blockchain
Veteran
- BNB
- 0,00002650
Ayrıca ilk Xcoin de verdiğiniz örnek anladığım kadarıyla yakım kapsamına girmiyor, o arz azaltma kapsamına giriyor buda sizin paranıza etki etmiyor sadece sizde olan 1000 adet Xcoin arzı azalttığı için koyduğunuz para aynı para ama elinizdeki coin miktarı düşüyor.Hocam ben muhtemelen yanılıyor olabilirim veya BNB'nin yakma olayı farklı olabilir. Ama farzedelim 100 milyar Xcoin adet fiyatı 1 lira ve 50 milyar Xcoin yakılacağı söyleniyor. Bizim elimizde de 10 bin adet olsun. 10 bin liramız var şimdi. Yakıldığı anda X coinimizin adet fiyatı 2 lira olacak ama tüm coinlerin yarısı yakıldığı için benim elimdeki 10 bin adetin de yarısı yakılmayacak mı? Yani benim için değişen bir şey yok.
Burada tek değişen yakılma olayından dolayı tekrar yatırımcı desteği bulmaya başlayacak olması değil midir? Yani artış azalış bundan dolayı olmaz mı? Ya da soruyu şöyle yönelteyim 100 milyar Xcoinimizin 90 milyarı dolaşımdaysa yakma işlemi bir tek dolaşımda olmayan 10 milyar üzerinden mi yapılır? Ha öyleyse yakım işlemi sonucu (kaçan yatırımcı olmazsa) anlık kâr açıklarız bu durumda tabi yakılan adetin çokluğuna göre. (Bkz: Xcoinimiz çok cömert davrandı.)
Aslında bu arz azaltma konu daha kapsamlı fiyat yükseliş ve düşüşler değişime uğruyor bildiğim kadarıyla ama genel olarak yüzdelik yükseliş aynı yükseliştir.