Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Cardano Neden Bu Kadar Yükseldi?

graph-163509_640.webp

Charles Hoskinson’un tasarladığı Cardano (ADA), gösterdiği olağan üstü performans sonrasında, piyasa değerlerine göre oluşturulan sıralamada 4.’lüğe yükselmeyi başardı.

ADA’nın Rallisi Sürüyor

ADA, son 24 saatte % 22’lik kazanım elde ederek 0,70 dolar seviyesine çıkmayı başararak 21 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı. Şimdilerde 0,63 dolar seviyelerinde bulunan ADA, 0,43 dolar seviyelerinde bulunan XRP’yi geride bırakarak piyasada büyük bir heyecan yaşanmasına yol açtı.

Cardano’nun yaşadığı muazzam rallinin sebepleri ise, Ouroboros güncellemesi ve Mary hard forku olarak gösteriliyor. Mary hard forkunun test ağında sorunsuz başlatıldığının duyurulmasının ardından, ADA fiyatında müthiş bir artış yaşandı. Ayrıca, Shelley’nin ardından, Ouroboros güncellemesi hazırlıklarının sorunsuz devam etmesi de bu artışı destekler nitelikte.

Cardano’ya Sert Eleştiriler​

Cardano fiyatı artmayı sürdürdükçe rakiplerinden gelen eleştirilerin tonu da sertleşiyor. Ethereum ekibinin önde gelen isimlerinden James Spediacci, Cardano’nun anonim bir ağa sahip olmadığını iddia etti.

Spediacci, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in, zamanında, Hoskinson’u projeden attığını söyleyerek hem Cardano’yu hem de Hoskinson’u eleştirdi. Hoskinson verdiği cevapta, Ethereum ekibinin, Cardano’nun yükselişini hazmedemeyerek, kıskançlıktan dolayı özellikle eleştirdiklerini vurguladı.

Yapılan tüm eleştirilere bir yana, ADA, tarihinde ilk defa XRP’yi geride bırakarak 4.’lük koltuğuna oturduğu gerçeği söz konusu. Eğer ADA, Tether’i de geçmeyi başarırsa Ethereum’un en büyük rakibi olmayı başarabilir.

Ethereum'a rakip olabileceğini düşünmüyorum. şu an çok gündemdeler ama çokta bir numara yok gibi. Şu an Ethereum'un işlem ücretleri nedeniyle kaçan projelerinden nasipleniliyor gibi geliyor bana. Yoksa ADA yı rakip görmüyorum ethere

Ethereum, özellikle DeFi'nin ekmeğini çok yedi. Güncelleme bahanesiyle yüklü stake yapıldı üstüne bir de. Ancak güncellemelerin ardından işlem ücretleri sorun olmaya devam ederse büyük sıkıntı olur. ETH piyasa değeri ADA'nın 10 katı neredeyse. Ancak her şey bir anda değişebilir bu piyasada. ETH'nin, işlem ücretlerine muhakkak çözüm bulması gerekiyor.

Bu aralar yükselişte olan tüm coinler için ETH rakibi diyorlar. Hepsi için ETH'yi geçecek diyorlar. Ama geçemeyecekler. ETH güçlü bir ağa sahip. Sadece ücretlere odaklanmamak lazım. Kullanışlı bir altcoin ETH.

mining kısmı mantıklı geliyor olabilir yatırımcılara.

Bu aralar yükselişte olan tüm coinler için ETH rakibi diyorlar. Hepsi için ETH'yi geçecek diyorlar. Ama geçemeyecekler. ETH güçlü bir ağa sahip. Sadece ücretlere odaklanmamak lazım. Kullanışlı bir altcoin ETH.
mining kısmı mantıklı geliyor olabilir yatırımcılara.
Mining kısmı mantıklı ama gözden kaçırılan bir durum var. 2 numara sonuçta ve ilk çıkanlardan. Yerinden oynatmak zor. ama daha önce kimlerin yeri oynadı bu piyasada. Hala da oynamaya devam ediyor. Alışılmışları bozmak zor. Ethereum ciddi bir bilinirliğe sahip. Ama özellikle 1-2 yıl içerisinde dijital para olayı kripto para piyasasına büyük ölçüde yön verecek bence. bu açıdan ETH geçilebilir.

Mining kısmı mantıklı ama gözden kaçırılan bir durum var. 2 numara sonuçta ve ilk çıkanlardan. Yerinden oynatmak zor. ama daha önce kimlerin yeri oynadı bu piyasada. Hala da oynamaya devam ediyor. Alışılmışları bozmak zor. Ethereum ciddi bir bilinirliğe sahip. Ama özellikle 1-2 yıl içerisinde dijital para olayı kripto para piyasasına büyük ölçüde yön verecek bence. bu açıdan ETH geçilebilir.
ETH aslında bu piyasada tek olmalı.

Aynı görüşü paylaşmıyorum. Hatta kısa zaman önce ETH yatırımlarımı çok az bir miktar bırakarak (%5) kalanını bozdum. farklı bir strateji ile ilerliyorum şuanda. Elbette gerçekleşene kadar emin olamayız ama o tahtın geçileceğine inanıyorum 1-2 yıl içerisinde.
ben Ethereum'a yatırım ve para amaçlı bakmıyorum hocam siz gibi 🙂
ben tamamen geliştirme amaçlı bakıyorum
potansiyel olarak yazılım anlamında blockchain 1.0'a kat kat fark atıyor.

Forum istatistikleri

Konular
13.641
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri