Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Geri Dönüşüm Depozito İade Makina Pilot İL Sakarya

Cam, plastik ve alüminyum gibi geri dönüşümü olan malzemeleri bu makinelere atarak hem çevreye katkı hem de bu geridönüşüm malzemeler den para kazanması mümkün olacak.

Peki bu makinelere cam plastik aliminyum gibi malzemeler atsak kaç para kazananılır acaba 🙂

Mesela 1 adet 0.5 plastık su şişesi için kaç tl ücret verir bu makine 🙂

Veya 1 adet cam şise için kaç tl ücret verebilir bu makine

Faydalı katkı sağlıyacağı belli fakat ücret konusu biraz merak konusu,

Umarım bu uygulama tüm türkiye de ve insanların ulaşabileceği tüm alanlara kurulur herkes katkı sağlar...

Pilot il Sakarya şuan Sakarya mıza hayırlı olsun diyelim,

Ekli dosyalar

• doa-iade-makinesi.webp
    doa-iade-makinesi.webp
    161,8 KB · Görüntüleme: 20
Benim babam bakır ve aluminyum teneke kutuları topluyor. Bizim arabamız olmadığı için akrabalara veriyor. Onlar satıp aradan yakıt parası vb. için kafalarına göre para alıp kalanı babama veriyorlar. Sonra babam götürüyor o parayı dolandırılıyor veya biriktirip gram veya çeyrek altın alıyor. Amaç dolandırıcılara daha çok para kaptırabilmek. Şimdi diyeceğim bizim memlekete gelse babamın işine yarar diye ama biliyorum ki babam torunlarına bir şey alacağına gider o parayı dolandırıcılara verir.

Benim babam bakır ve aluminyum teneke kutuları topluyor. Bizim arabamız olmadığı için akrabalara veriyor. Onlar satıp aradan yakıt parası vb. için kafalarına göre para alıp kalanı babama veriyorlar. Sonra babam götürüyor o parayı dolandırılıyor veya biriktirip gram veya çeyrek altın alıyor. Amaç dolandırıcılara daha çok para kaptırabilmek. Şimdi diyeceğim bizim memlekete gelse babamın işine yarar diye ama biliyorum ki babam torunlarına bir şey alacağına gider o parayı dolandırıcılara verir.
İnşallah kısa sürede babanıza en yakın yere sizin memleketinize bu makine gelir ,en azından belki de topladığı geri döünüşüm malzemelerin den gelir elde edip kendisine kalır diyelim...

Güzel ülkemde plânlandığı gibi gerçekleşmesini pek muhtemel görmediğim uygulama.
arayıp bilgi aldım suan 20 adet pet şişe 20 adet cam şişe 20 adet alimunyum kutu olarak güncel telefona uygulama indirip kare kod taratıp makineye atıyorsunuz ücreti uygulamaya yansıyor.Para olarak çekilebilecek isteseniz de alışveriş yapılabilecek

PLATİK PET ŞİŞE ÜCRETİ:0-25 KURUŞ HANGİ ŞİŞELER:0.5 İLE 3 LT OLAN BARKOT ÜZERİNDE YEŞİL SİYAH GERİ DÖNÜŞÜM LOGOSU OLAN ÜRÜNLER
CAM VE ALİMUNYUM ÜCRETİNİ SORMADIM FİYAT ALMADIM.

Hayırlısı belki limitler yükselir pilot il şuan SAKARYA GENİŞLİYEREK TÜM TÜRKİYE YE GENİŞLİYECEK

bizim ülkeye ilk ne gelse yapamayız, edemeyiz derler; stadyumlardan tel örgü kalkarsa kan gövdeyi götürür, her maç karakolda biter, avrupa seviyesinde değiliz dediler, kaldırdık..

hatırlarım, köyümde çamaşır makinesini ilk evler almaya başladığında; düğmeyi koparıyor, astarı yırtıyor, kotları deliyor dediler, bunları diyenler 6 ay sonra eşleri almıyor diye baba evine dönmeye başladı 😁

ezelden beri anlaşamayan eşler boşanır, son zamanlarda ekonomi kaynaklı mutlaka artış göstermiştir ama öyle demezler; akıllı telefonlar, internetler derler..

korona süreci olmasa internet alışverişini hala kabullenmekte zorlanıyor olacaktık, faturaları hesaplardan ödemek yerine fatura ödeme merkezlerine kamisyon vererek devam edeceklerdi..

