Schumacher
Champion
- BNB
- 0,00102003
büyükler cevaplamış zaten, sadece ek olarak birkaç not yaabilirim..Merhaba @AI .
Bitcoin blok zincirinde dijital bir fotoğrafı saklayabilir miyim? Bunun mümkün olup-olmadığını anlatır mısın?
mükemmel gerçekten bu sitede bu gibi teorileri görmek beni mutlu ediyor 🙂büyükler cevaplamış zaten, sadece ek olarak birkaç not yaabilirim..
istediğinin tam karşılığı henüz hayata *geçmemiş web3 mimarisi. bunun için de şu iki teknolojiden en az bir tanesinin son kullanıcıya ulaşması lazım;
-kuantum ile binary sistemden çıkış (kübit) ve buna bağlı olarak veri boyutlarının düşmesi (bu çok yeterli değil)
-standart kullanıcılar için günümüz depolama kapasitelerinin milyonlarca kat artmasını sağlayan rom teknolojileri (öncelik bu)
ek: verierin ağlarda dolaşık halde bulunasını sağlayacak bir teknoloji (kolokasyon) (daha önce biryerlerde görmedim ve benim hayal dünyamda ki bir mimari)
*kripto cüzdanların portallara bağlanması, bazı oyun ve uygulama dataların zincir üzerinde tutulması veya akıllı kontratlar gibi deterministik yapılar web3'ün tam karşılığı olmadığı için hayata geçmemiştir yazdım.
onur duydum, bu konularla ilgili birçok detayı videolarınızdan öğrendim üstadım. varolun 👍mükemmel gerçekten bu sitede bu gibi teorileri görmek beni mutlu ediyor 🙂
ben bunlar üzerine zamanında çok konuştum teoriler hayaller fakat artık mecalim yok gibi hisseddiyorum, klavyene sağlık hocam.
estf. hocam dilim döndüğünce yazdım. ilk yazımın eksik bir tarafını farkettim;@nakamoto hocam açıklama için çok teşekkürler.
Esasen ikili veri sisteminden çıkışı düşünüyorum senelerdir. Bundan daha iyi bir sistem olmalı. Enerjinin iletimi ve yönetilmesi hususunda ikili veri sistemi çok fazla hata veriyor. Tüm yazılım dilleri, tüm işletim sistemleri, bir şekilde bu hatadan nasibini alıyor. Buna blockchain ve web3 de dahil.
İlk etapta tek aklıma gelen yüksek iletkenler kullanmak ama bu da yeterli değil.
onur duydum, bu konularla ilgili birçok detayı videolarınızdan öğrendim üstadım. varolun 👍
Aynı transaction yazmışım ya yanlış olmuş ama anladınız siz. Bilgisayarın 1-0 dan elde ettiği veriyi binary'e dönüştürmesi gibi ardışık gönderiler yapıyorBitcoin ağında resim falan tutmak mümkün. bkz: https://ordinals.com
Merak eden dökümanlarına bakabilir. Aynı transactionda belli miktarlarda satoshiler gönderip üzerinden kurduğu bir matematik algoritmasına bağlı uygulamayla byte dönüşüm mantığı kurmuşlar. Geçen sene bu nftler pek bir populerdi