Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Geri Dönüşüm Depozito İade Makina Pilot İL Sakarya

Canlı olarak gözlemlediğim bir durumdur; Avrupa'da toplumun çok büyük bir kısmı, çocuklarını toplum kurallarına uymak konusunda ciddi ciddi eğitiyor, eğitimle yola gelmeyecek gibi olanları da resmen buna zorluyorlar. Bu konuda gerçekten insafsızlar (olması gerektiği gibi).

Yedi yaşında bulaşık yıkayan, sekiz yaşında kaldırımdaki çimleri kazıyan çocuklar görebilirsiniz. On yaşında trenle okula giden yalnız bir çocuk görebilirsiniz. Arkadaşlarını, kendi doğum günü partisine davet edebilmek için atık toplayan çocuklar. Krampon alabilmek için babasının arabasını temizleyenler, vs..

Son derece sorumlu ve kurallara bağlı bir şekilde büyüyorlar çünkü.

Bu yüzden toplumun genel kural ve ahlâk yapısına uymak konusunda çok iyiler. Ve bu durum onların zoruna gitmiyor. Çok küçük yaştan itibaren öyle eğitiliyorlar.

***

Bizde ise; birisine bir konu hakkında şöyle bir kural var dediğiniz anda, aksini yapan çok insan görürsünüz.

Çünkü topluma karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek konusunda, askerlik haricinde başka hiçbir yerde eğitim almıyoruz.

Toplumu ve kuralları iplemiyoruz..
Aslında çoğu ülkede ilkokulun 6 sene olmasının nedeni bu. Çocuklar okuma, yazma, dört işlem gibi temel şeylerin yanında toplum kurallarını, nasıl daha iyi bir insan olabileceklerini, empatiyi vb. öğreniyorlar. Zaten o yaşlardaki bir çocuğa el yazısı, denklem çözme, çarpanlara ayırma, test çözme teknikleri gibi şeyleri öğretmek abes kaçıyor. Ama ne yazıkki ülkemizde vatandaşlık dersini bile çok çok sonraya koyuyorlar (benim zamanımda 8. sınıftaydı ve ders saati çok azdı. Ayrıca ders filan da işlememiştik. Liseye giriş sınavına çalışın demişti öğretmen.)
 
bu yazdıklarınızdan sonra şöyle bir sonuca varsam, yanlış mı olur acaba? 😁

avrupa mültecileri almamakta, pasaport, vize gibi işlemleri zorlaştırmakta haklı o zaman.. kurallarına uyanlara serbes dolaşım hakkı verir, uymayanları da dışlar... ve özetle; bu durumda, ab bizi niye alsın öyleyse
 
Almaz zaten hocam. Ne siyasi, ne toplumsal, ne de kültürel açıdan ortak noktamız hemen hemen yok gibi.. Gerçekten AB'ye katılacağımıza inanan var mıdır, ondan da pek emin değilim. Bu tamamen denge üzerine kurulu bir politika. Ne biz vazgeçebiliriz, ne de onlar vazgeçebilirler. Böyle iki arada bir derede devamke.
 
Yalnız Türk göçmenler, özellikle de öğrenci olarak gidenler veya genç yaşta mühendis vb. olarak (yani beyin göçü) gidenler yurtdışında baya iyi temsil ediyorlar bizleri. Çok fazla yerin dibine de sokmamak lazım milletimizi. Avrupa Birliğine girmeyi hak etmiyoruz ama bunun en büyük sebebi toplumdan çok yönetimden kaynaklı. Yanlış hatırlamıyorsam 10 yıldan uzun sürede İnsan hakları ve demokratikleşme kriterlerinden oluşan 33 kriterin sadece 1 tanesini yerine getirebilmiştik. Türk halkının ahlaki konularda veya toplumsal uyum konusunda Bulgar ve Romen halkından daha kötü olduğunu düşünmüyorum ben. Ayrıca günümüzdeki Avrupa Birliği kurulmadan önce Avrupa Toplulukları 1978'de genişleme planlarını Yunanistan ile birlikte Türkiye'ye de sunmuşlardı. Ama dönemin siyasileri Türkiye'nin o zamanki ekonomik ve siyasi yapısına uymayan bir kaç tane (şimdiki kriterlere kıyasla hiç bir şey) dönüşümü yapmak istemediklerinden teklifi geri çevirdiler. Yunanistan'da 1982'de AB'ye girdi.
 
Almaz zaten hocam. Ne siyasi, ne toplumsal, ne de kültürel açıdan ortak noktamız hemen hemen yok gibi.. Gerçekten AB'ye katılacağımıza inanan var mıdır, ondan da pek emin değilim. Bu tamamen denge üzerine kurulu bir politika. Ne biz vazgeçebiliriz, ne de onlar vazgeçebilirler. Böyle iki arada bir derede devamke.
ben inanıyorum hocam, bizden istedikleri uyum yasalarında şuana kadar halk olarak bizim aleyhimize olan birşey görmedim (gözden kaçırmadıysam)
kendi halkın için bazı şeyleri zamanında yapmaktan kaçınmamalı siyasiler (iktidar, muhalefet ortak haraketle)

en azından şunu yapmış olurduk, bizden istediğin herşeyi yaptık al dosyayı, al bizi diyebilirdik 😁

örnek kıbrıs politikamız, referandum öncesi herkes kıbrıs'ta işgalcisiniz derken, referandımda türk tarafının evet rum tarafının hayır demesinden beri bunu diyebilen yok, ambargo kalktı mı hayır ama söylemler yumuşadı..
 

Forum istatistikleri

Konular
14.099
Mesajlar
70.354
Kullanıcılar
7.050
Son üye
elcan
Geri
Üst