Neler yeni
Misafir görüntüleme limiti aşıldı
  • İzin verilen maksimum misafir görüntüleme sayısına ulaştınız
  • Bu kısıtlamayı kaldırmak için lütfen aşağıdan kayıt olun
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Çok okuyan mı bilir çok gezen mi münazara

Çok Gezen insanlar bizzat hayatla iç içe olur.

İnsan okuduklarını unutur, ama yaşadığını unutmaz.

Çok Gezen bilgiyi bizzat yerinde görür ve öğrenir. Görmek başkadır. Gezerek öğrenmek birçok duyuya hitap ettiği için daha kalıcıdır.

Kitaptan okumak teorik bilgidir, gezmek ise bizzat pratik bir bilgidir ve en kalıcı öğrenme bizzat yaparak yaşayarak öğrenmedir. Keşfetmek, keşfedileni okumaktan daha yararlıdır, daha akılda kalıcıdır.

Yıllardır tartışılan konu.

Sizin yorumunuz ne olurdu acaba ..... 🙂 🙂

Ben soruya çok daha fazla derinlik katacak bir cevap vermek istiyorum. En cahil kişi en çok bilendir. Zira çok okuyan da çok gezen de çok bildiğini hatta bildiğini bile iddia etmez. Ama cahil kişinin karşısına o konunun önde gelen bilim adamlarından birisini çıkart, yine de cahil kişi karşısındakinin bir şey bilmediğini, kendisinin çok bilgili olduğunu düşünür ve savunur.

Derler ki, Hz Hızır (as), bir gün Hz Musa'ya (as) "Ey Musa! Sen ve ben, şu gördüğün denizdeki kuşun, gagasına aldığı su damlası kadar bir ilme sahibiz."

İnsanlık tarihinin en mübârek, makbul, ulvî şahsiyeti olan Peygamber Efendimiz (sav) hiç okuma-yazma bilmedi. Ama O (sav), insanlığa insan olmayı en güzel şekilde öğretti.

Klişe bir laf vardır; mühim olan insanlık. İşte bu kadar.

Ne bildiğimizin ya da bilmediğimizin, ne önemi var? Zaten geçiciyiz, zaten geçici.. 😇

Bence meraklı olan merak edersen okursun gezersin
Bu da çok güzel bir bakış açısı. Ama ne yazıkki her meraklı kişi öğrenmek için merak etmiyor. Genellikle onlar gibi olmayan, onların yaptıklarını yapmayan, onların inandığı şeylere inanmayan vb. kişileri aşağılamak, ayrıştırmak vb. için merak ediyorlar. Ayrıca bir kısım da merak ediyor ama öğrendikleri yanlış bilgilerin esiri oluyorlar. Mesela Japonyadan geldikten sonra Japonyada şöyleymiş tarzı çok muhabbet duydum. Diyorum yok öyle bir şey. Ama inanmıyor çoğu kişi.

Forum istatistikleri

Konular
14.130
Kullanıcılar
7.108
Son üye
Ressam
Geri