullanıcılar
6.969
Son üye
edjams
Geri