yecele
Guru
- BNB
- 0,00147332
FOX Business programına katılan Donald Trump hem kripto paralarla hem de doların durumuyla ilgili konuştu. Bugün FOX'a bağlanan Donal Trump, bitcoin için doların en büyük düşmanı olduğunu belirtti.
Donald Trump sözlerine Bitcoin, sanki bir scam projeye benziyor diyerek başladı. Sebebi sorulduğunda ise "Sevmiyorum çünkü doların değerini düşürmeye çalışan ve doların karşısında duran hangi varlık olursa olsun benim bu tavrum değişmeyecek. Dünyanın para birimi olarak doları görüyorum." dedi.
Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olan Donald Trump'ın twitter hesabı silinmişti biliyorsunuz ki. Silinen twitter hesabında 2019 yılında paylaşmış olduğu bir gönderide de kripto paralar için değişken olduklarını ve hayranı olmadığını belirtmişti o zamanlarda da. Aslında Trump'ın da karşı olmasının sebeplerinden bir tanesi de gene yasa dışı faaliyetlerden dolayı. Kara para aklamanın çok sık yaşandığı bu varlıklarda uyuşturucu ticareti ve diğer her türlü yasa dışı faaliyetlerin gizlenerek yapılabileceğini belirtti.
Donald Trump'ın bu açıklamalarından sonra 1000 dolarlık bir düşüş yaşadı ve tekrardan 36000 seviyesinin altına indi. Şimdi tam 36000 sınırında geziyor Bitcoin. Diğer açıklamalara nazaran şu anda çok yüksek bir tepki göstermeyen Bitcoin yatırımcıları tetikte bekliyor. Biliyorsunuz ki Bitcoin yatay seyrini uzun bir süredir sürdürüyor. Tam bir kıpırdama olduğunda tepki açıklamaları geliyor. Bu düşüş eğilimine girdiğinde de gerçekleşebiliyor tabi ki.
#Miami2021, #Bitcoin2021 etkinliklerini düzenlendiği bu hafta neredeyse diğer haftalardan daha fazla bu tarz haberleri görür olduk.