falan filan, işin özü; herşeyi yapamayız, edemeyiz deyip korkutuyorlar, kemal sunal'ın repliğiyle sonlandırayım; ''yaparsın canım yaparsın''

evelAllah herşeyi yaparız... acemilik dönemi illaki çekeriz o başka 🤣

Belediyeler çapında benzer bazı kampanyalar hâli hazırda pek çok ilde yürütülüyor. Kitap toplama, kıyafet toplama, oyuncak toplama, geri dönüşümlü eşya toplama ve daha pek çok değişik kampanyalar yürütülüyor. Ama bunlara ilgi/alâka çok düşük. Daha da ötesi, ilgili cihazlar ya da konteynırlar vatandaşlarımız tarafından hiç özenli kullanılmıyor. Doğrudan çöp kutusu muamelesi yapılıyor. Kâğıt kutusundan cam, metal kutusundan atık gıda çıkabiliyor mesela.. 😁

İşin özeti, bazı şeyleri yapamadığımız için değil, ciddiye almadığımız için başaramıyoruz. Yayaya yol vermeyi öğrenemedik daha hocam.. Neden? 😁

istisnai durumlar her yerde vardır, olmaya devam edecektir, orayı bilmem ama bizim burda yaysa ya yaya kaldırmını bırak normal araç yolunda bile yol vermek zorunda kalıyoruz, zira yolu işgal ediyorlar, üstelik 4'er 5'er yanyana dizilip bir kamyon yolu kadarda açılıyorlar 😁

azınlığa değil çoğunluğa odaklanalım hocam; ne yani yakacaklar diye ağaç dikmeyelim mi? 🙄

Belediyeler çapında benzer bazı kampanyalar hâli hazırda pek çok ilde yürütülüyor. Kitap toplama, kıyafet toplama, oyuncak toplama, geri dönüşümlü eşya toplama ve daha pek çok değişik kampanyalar yürütülüyor. Ama bunlara ilgi/alâka çok düşük. Daha da ötesi, ilgili cihazlar ya da konteynırlar vatandaşlarımız tarafından hiç özenli kullanılmıyor. Doğrudan çöp kutusu muamelesi yapılıyor. Kâğıt kutusundan cam, metal kutusundan atık gıda çıkabiliyor mesela.. 😁

İşin özeti, bazı şeyleri yapamadığımız için değil, ciddiye almadığımız için başaramıyoruz. Yayaya yol vermeyi öğrenemedik daha hocam.. Neden? 😁
Ben yıllar önce doktorlarla dolu bir kamu kurumunda hizmetli olarak çalışıyordum. Temizlik işçilerinin sayısı azalınca beni temizliğe vermişlerdi. Benim gibi normal memurlar geri dönüşüm kutularını amacına uygun kullanıyorlardı. Ama doktorların bir kaç tanesi haricinde geri dönüşüm kutularına çöp kutusu muamelesi yapıyorlardı. Ben de genellikle doktorların kullandığı geri dönüşüm kutuları direk çöpe atmak zorunda kalıyordum. Halbuki hastane gibi yoğun bir çalışma ortamları da yoktu doktorların. Üstelik yarısı da Tıp alanında akademisyenlik de yapıyorlardı. Eğitimle düzelir de diyemeyeceğimiz bir durum var ortada. İnsanın içinde ahlak, düzen olmalı. Ama bu uygulamada anladığım kadarıyla Almanya'daki gibi kare kodlar olacak o kare kodu okuyunca şişeyi kabul edecek makine. Eğer kare kodu okuyamıyorsa geri iade edecek şişeyi. O yüzden işe yarayabilir bence.

Canlı olarak gözlemlediğim bir durumdur; Avrupa'da toplumun çok büyük bir kısmı, çocuklarını toplum kurallarına uymak konusunda ciddi ciddi eğitiyor, eğitimle yola gelmeyecek gibi olanları da resmen buna zorluyorlar. Bu konuda gerçekten insafsızlar (olması gerektiği gibi).

Yedi yaşında bulaşık yıkayan, sekiz yaşında kaldırımdaki çimleri kazıyan çocuklar görebilirsiniz. On yaşında trenle okula giden yalnız bir çocuk görebilirsiniz. Arkadaşlarını, kendi doğum günü partisine davet edebilmek için atık toplayan çocuklar. Krampon alabilmek için babasının arabasını temizleyenler, vs..

Son derece sorumlu ve kurallara bağlı bir şekilde büyüyorlar çünkü.

Bu yüzden toplumun genel kural ve ahlâk yapısına uymak konusunda çok iyiler. Ve bu durum onların zoruna gitmiyor. Çok küçük yaştan itibaren öyle eğitiliyorlar.

Bizde ise; birisine bir konu hakkında şöyle bir kural var dediğiniz anda, aksini yapan çok insan görürsünüz.

Çünkü topluma karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek konusunda, askerlik haricinde başka hiçbir yerde eğitim almıyoruz.

Toplumu ve kuralları iplemiyoruz..

Forum istatistikleri

Konular
14.099
Kullanıcılar
7.050
Son üye
elcan
Geri