Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Borsa Güvenlik Testi

Türk borsalarında theodex le birlikte buhar olan iki milyar dolar ile başlayıp domino misali devam eden patlayan borsalar önemli oranda can yaktı.
Bu da akıllara sonraki günlerde böyle bir tongaya basmamak için ne yapabiliriz sorusunu getiriyor.

Bu yazıda yatırım için Türk yada yabancı borsa seçerken nelere dikkat etmek gerek buna eğilmeye çalışacağım.
Türk borsalarında en dikkat çeken zaaflardan biri şeffaflık konusudur. Yerli borsalarımızın hepsi anonim şirketdir. Türk kanunları çerçevesinde kurulup işletilen bu borsaların yabancı borsalara karşı en büyük avantajı budur. Mağduriyet durumunda dava açabilir hakkınızı arayabilirsiniz.

Tabii burada hemen aklımıza THEODEX mağdurları geliyor. Yerli bir borsa olmasına rağmen mağdurları bu kanun şemsiyesinin faydasını pek görmüyor gibiler. Ama yasalara rağmen düşülen durumun vehametine bakarak aynı duruma yabancı bir borsa yüzünden maruz kalındığında THEODEX mağdurları kadar bile şansımız olmayacağını görebiliriz.

Bu yüzden iyisi mi ağzımız yanmadan şu yoğurda bir üfleyelim 🙂

Borsaları puanlayan ve bu puanlamaya göre sıralayan çoğu yatırımcının çok iyi tanıdığı coinmarketcap bu sıralama ve puanlamayı yapan sitelerden biridir.

puan parametreleri.webp

Web trafik faktörü, ortalama, likidite, hacim ve verdikleri hacim bilgilerinin güvenirliği faktörlerine ağırlıklar atfedilerek puanlanır. Yukarıda da görüldüğü gibi.

Bu arada dikkatimi çeken bir şey de şudur. eskiden bu sayfalarda kırk bine yakın borsa listelenirken, şimdi dört yüzlere kadar düşmüş. Anlaşılan batan borsalara para kaptıran sadece biz değiliz.
Bildiğim kadarıyla dünya da 200 kadar ülke var yani kaba bir hesapla 40000 -100 = 3900 kadar borsa patlamış. Bizde bu sayı henüz 4 bildiğim kadarıyla 39000 borsayı 200 e bölersek 195 eder . 195 - 4 = 191 Bu açıdan epey şanslıyız sanki !

Coinmarket cap benzeri ''exchance list'' aramasıyla bulabileceğiniz başka sitelerde var ve coingecko da bunlardan biridir.

btctürk.webp

Yukarıdaki tabloda bazı yerli borsaların listedeki sıralarını görebilirsiniz. Yani paramızı ne olduğu belirsiz borsalara yatırıp arkasında ağlamak zorunda değiliz. yatırım yapmayı düşündüğünüz borsaların durumunu buralardan öğrenebilirsiniz.

Yerli borsaların '' HAKKIMZDA' yazan bölümlerinde bize analiz değeri olan bilgiler yerine reklam tadında bilgiler verdikleri için pek aydınlatıcı değildirler. O yüzden bu bilgiye henüz sahip olmayan arkadaşların faydalı bulacağını umuyorum.

iyi forumlar,bol kazançlar.

Yatırım tavsiyesi değildir ama olsa da yeridir hani 🙂

Paribu'nun o listede yer alması çok ilginç doğrusu. Kime sorsan "Paribu pişmanlıktır" diyor. Borsanın sloganı gibi oldu bu cümle. Bir ara Paribu'ya bunu slogan olarak önermeyi bile düşündüm. 🤣

Sağda solda adını pek duymadığımız iki borsanın, sürekli reklamlarını gördüğümüz paribu'un önünde durması da ilginç. Olay bilinmekle bitmiyor sevgili paribucuğum.

Ben Paribu'yu kullandım fakat çok beğenmedim, özellikle hızlı al sat yapımda kötü, belki uzun vadeli işlemlerde iş görür fakat kısa vadede iş görmüyor. Çok fazla komisyon kesiyor ve buda can sıkıcı

Paribu'nun o listede yer alması çok ilginç doğrusu. Kime sorsan "Paribu pişmanlıktır" diyor. Borsanın sloganı gibi oldu bu cümle. Bir ara Paribu'ya bunu slogan olarak önermeyi bile düşündüm. 🤣
Paribu pişmanlik tirrrr, hesabimi kapatmak istedim. Destek bolölulümünden e posta gonderdim. Hesabimi tamamenn kaliciii olarakkk kapatmak istiyorum diyorum, adamlar bana cevap olarak lütfen doğru başlık altinda istekte bulununun yaziyo jsjs 7-8 mail den sonra hesap kapatma isteğimi aldılar 1 aydaa kapanıyomuş bekliyom bakalımm.

Paribu pişmanlik tirrrr, hesabimi kapatmak istedim. Destek bolölulümünden e posta gonderdim. Hesabimi tamamenn kaliciii olarakkk kapatmak istiyorum diyorum, adamlar bana cevap olarak lütfen doğru başlık altinda istekte bulununun yaziyo jsjs 7-8 mail den sonra hesap kapatma isteğimi aldılar 1 aydaa kapanıyomuş bekliyom bakalımm.
uğraşmak istememişler hocam, hatta nasıl sileceklerini bile bilmiyorlardır belki 😀

Paribu'nun tek şansı bence henüz karşısında dişli bir rakip olmaması.
Yerli borsalar ile ilgili kullanıcı şikayetlerini dinlediğiniz zaman hepsi neredeyse aynı.
Son dönemlerde BTCTürk biraz gelişme gösterdi ama bulunduğu pozisyona göre hala şikayet fazla.
Umarım ülke olarak bir gün bizimde global bir kripto para borsamız olur diyorum ama yazarken bile ümitsizliğe kapılıyorum.

Paribu'nun tek şansı bence henüz karşısında dişli bir rakip olmaması.
Yerli borsalar ile ilgili kullanıcı şikayetlerini dinlediğiniz zaman hepsi neredeyse aynı.
Son dönemlerde BTCTürk biraz gelişme gösterdi ama bulunduğu pozisyona göre hala şikayet fazla.
Umarım ülke olarak bir gün bizimde global bir kripto para borsamız olur diyorum ama yazarken bile ümitsizliğe kapılıyorum.
Global olduğunu iddia eden var bir tane. Felixo. Felixcoin diye borsa tokenleri var hatta. Yerlerde sürünüyordu en son. 5 satoshi falandı. Bu forumda yazmıştım ben Felixo'yu. En son Okex ile bir etkinlik yapacaklardı.

Forum istatistikleri

Konular
13.919
Kullanıcılar
6.967
Son üye
ekber96
Geri